DAX PACK 1. 24870 2. 25030 3. 25160 https://www.boerse-stuttgart.de/en/tools/euwax-sentiment/ nagy tf longosok vannak beragadva, akik gátolhatják az emelkedést, HA realizálnak, valahol. de ha fordul a kocka, erős long lesz, akkor a shortosok lesznek beragadva, bár remélem zárnak :D és akkor touchdown mind a 3 TP.
Az olaj határozza meg az irányt. óráson, 4h-n csökken, fordult kis tf-en. VAGYIS megnyugvás jeleit mutatja. Figyeltél mit írtam tegnap. GAP szívóhatás 99-101.34, akár be is tölthette tegnap a 101.2-vel. ÉS már 99, vagyis, a GAP-et betöltve, visszaesett, a GAP aljához. A GAP alja támasz, logikailag, technikailag, de ha mégis tovább esik, akkor öröm és boldogság.
Az OTP Bank Nyrt. tájékoztatja a tőkepiaci szereplőket, hogy a Moodyꞌs Ratings hitelminősítőintézet 2026. július 23-i közleménye alapján a hitelminősítő intézet azOTP Bank Nyrt. hosszú lejáratú forint és deviza betét ꞌBaa1ꞌ besorolásának és az elsőbbségi,biztosítékkal nem fedezett adósság ꞌBaa3ꞌ besorolásának kilátását stabilról pozitívra változtatta.A hitelminősítő az OTP Bank Nyrt. minősítéseit megerősítette. Egy pozitív hírecske, hogy jól induljon a nap! :D
Szerintem nem rossz "üzlet" így sem, ma tervezem a második részletet venni az olaj shortból. Egyébként előbb utóbb muszáj lesz leülni, mert USA-nak (meg amúgy mindenki másnak) csökken az olajtartaléka. Ha pedig leülnek akkor természetesen az OTP-nek is szuper lenne.
100 alatt az olaj szerencsere , szoval egyelore nem shortolok :D viszont remelhetoleg csokken tovabb nap kozben . Brent olaj short lett volna jo de csak wti van az meg nincs olyan nagasan mint anno volt. Trump hetvegen mondhatna hogy leultek irannal targyalni es hetfon gap up nyitas
Az a baj, hogy ezt megnyugtatóan nem tudjuk megválaszolni. Az erste van amikor kiad egy 10X-s certit olyan kiütési árral, amit egy 5%-os esés kiad és van amikor nem. Egyébként voltak kiütött certik igen, talán 4-5 az utóbbi 3 évben(?). 23 szeptemberében a "Varga napon", 24 augusztusában szerintem a jen pánik idején, 25 áprilisában a Trump vámnapján több TL-t kiütöttek és még valamikor utána is biztosan volt 1. Szerintem úgy jársz a legjobban, hogy amikor kiszemelsz egy certit, akkor veszel egy nagy levegőt és inkább az eggyel "lejjebbit" veszed meg, és akkor sem az összeset hanem csak részletekben. :D Nem sajtolod ki a maxot, de a befektetői fegyelem sokkal többet fizet hosszútávon.
Irán bombázásnál ezért vásároltam, igaz kicsit, korán, mert már az első napon 37.500 nál és ment az még utána lentebb is. Mohó voltam, tanultam belőle, remélem. Macus, neked van arról valami adatod, hogy új TL certi bevezetés utáni 1 hónapban kiütötték e ezeket a certiket az utóbbi években? Vagy inkább később egy nagyobb árfolyam esésnél lettek KOk? pl. Irán bombázás, tavaly áprilisi vám mizéria.
Igen, ez az árfolyam a klasszik megtakarítást ebben a formában szinte lehetetlenné teszi. Pl. havi 100.000,- Ft-ot akarok félretenni, az 2 db OTP részvény. Hmm. Ezért másfelé nézelődik inkább.
Hát azért ha nézzük az OTP elég messze van a tűztől. Az egész háborús mizéria után a bankok szoktak elsőnek helyreállni . De nézhetjük úgyis hogy ilyenkor gyorsan pörög hétnek a számok . Ha az OTP éven belül 53 köré kerül relatíve gyorsan 70 lehet …/1-1-1,5 év/ . Engem még ami foglalkoztat . Meddig engedi papi Split nélkül az árfolyamot , mert lassan a kicsiknek drága lesz..👀
Amúgy ez csak abban az esetben fordulhatna elő ha beüt valami nagyobb recesszió. Gondoljatok bele, az otp jelen pillanatban longnak van felépítve :D Mondhatni amig a politikájuk nem változik ez az örök long birodalma kisebb kilengésekkel. Szóval alapfeltevés, az éves eredmény töredéke van kifizetve osztaléknak, tehát nem abban a hintában ül mint a mol hogy nagyrészt kifizetik az eredményt osztaléknak , hanem a papi xy okokra hivatkozva megtartja. És hát a múltból tanulva jön az az akvizíció szóval jól is tette..... ami még van srv ez fél havi profit :D Szóval ezt levetítve a chartra nem az van hogy osztaléktól osztalékig emelkedünk hullámozva ugye, hanem mndig sokkal magasabbra kell másznunk mint előtte voltunk. A váltást az eredményezheti amikor megszűnik az alulértékeltség. Ez nagyjából megszűnt, szóval több tízezres emelkedésekre nem kell már számítani de itt is van kivétel. Amikor valami ok miatt beverik, vagy időarányosan túl alacsony vagy magas akkor lehetnek nagyobb mozgások. pl ha most felmenne 50k ra az fomo lenne és onnan bevernék vissza nem kicsit. Ez év végére várható inkább. (egyébként várok hasonló mozgást ami jött is volna ha trump nem bombáz megint) Ergo esetleges stratégia, év elején húztok egy vonalat kiszámítva a várható eps alapján 10-11 es p/ere milyen árfolyam várható év végére, amikor jelentősen alá vagy fölé megy ennek akkor adtok vagy vesztek. amint módosul valami az alapfeltételekben módosítani kell a vonalat (pl luminor akvizíció magasabb epset fog eredményezni)Nyilván ez túl van egyszerűsítve, de logikailag magyarázható. Az elemzők is újraszámolják a célárakat :D Szóval nagy shortolások akkor várhatóak ha a környezet negatívan romlik. Hozzátenném az árfolyam mindig tartalmaz speka tőkét, az otpt szokásuk BV ig beverni amikor sokk van. Na egy ilyen hatalmas sok esetén azt tudom elképzelni hogy BV ig beverik ez nagy esést jelenthet, de ez a BV évente jön fel 1000 milliárddal. Jövőre 1400 al remélhetőleg :D BV alá akkor tudnám elképzelni ha mellé veszteséget termelne
Lesz, ne aggódj. Azért van sokkal kevesebb TS certi, mert ahogy menetelt a papír, sorba ütötte ki őket. Majd ha lefelé menetel évekig, akkor a TL-ek fognak elesni és a TS-ek túlélni.
OTP részvényesek ide!