Sztem most engedd el, hogy a NQ-ot nézed viszonyitásként mint irányadó börze. A NQ mixben szereplő infó és tech óriás cégek esése húzza le az indexet. Ezek most jelentős esésben vannak. Fognak is. Szerencsére csak ereszt az AI lufi és nem pukkan. (eddig) szektor esés van, nem ország vagy globál. Ne feledd, fél év alatt, 100-300%-ot emelkedtek ezek a cegek! Van miből esni. Persze nem tetszik a befektetőknek... Ami nekünk jó lehet, ha átáramlik a pénz más szektorba is. Ha Oti 46k-ról 120k-ra emelkedne, majd elkezdene esni, akkor biztos én is átáramoltatnám a pénzem egy Dalmáciai nyaralóba. 😊
Elnezve hogy usa visszakorrigalt lehet nem lesz akkora happy …. Viszont en akkor is adok el , nyaralas elott kis realizalas kell mert nem erek ra figyelni , es hat azert kezd tulvett lenni , korrekcio johet. Mondanam hogy persze nem gond , de nincs akkora oromkodes hogy fenntarthato legyen. Szoval jo lenne kicsit meghuzni nap elejen es sell!
Szerintem TS kiütés nem nagyon cél senkinek. ilyenkorra általában pár ezer marad kint belőle, az nem fogja kilőni az árfolyamot. Ma 20 mrd-nyi részvény cserélt gazdát, senk nem tol be ennyi pénzt, hogy levadássza a TS-t, ami majd csinál egy 200 forintos emelkedést. Nem éri meg, ez nem egy sold outos certi, ami nagyobb mozgást generál. Nyilván kiütik nemsokára, de nem cél, csak útbaesik.
Bar nem tartom kizartnak hogy 47 megfogja. En lehet tobbet is realizalok jovoheten nyaralok aztan lassan jon az a korrekcio, igy is hogy tartottam 1 millioval beljebb vagyok ma :)
Az impulzus vége egy kampó, azért ez a vége, mert a zászló formáció eleje is így kezdődik, egy erősebb pattanással, pl. most dupla aljról. Hasonlóság = zászló
Már napok óta írjuk,h a TS lehet a cél. 47300, a többi majd kiderül.48k? Zászló? Megcsinálják? Offtopic: DAX már megcsinálta.https://kephost.net/p/MjQ2NjM2NQ.png Viszont kb, ahol ez a kép mutatja onnan shortolom. Egy ilyen nap hiányzik az OTP-nél, vagy épp ma csinálta meg, DAX-al együtt, ez majd holnap kiderül. Holnap USA nincs. Holiday.
OTP részvényesek ide!