Én látok különbséget, magamat nem látom ott, vagy csak ritkábban. Megmaradtam itt szófosó - menthetetlen - mentálisan sérült - tagnak. Itt kicsit jobban elengedem magam, jobban spekulálok, oda már csak a "szummát" írom, ha írok is. De, ettől függetlenül, itt is próbálom visszafogni magam, mert itt is ez a kérés. Én nem vagyok sem pannacotta, sem Joker. Pozitól függetlenül tippmixelek. Szoktam mondani: az olaj mutatja az irányt, átmenetileg. Ma, mint írtam, +1% -al indít mindenki, mert az olaj GAP UP-ból beszakadt. Öröm és boldogság. Valójában a Brent tartja a 100-at, arra fele szűkül, csökkenő ék alakzatban. Ha nem lesz béke, jön a trendszerű kitörés, kitalálhatjátok, hogy merre. Ha mégis béke jön, akkor a TS-nek aznap meszeltek. Irán szerint USA támadást tervez, a körülötte lévő országok segítségével, együttesen. Ha támad: meglesz a válaszcsapás, Irán ezt mondja. Eközben letettek valami béketervezetet az USA asztalára, amit Trumpnak csak alá kellene írnia, de olyan feltételekkel, amikbe Trump biztosan nem menne bele, max 1 napra, "szerintem béke", tőzsdék miatt, másnap meg támadás. A megszokott TACO f@szság.
DAX +1%-os pattanás a pénteki záróhoz képest. OTP +1%-os pattanás a pénteki záróhoz képest. Valószínűleg az átsúlyozás okozott egy átmeneti nagy esést. USA +++++++++ a világba. Én amúgy emiatt tartok egy komolyabb lejtmenettől, hogy USA mindig képes a menetelésre. Még a FED kamatemelés is úgy lett előadva, hogy pozitív. Aztán jött a BoJ, az is pozitív, merthogy a jegybankok urai a helyzetnek. Én meg úgy látom, hogy ha előbb emeltek volna kamatot, nem most, akkor az USA 10Y papír nem ment volna fel 4%-ról 5%-ra, hanem egy köztes értéknél már megakadt volna. Mint amikor Matolcsy rákényszerült a +400 bp ballon emelésre, hogy megállítsa a szétszakadást, kényszerből emelt, mert bedöntötték volna a piacot nálunk. Szintek. 45900/46000 - 46400 - 46580 46780 fölé kellene visszamenni, erőből.
Bocsáss meg de jelenleg nem látom a két topic közötti különbséget :( metamorfozerek újra alakulnak más néven és kicsit másképpen csinálják ugyanazt .... ez nem a re hibád a rendszer rossz.
Nagysokára. Külső moderátor. Vagy másik topic miatt a teljes fórumról. De lassan visszatér Joker koma. Mi lesz itt akkor. Folyamatos hiszti hogy mikor esik már, mért nem esik eleget. A mi is lett meghatározva ma? 23 ezres célárra. (Panna_cotta elemzőház legfrissebb otp célára). Illetve az elérhető maximális határ 47500. Remélem ezt most a bálnák közül is olvassák páran. És már csak azért is odapirítanak az árfolyamnak. Fel irányra gondolok.
OTP részvényesek ide!