Na, vajon ma is sokan álltak be csatashortba (érted csata - shortba), aztán most veszegetik vissza a pozijaikat? Az hozhatna akár egy újabb csúcsot is záróban...
Kiszámoltam, hogy mekkora értéket érnék egy el egy NQ 50%-os beszakadással, ha ALL-IN itt és most betolom a kp-mat. 940%, de ez 1 pozi, amit nem mozgatok, hanem 50%-ot beszakad és Close. Ezt a 8300%-ot úgy érted el, hogy egyre magasabb értékű certikbe lépkedtél idővel, amolyan "kamatos kamat" elve alapján? Egy ilyen részvény sincs, ami ennyit emelkedett, még certi sem. Ha nagyon a padlón vettél OTP-t, 1500-ért ~2 év alatt az Erste a heti változtatása miatt -3000, árfolyamváltozás +37000 (10000-ről 47000), akkor 35500 értékű lett a certid 2366% Tehát ezt csak úgy tudtad megcsinálni, hogy a nagy nyerőt áttetted egy jóval olcsóbb termékbe, ami ismét kaszált, majd újra és újra. Enélkül nehezen elképzelhető a 8300%. Jó a tippem? És természetesen gratuláció, de már nem 8000-10000 az OTP, hanem 47000. Ha most lennél a "START" vonalnál, ez képtelenség lenne, mivel: 1. nincs is certi, 2. magasabb a kockázata annak ,hogy kiütik 1-2hó alatt, akár (bár a TL121 túlélte, tehát ez sem igaz), de ha mégis? Betolod a kp-t TL121-be, aztán maradvány: 0, lehet búslakodva elballagni a kasszától üres zsebbel. Okos user megpróbálta a te logikádat követni, 47000-nél, ő benyalja, te sikerrel jártál.
Én meg 2023 áprilisa óta állok longban (nem csak OTP és nem csak magyar). Nem a számokkal akarok flexelni, ezért kitakartam az összeget. Inkább a pirossal bekarikázott +8338.45%-ra hívnám fel a figyelmet. Ha shortos is betesz ide ilyet, akkor szívesen magamra tetováltatom, hogy "hülye longos". https://kephost.net/p/25-G9lDoq1g9ebhY0TA8eg.jpg
Egyszer majd a market maker srácok úgy döntenek emelnek rajta 5-10 százalèkot, amikor már annyira nyilvánvaló lesz a lemaradás. Hogy mikor ès mennyit, ezt csak ők tudják.
https://www.investing.com/indices/us-spx-500 ha te nem látod azt a 4 kampós zöldet az utóbbi 4 nap, akkor mit nézel? GAP-el nyitott ATH-n, imádják az ilyet utána berosáltatni. Na mikor ütik már ki a TS-t? Ha nem pattan, akkor leszívták...
mondjuk Söpö ATH-nál meg NQ +2% feletti emelkedésnél GAP-el, méghozzá OTP IS mutathatna valamit, kiüti a TS-t, aztán rommá verik másnapra... ha szart jelent, mégis. :D
A probléma azzal volt, hogy 13:19 kor behoztad a kis politikai konteódat, elkezdtél toroczkaizni...: "A bajok is pontosan ezek szerintem.Választás, mintha már nem örülnének annyira Péterünknek kint, nincs akkora happy körülötte, Toroczkai videóit nézve (és ha igazak amit mond) pedig minden ott folytatódik ahol abbamaradt. EU -s pénz még minimális, csak az ígéretek, "hogyha ezek teljesülnek stb", Brüsszelbe is mintha húznák az időt, hogy kifussunk az időből, mert lehet nincs pénz a kasszába. A lengyeleknél mintha gördülékenyebben ment volna amikor Tusk hatalomra került."
OTP részvényesek ide!