Nokérem, csütörtök volt az utolsó nap, amkikor volt időm játszadozni, azóta ma az első. Dax TS54 2,44% mára. Kis öröm is öröm... :D:D:D:D
Mollykába nem nyúlok bele, mert a dt nem az én asztalom a 3 ezrelékes brokijutalékommal, közép/hosszú távra meg itt nem veszek, amíg el nem dönti az irányt.
Addig nekem mozi, meg ha ráérek dax játék...
Viszont egyelőre olyan, kjint ha visszafoglalta volna a 14.5-15.0-ás sávot, ami mindenképpen a felfelé kitörés "rémképét" erősíti nálam.
Kíváncsi vagyok, hogy a gyj-re változik-e az árfolyam, és ha igen, akkor adják a hírre, vagy veszik a jó hírre?
Hát azért ezt nem teljesen így van. Azonban pozitívumként elmondható, hogy a Mol nem netto olajtermelő, mert az általa finomított, ill. értékesített mennyiségnek csak kb. negyedét termeli ki. Ami viszont negatívum, hohy a kitermelési helyeken 50 usd körüli olajárból csak lájtos profitra futja. Ami most leginkább életben tartja a Molt az a finomítói marzsok csúcsrajáratásából adódik. De kérdés az downstrean üzletág pozitív hatásai mikor konyulnak le.
Tehát hat a Mol profitjára is az olajáresés, de nem olyan szinten, mintegy nettó kitermelő olajcégnek, mint exxon, bp, chevron, shell, stb..
MOLly tulajok topikja
Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.