Pont oda tartunk.. Nem olaj "hiány" van hanem a rengeteg olaj már a tankerokban.. ami most 3 hete nem jut el kikötőkbe.. A termelés folyamatos.. Ráadásul most más forrásokat is keresnek , (oroszok a Brentnél olcsóbban adják "feketén".) Kina sem vásárol már ennyiért. A baromi sok behajozott olaj egyszerre indul el a végén a finomító kapacsitás lesz a szűk kereszteszet.. A keresleti oldalon meg már nem lesz senki , mert vagy beszerete máshonnan, vagy kivárt a novemberti olcsó jegyzésig.. A deflációnak az a csapdája, ha arra számítasz hogy később olcsóbban veszed, akkor nem MA veszel, ha meg nem ma veszel, akkor a keresleti oldalon elbillen és akkor ez fogja még tovább csökkenteni az árat.. Csak Goldman Sachs kelti a pánikot (akinek olajérdekeltségei vannak) hogy az a 120 dollárt is meghaladgatja .. De ehhez folyamatosan kell a hírekbe nyomni a pánikot.. De már nem tudnak olyan szar híreket nyomni, hogy 100 fölé menjen.. Ha meg ez a határ akkor innen már esni fog.. nyitják a shorokat, zárják a longokat hosszabb időre ..
Azért volt idézőjelben kell. Természetesen nem kell, de ha máshol kedvezőbb az adózás akkor elcsorgatja. Gondolom Te sem a teljes pozíciódat adod veszed? Nincs is rá semmi kedvezmény vagy büntetés ... eladhat heti/havi 150 millióért azért szép lassan elkopik az. És vesz rajta ... na erre lennék kíváncsi hogy mit :-)
na ezzel most 100% ban egyetértek.... csak a realitásokat nézzük.... szaúdiak csövön szállítják hormozt megkerülve..... ez a háború elején nem volt.... szóval a háború eleji szinteket hülyeség lenne elérni.... másik most se közlekedik hajó kb a szoroson bármi bombázás ezen nem változtat ergo a kínálat nem szűkül tovább. Ha ehhez hozzárakjuk hogy valószínűleg a us navy kísér éjszakánként hajókat a szorosban akkor még nő is a forgalom .... na meg bejön a trump faktor.... tradeli az olajat az tuti... na meg ami fontosabb a választásokig egy hónap van hátra....
Tegnap este néztem, már 97 alatt volt a Brent... Talán nap közben elfelejtett Shortot venni a Tata és már elindult lefelé.. Gondolta este még eszkalal kicsit.. Utána vette.. Most már megint lefelé megy.. Van az a szint amínél nem lehet tovább eszkalali.. egy szint felett már a finomítok se veszik meg (100$) , hanem inkább bezárnak egy hétre, és akkor meg amiatt nem megy 100$ fölé, mert nem lesz kereslet.. ráadául ez októberi jegyzés.. Még rárének később is venni.. Aki legnagyobb hülye aki most vesz ennyiért olajat, ha vár egy hetet pánik helyett már 85$ lesz...
Tanker hajokat tamadott mindket fél …. Igy ma meglesz a 100 dodo olajar … a vicc az hogy a haborut mar megnyerte az usa marciusban ugye csak nem szoltak rola irannak …
1. Miert kene lekuzdenie es miert a kormany elol? Wolf ( de tudtommal egyik OTP fejes se ) nem volt benne semmi korfupcioba. Meg Csanyi se. Csak tudtak jol helyezkedni es nyilatkozni meg ugye az OTP 20 milliardert felujit az allammal kastelyt de ez mas tortenet. . 2. Ha valoban leepiteni szeretne nem sok havonta adna el 3400 darabot. Ugy kb fel evezred lenne neki. Ekkora mennyiseget nem is piacra dobnanak csak ugy hanem nagyvevonek egybe elore megegyezve. HA ez volna a cel de szinte biztos hogy ez kb egy generacios vagyon gyujtese ahogy Csanyinal is.
Te el tudod képzelni , hogy még egyszer negatív olajár legyen a piacon ? Persze ami megtörténhet az meg is történik, de az ami 2020 apr 20 volt ahoz kellet egy világjárvány ma nincs olyan globális mindenkit érintő krizis - persze Trumpot kivéve - ami ezt indukálnà.
Off: Ja kb igazad van, dönt feltesz az asztalra a tétet , bejelenti a TS-en kilövi a rakétát, piac reagál, ő kasziroz. On: Érdekes lett ez a végére, kiváncsi leszek mi lesz ebből egy nyugodtabb építkezés napról napra szépen megyünk a 47-48-50 felé jobban tetszene ez a hirtelen rángatás nem igazán tetszik. Valaki vagy be fomozot vagy tényleg a shortokat zárni kellet.
