A kibocsátásoknál hajnalban sorban álltam a bankok előtt (TVK, Rába, Báv, Matáv). Mindig vártuk, hogy az allokáció után hány db részvény jut egy embernek.
Én nem voltam, csak egyszer a tőzsde előtti váróteremben (egy biztonsági őr volt a haverom), de brókercégnél (Generalbroker) amikor beadtam a megbízásokat, láttam befektetőket a váróban szines TV-ken nézték az árfolyamokat.
Örülök, hogy vannak jelentkezők :-)
Ez azért jó. Valóban kihagytam egy párat, de nem is mindegyikre volt akkor pénzünk, meg kellett gondolni mibe fektessünk. Legnagyobb bulimat egyébként OTC piacon csináltam K&H részvényekkel, 3x-os pénzt két hét alatt...
Sok akkori broki lett kőgazdag az ügyfelek pénzén..., persze most már meglett "üzletemberek", befektetési tanácsadók és akár értékpapíros cégük is van. A nem megfelelően szabályozott kereskedésnek voltak nyertesei :):)
Én abbahagytam 15 éve a tőzsdézést, hogy pár éve újrakezdjem, szigorúan csak meghatározott tőkével, hitel kizárva. Magam is meglepődtem az első évben elért nettó 31%-os hozamon... Ebben persze nagy szerepe volt annak, hogy MOL-t 12.000 körül vettem nagyobb mennyiségben, majd többször ki-beszálltam a rally alatt, de a végén volt olyan pakkom,amit osztalék felvétele után adtam el 22% pluszban. Szóval van esély és remény, de szerintem ez elég ritka alkalom volt, csak arra volt jó, hogy visszacsábuljak a tőzsdére :-)
Gratulálok mindenkinek,aki talpon maradt a Béten,legyen több éve netán pár hónapja.
Ki milyen sikeres nem tudhatjuk,de nem is az a lényeg.Belépőt kell megfizetni,és a gép pörög.Jó szórakozást mindenkinek.
Én viszont hallottam a BÉT-ről 26 éve is, olyannyira, hogy már akkor volt Sztráda-Skála részvényem. Tegye fel a kezét, aki emlékszik rá?! Meg persze az ősidőkben az összes kibocsátás (Danubius, BÁV, RÁBA, OTP, MOL, Matáv, stb., stb.,) megvolt és én még érdeklődve tapostam a tőzsdeterem váróját az aktuális árakat fürkészve (számtalanszor Korányi G. Tamás mellett, talán van, akinek mond valamit a név)
Szóval a nagyon sok rendkívül okos, chartos tudós, TA-s, meg persze fundás ember elgondolkodhat azon, hogy tőzsde régebben is működött, sőt pénzt is lehetett keresni, de a mai technikai körülményeket nem lehet összehasonlítani az akár 20-25 évvel ezelőttiekkel, így kéretik nem lesajnálni és kioktatni azokat, akik kezdők, érdeklődők és még nem annyira felkészültek minden technikai hókuszpókuszból.
A Molly sajnos csalódást fog okozni szvsz a gyj-t követő kommunikációban és osztalékban, mert tartalékolni fog a nehezebb időkre. Ettől persze még alakulhatnak jól a dolgok (felmin, olajár up, horvát kormány-INA), ami miatt megnézi a tavalyi szinteket (15.600), de olyan rallyra nem számítok mint tavaly...
(eleve nem is onnan indul ugyebár, kb 2000 ponttal felette van)
Elnézve Amerika pénteki teljesítményét a lefelé nyitás nagyon valószínű. Bár a MOL nem nagyon szokta respektálni a külső eseményeket, de ez a decoupling hosszabb távon nem tartható fenn szerintem. A hétfői esésnek van úgy 90 %-os esélye. Nekem most zömében Richterem van, de persze az is esni fog.
Jézus! Itt 26 éves ifjú hölgyek is vannak?! Nekem már volt részvényem, amikor ez a hölgy megszületett. Igaz, a BÉT-ről akkor még nem is nagyon hallottam.(IBM Amerikában, ahol a DJIA még úgy háromezer körül kolbászolt. Akkor még nem volt digitális lehetőség, hanem a bróker telefonált, hogy most adjunk el, vagy vegyünk. Az árolyamokat a másnapi újságból (WSJ) bogarásztuk ki). Én azt hittem a nyugdíjasok szórakozása a fórum, meg a BÉT is manapság.
Adriennke olajat akkor vegyél, ha majd befjeződik a kettes hullám, és ezt világosan felismered! Ha nem ismered fel, akkor egyrészt nem benned van a hiba, másrészt pedig inkább lásd be, hogy nem átlagembernek való termék!
Az olajban nagyon nagy spekuláció van. Nem ritka, hogy egy nap alatt 5%-ot mozog az árfolyama, így szerintem kerüld el, amíg nem lesz több tapasztalatod.
MOLly tulajok topikja
Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.