kis fufnyik vagyok. igyekszem jobb és jobb lenni. néha sikerül mindkettő :D néha persze egyik sem. mindegy mit gondolok, általában nem úgy működik. próbálok érték alapon kereskedni.
Ő nem állította azt, hogy minden cégnek nő is a tőzsdei ára ami nyereséges. Csupán annyit mondott, hogy nyerhetsz te úgy is a tőzsdén, hogy valaki más veszítsen emiatt.
A fórumtársak megválaszolták a kérdésedet. Annyival egészítem ki, hogy a eszkimók között is van shortolás... ha idegen érkezik a házhoz, a házigazda fölkínálja a feleségét a vendégnek. Egyes eszkimóknál a feleség visszautasítása kifejezett sértésnek is számít. Szóval shortolni kell, nincs mese... :D
Nekem így sem tetszik maradéktalanul. Maradva a havernál, ő azonnal elköltötte a kölcsönkért pénzt kajára. Tehát elkövette a módosított definiciód szerint is a csalást. A másik tévedésed pedig az, hogy nem termelődik pénz a tőzsdén: Vegyünk egy céget, aminek a részvénye 1 buznyákot ér most. A cég vegyésze feltalálja a hajnövesztőt, amit egyre több kopasz megvesz. Nő a cég bevétele, nyeresége. Hamarosan 2 buznyákot ér a részvény. Később 3-at...stb. Termeli a pénzt a részvényeseknek.
Pl az elmúlt napokban történt mol emelkedés kapcsán felmerült itt valahol, hogy könnyen lehet, hogy csak az új cseh broki tart nagybevásárlást a magyar papírokból, hogy egy későbbi igény esetén tudjon adni belőle kölcsön.
Igen kifogyhat, meg is szokott ez történni néha. Az, hogy szerez-e még, az az ő üzleti döntése. Vehet, akár tőzsdén kívül is, ha tud vagy akar, vagy lehet, hogy megkeres nagytulajdonosokat, akiktől ő is kölcsönkér egyedi megállapodás alapján.
Kölcsön venni valamit, ami nem az enyém és utána eladni. Így hangzik jól, visszanéztem az írásom és sajnos a lényeg lemaradt korábban. Bocs, így teljes.
Köszönöm,akkor a KELER-nél az a kölcsönadott papír a brókercég nevén van,tehát az ő tulajdona? Ha sokan shortolnak kifogyhat a papírból a brókercég? Akkor a következő ügyfelet elküldi,hogy kifogytam....vagy tud szerezni még papírt,de honnan ez esetben?
MOLly tulajok topikja
Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.