Mai OTP csárt.Meglepő volt a mai záró kötés, de vegyük komolyan hogy 2 forgatókönyvből ezt a másodikat is. Az érveket majd a végén A az 1. forgatókönyvből az képen látható: Az "A" hullám nem ért véget. A belső szerkezete szerint ennek 5 impulzus al hullámai a kékkel . Jelenleg a mai csúcs a 4. hullám , ami után az 5 csúcsnál ér véget az A korrekciós Hullám. Amit korábban "B" hullámként volt jelölve az ebben a 2. hullámcsúcs lesz. Ezt a forgatókönyvet az fogja megerősíteni ha átlép a korábbi támaszon (44000) . a új fogatókönyv: Valóban elindult az új impulzus hullám aminek az első hullámát láttuk ma a zárón. Ezt már a holnapi nap erősítheti hogy nyitón nem tölti be a gap-et hanem elindul felfelé és a napi rendes fogalommal , magas volumennel fölötte is zár. Az ellenérvek: Mai a napi fogalom volumene nagyon alacsony volt és a tegnapi is. Az új impulzus hullámok elején nagy fogalommal a korrekció végén dinamikusan elmékédnek az első csúcsig, általában egy pozitív hírre. Ebből egyik sem volt az utolsó pár napban. A mai záró kivételével a dinamika is hiányzott napon belül és a forgalom is. Sőt a mai záró az anomália, és inkább egy hamis tőzsdei hamis kitörés kísérlet. Ezt holnap az fogja megerősíteni hogy a nyitó betölti a rész az árfolyam és visszatér arra a szintre, ahol a rés keletkezése előtt járt, és korrigálja az anomáliát. Ha ez a helyzet, vagyis ha már záró alatt nyitott és elindul lefelé akkor már nem az új impulzus vagyis a korrekció nem ér véget. nyugodtan lehet shortolni , mert a korrekció nem ér véget a rés eljén és és visszateszteli 45000 korábbi korlátot.. Ha ezt átüti akkor a 44000 lesz a kövező támasz.. Holnap remek lehetőség lesz shorta (45000 ig) illetve hamis kitörés esetén megszabadulni a korábban vett longoktól már nyitó után a rés betöltés előtt.. A vevők azok a ""bikák" amik elhitték hogy ez nem hamis kitörés hanem tényleg ez az új impulzus és még a legelején akarnak TL- venni.. Sajnos ők lesznek akik a nap végén csalódtak lesznek.. https://ibb.co/Lz1bq4DD
Nem insider kereskedés ez trump részéről hanem piacbefolyásolás. Volt egy film amikor egy pasas bombával fenyegetett egy nagyvárosban. Amikor kérdezték miért, kiderült hogy előzőleg short pozíciókat vett fel. Hogy a robbanástól vagy akárcsak a fenyegetéstől is beinduljanak a pánikeladások. Ennek a filmnek a folytatását nézzük élőben 1.5 éve. És van még belőle úgy tűnik.
Reuters-jelentés szerint az amerikai–iráni harcok újraindulására utaló esemény történt: iráni források robbanásokról számoltak be Kharg Island, Irán kulcsfontosságú olajexport-központja, illetve Jask térségében. A Tasnim szerint egy amerikai rakéta eltalált egy iráni tankert Khargtól kb. 6 km-re, és a legénységet evakuálták. A Pentagon ezt egyelőre nem erősítette meg, bár amerikai tisztviselőkre hivatkozó jelentés az USA-nak tulajdonítja a csapást.
Szerintem "helyesírási" hiba.. Valaki 44680 akart beírni és elbaszta.. Most már foghatja a fejét.. ;) gyorsan mindenki eladta neki záróban az összes részvényét.. ;)
Semmi gond! Én részvényt az utóbbi 6 hónapban csak záróban vettem. És adni is ott szoktam, kivéve mikor annyira adják napközben és közben rántanak 500-600-kat alájuk állok. Ma is ott álltam 44900-on de ebédhez induláskor kivettem. Ebéd után meg nem jöttek leérte. Volt 47200 is akkor rátettem minden OTP-t de ahogy húzták vissza én is szedtem ki, de ~1/3-at odaadtam.
Mindenki a háború eszkalációjával van elfoglaltval, mert az látványos, de ezen kívül is vannak funda hírek, csak nem kapnak annyi figyelmet. Kína nyár végén szinte teljesen leállította az olaj importot.. pedig 90$ felett pedig egyáltalán nem. 2025-ben Kína stabilan az 1. helyen állt, vagyis a világ legnagyobb nyersolaj-importőre volt napi 11 millió hordó feletti kőolajat importált,. Akkor halmozott fel olcsón 1,4 milliárd hordós stratégiai és kereskedelmi készletet és import helyett aktív eladóként léptek fel a világpiacon őszre.. a belső fogyasztást is ebből fedezik, drágán kiárusítják az olcsó készeteket.. Az hogy pillanatnyilag olaj hiány lesz (illetve annak látszatát akarják kelteni) a szoros lázasára miatt az hirtelen fog átcsapni Olaj kínálati többletbe, tankerok egyszerre érkeznek meg , kína beszéll az exportba, és az oroszok más most is (feketén) a Brent alatt árulják az Urált olajat.. . A mostani amerikai olajár mesterségesen felvert árak a valódi piaci törvényekkel nem tudnak szembe menni. Még simán összehohatja Trump hogy a végén annyira megfordul a helyzet és túlkorrigálja a piac , hogy az amerikai nyersolaj akár negatív tartományba zuhant. A mostani látszólagos hiányból hitelen és egyszerre le túlkínálat..
És azt a 20 mrd-t szépen át kell allokálni máshova hogy a kormány ne férjen hozzá ... le"kell" küzdeni 1 mrd alá ... Ha összeszedni összetudta akkor eltüntetni is eltudja ... ha elég időt kapnak hozzá ... mi meg jól megvesszük :-(
OTP részvényesek ide!