Reggel semmi 13300 alatti bohóckodás, hátha mehet tovább, most meg hirtelen többezres pakkokat kell venni, mi ez ha nem shortzárás, igyekeznek jó helyen shortot zárni, muszáj venniük.
Kb 575 ezer Ft értékben lehet nyitva TS06 short. Ez az akkori áron volt. Ebből lesz kb 150 ezer a végére. Na hát ez sokat nem fog lendíteni az árfolyamon :))
Ma valóban shortzárás zajlik elismerem. Nincs semmi új dolog a piacon, egyszerűen egymást gerjesztik a vételekkel a shortosok. Jön az osztalék becsengetés napja..
Nem tudom. Én annyit láttam hogy amikor longcertiben benyomtak vagy tízezer db-s eladást akkor látványosan kapott a vételi oldal a normál árfolyamon, tehát piaci alapon megy a dolog.
Amire te gondolsz az szerintem az lehet hogy a kiütési áron megmaradó részvény db számot visszaveszik piacin, ez lehetséges igen, de nem hiszem hogy sok lenne.
Nem úgy működik, hogy kiütéskor a fedezésre nyitott shortokat zárják?
Bár az is meghatározó, hogy mennyit adtak el a TS06-ból.
Mert ha csak keveset akkor kevés a fedezetül nyitott short is.
Nincs hatása. A certinyitás - long, short - azonnal beárazódik az árfolyamba: ugyanakkor értékben történik eladás vétel a pillanatyni árfolyamon. Az Erste-nek lehet olyan terve hogy kiütteti s akkor bezsebel egy csomó hasznot.
Inkább azt gondolom hogy a normál shortok záródnak most.
A napokban írtam, hogy Romániában drágább lett az üzemanyag, mint nálunk.
Szombaton hazafelé szokásunkhoz híven megálltunk Berettyóújfaluban a MOL benzinkútnál (pisi, kaki, stb.). Mindig itt szoktunk pihizni mert egy nyugodt kis benzinkút.
Hát most nem volt az mivel hemzsegtek a kamionok tankolni, matricát venni.
Bezzeg a Román oldal, kietlen volt nem úgy mint tavaly, amikor még legalább 20 Ft-al olcsóbb volt náluk az üzemanyag.
Hazafelé nézegettem a benzin árakat, 405 és 415 Ft között mozgott.
A Román oldalon 425-430 volt az olcsóbb kutakon (határ mentén) de sok helyen 440-450 körül mozgott.
Mint korábban írtam, ez meg fog látszani a mol számaiban is mivel sokan fogják ezután a Magyar benzinkutakon megitatni a járműveiket az eddigi Rompetrol helyett.
no megint eltűnt az írás, szval nem lehetetlenség az 550-600 mára zárónak. Bár ez most részemről a pozi határozza meg a tudatot dolog is:) 3 részre vettem a pakkot és az első eladása az említett tartományban van.
egyáltalán nem lehetetlenség enyhén szólva hogy 550-600 között zárhat, bár ez most a pozi határozza meg a tudatot dolog is:), mert 3 részre vettem a pakkot és az első eladása ebben a tartományban van:)
MOLly tulajok topikja
Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.