De csak úgy tudod sokszorozni, amit írtam, hogy egyre olcsóbba átpakoltad őket. pl. elért a certi 5000 ft értékét, átmentél a 4000 akár 2000 ft-osba, mert úgyis megy tovább. stb. értem,h más egyéb nyereségből is vettél újabb certiket, de a többszörözést úgy is el lehet érni, hogy egyre olcsóbba átputtonyozol. pl. Macus ~ 20k körüli kiütésűt vesz,, de vehetett volna TL121-et is ALL-IN. most ér 8000-et? Vehette volna 1500-ért. Számoljunk csak tisztességes 400%-al, akkor 4x, pár nap alatt. Akkoriában a Telekom is padlón volt, 5x az árfolyam is, certiben ez jóval több, mindenki tudja, tippre 3000-3500%, ha csak azt tartotta valaki 400-2000-ig, persze ehhez tartani kellett. OTP certik is 20x = 2000% a legalsók, akik beszállt. Megkockáztatom a telekommal többet nyertél, tőkearányosan, mint az OTP-vel.
A certik számát is sokszoroztam, de mint mondtam, ez nem csak OTP és nem csak certi. Ebben SP500 ETF is, meg sima osztalék részvény is van, de sok tőkeáttételes dolog is, bux határidős és mindenféle certi is. De 95%-ban long. És a példádhoz, szerintem lényeges, hogy nem egy darab roulette pörgetésen elért 940%, hanem egy folyamatos növekedés.
Igen, csak az a különbség hogy Lou nem ír naponta 10x hogy bullish engulfing és kampózöld miatt az okos longos most eladná a házát és OTP-be tenné. Amúgy hidd el amikor olcsóbb volt az OTP mint a Richter, akkor meg épp Pomperj jövendölte a 4000 ezres árakat (aki emlékszik emlékszik). Visszanézve pofonegyszerű, de a pluszban is ki kellett ülni az éveket ahhoz hogy ezt elérje.
OTP részvényesek ide!