Na de ezaz hogy te se tennél fel annyi pénzt. Ezért zavaró amikor a saját szemszögedből beszélsz az okos longosról és buta longosról stb.. mert nem tudod, de totál más összegekkel kereskedünk sokan.
napi min. 45.000 kereken .... Én ide jöttem vitézkedni elengedtem az EUR kezét. :-) Volt olyan nap hogy még aznap kicsaptak 5HUF-os mozgás volt vagy valami ilyesmi rémlik.
Cinikus vagy, amit megértek, mert itt szinte mindenki rosszul használja a TA-t. Önmagában, hírek nélkül kell nézni, és semmi más, mint a múltbéli adatokból húzott vonalakra adott piaci válaszok valószínűségének összessége. Nem mondom, hogy hibátlanul működik, de nekem segíteni szokott.
Nyilvánvaló volt,h eszkalálódni fog az iráni USA csetepaté, de bármi áron tartották éjszaka is a longot, bármi áron! majd jön 1 rakéta, 1 támadás, hányszor jött már az utóbbi időben? És mi történt? -1.5% USA, olaj +3-4%. hétvégén is 1x lőtték egymást, hétfőre tűzszünet, olaj padlózott. na ez a vicc.
Tudom, hogy nagy tételben tolja. Azt én sem tenném fel Margitra, mert lehet,h 4 nap alatt megpusszant. Ez pont ezért játszós tőke, meg akarom vele váltani a világot Ezért kaszinózok. vagy bejön, vagy nem. Ha bukom az összeset, az sem érdekel, sajnos ez az hozzáállásom.
Nézd mindig lesz olyan amivel éven belül 50%-ot kereshetsz mert ha nem oene nem jönne ki a 9-10%/éves sp500 átlag emelkedés. Az, hogy ki miből és hogyan épitette a portfolióját egy kérdés ha kevés pénzed van akkor kockáztatnod kell , - egy seniorral szemben is - ezt már Kosztolányi is megmondta. De attól még nem biztos, hogy a "kaszinozás" a hosszú távú megoldás. Mondom még mindig nem láttom hol van időd 100 postra naponta a tőzsdei kereskedés mellet , ennyi instrumentum figyelésével amiben te megnyilvánulsz.
Valamelyest nevetséges ez a szitu. NQ végig rallyzott az olaj fomo alatt. LE se szarta. Most meg rommá verik, csak azért, mert túl lett húzva. Én erre írtam azt csúnya szavakkal, hogy kik állnak e mögött. Most meg menekülnek, ki akarnak szállni, mert a legtöbb tech céget felpumpálták 100-200-300-400%-al, amit te írsz, de nincs tovább. Ki kell szállni. Ha nem sikerül kiszállni, gyorsabb lesz a lejtmenet, mint a felfele menet. Addig esünk, amíg ez a kretén azt nem mondja: hogy szerintem béke, szerintem már mindent is elpusztítottunk, emiatt már csak béke lehet. BÉKE BÉKE BÉKE. Kb.
Ez a 4%-os korrekció a csúcsról elég jó beszálló lehetőséget ad azoknak, akik még bővíteni szeretnének. Egy brutál papír, brutál kilátásokkal, kicsi diszkonton. Aki pedig sok OTP-t tart (mint én), nyilván nem foglalkozik ezzel a zajjal sem, mint a többivel, hanem örül, hogy van OTP-je.
Jól van csak az a különbség, hogy Lou valszeg nem a nyugdíjba küldős pénzét tette fel tl121-re. Kevés pénzzel lehet spekulálni az tiszta sor, de azt is látni kell hogy más kávéház nagyobb vagyont mozgatni, védeni stb. mint párszázezerrel spekulálni. Mind a kettőnek megvannak a saját fortélyai.
TACO Trade most nem jött be. Hír volt, Irán és USA egymást lőtték. TACO barát most nem karattyolt, támadott. Nem úgy volt,h a Szenátus vagy tököm tudja Kongresszus hozzájárulása nélkül nem háborúzhat? Mégiscsak ő az USA elnöke, ha telibe akarja hugyálni Iránt, akkor úgy lesz. 2 rakéta eldurran, olaj +3%, Nevetségesnek tartom.
Amúgy az olaj tényleg tűfüggvényben megy fel. Reál 45250, sztem reggel korán vásároltam be, na mindegy. Ha kicsit eldurvul a helyzet Hormuznál, lenézhetünk az 50 naposig is...
Sokszor nem hisztek a TA-nak. Az olaj miatt is lehurrogtál, pedig aztán akkor még Goldman Sachs meg Trump sem riogatott. Semmi nem volt. Szimplán TA, megállás, sorozatos 67-68 padlózás. Most miért pattant? 72-72, 1h aljak kioldalazták a közepet, és jött a 74 impulzus, TA. Támogatja közép, a long. Az OTP-t is a trend támogatja. 29170-ről volt nq shortom, de félve a long trend uralmától, zártam 29150-nél, ha 5 percet várok 28830.... KASZINÓ ez.
OTP részvényesek ide!