Nem is arra vonatkozott volna a kérdésem, hogy a pozijaid plusszosak voltak-e, hanem hogy összehasonlítottad-e egy fiktív buy&hold pozival, ahol nem realizáltál volna, hanem még mindig tartod?
Most egy darabig nem foglalkoztam ezzel. Anno voltak bukták, befizettem azt a tanulópénzt akkor. Ha azt is beleveszem, akkor jelenleg azt hiszem, pluszban vagyok, de már régen volt. Mostani pozikat eddig pluszba zártam mindet. Nyilván ez nem azt jelenti, hogy mindegyik így fog bejönni. De amúgy elhiszem, hogy ezt mondja a statisztika, nem akarok okosabb lenni a piacnál, vagy okosabbnak gondolni magam bárkinél.
Csináltál már mérleget, hogy érdemes-e swingerkedni? Egy excelt megérne. Tényleg még az AI is azt mondja, hogy hosszabb távon (min 5 év) egy passzív alapot, mint az SP500 sem ver meg a tőzsdézők 95%, csak érdekelne, hogy benne vagy-e abban az ötben, aki igen? Én tényleg jobbára hold and buy, de inkább azért, mert nem trader, hanem inkább befektető vagy. De ez is nagy túlzás. :D
Bitcoin ismét 60 000 felett. A nagy eladó önti 59 ig, sok fomos alááll. Feltornásszák. Eladó önti kerek 58 ig. Sok birka alááll. Hányszor tudja eljátszani ezt az eladó? Nem ezt hívják tömésnek? Persze most még nem tudni mi lesz a játék vége. 120 felett vagy 20 alatt. Dniel, ktamask, mire vélitek ezt? Reméljük a kiszedett casht magyar blue chipsekbe forgatják a robot tréderek. Meg arany, ezüstbe.
Hát igen, utólag én is okosabb vagyok, aznap nem voltam a legjobb passzban racionális döntést hozni, de sikerült visszaugrani kicsit feljebb, szóval figyelgetem, mi történik. Meg hát, erősen különbözik a kereskedési stílusunk azt hiszem, ha jól emlékszem, te gyakorlatilag hold and buy oldalról közelítesz, én próbálok swingerkedni.
Ja igen nyilvan amint atadasra kerul egy reszveny az mrp szervezetnek az mrp szervezet a szabalyok alapjan kezeli oket , de ha meg is kapjak a munkavallalok szabaly van ra meddig nem adhatjak el (pl mondjuk egyet fizet kettot kap akcio de ez csak akkor el ha a munkavallalo nrm adja el x ideig , szoval amit irsz nem helytallo , nem jerulnek rogton piacra hanem max evek multaval)
Ha iden nem veszik 150 milliardert az annyit jelent csak hogy jon egy akvizicio , de meg igy is lenne ra keret. Szoval ha elfogy boritekolhato egy kovetkezo adag.
Oké... ebben lehet hogy igazad van, hogy 2025-ben nem tartottak "csendes pihenőt". De akkor brutális volumenben tolták. 150 milliárd forint összegű sajátrészvény-visszavásárlási programot hajtott végre az OTP és akkor az árfolyam is kevesebb volt. Sokkal több napot vett igénybe mint idén, de akkor voltak szünetek. Most ennek a töredéke van szánva erre 2026-ban (60 milliárd), aminek a nagy részét már május-junisusban elköltötték. Ráadásul most már az 5% felett van a SR állomány. Az 5% feletti részből a Munkavállalói Részesedési Program keretében bónuszként adni.. Vagyis előbb utóbb ezek is tözsdére kerülnek. Szóval igazán semmi sem garantálja hogy folytatódik az srv az ubokra szezonban. Sőt még simán lehet hogy ősszel. Megvárják vele a Q2-es jelentést...
megint egy szép példa arra, hogy otpnél amíg trendben van, nix ugribugri. Kis korrekciót megcsípni nem mindig jó ötlet és a pozit emiatt zárni nem érdemes.
En aztan nem , latom en a masik iranyt is csak nem shortolnék , de ettol ertem en hogy mehetne arra is … viszont most kapadzkodtunk vissza a szintre tehat miert mrnnrnk megint le ? Ez nrm egy mol , egyebirant kb toporgas lenne az arfolyamban. Sőt ilyenkor szokott felszurni az arfolyam. Ha hetfon nem rosal be usa meg dax akkor bizony nem 43 jon nalunk. Viszont usa bankok nem nagyon fognak tovabb esni. Kb gyengebb kezdesre szamitok majd a nap soran megindul. Abszolut tamaszon van ha az orasat nezem , ha a napos chartot 45200 korul van a sáv. Ha igazam van keddig meglehetne 47+ (ehhez nyilvan kene a jo hangulat ami osszejohet mert rovid tavon tuladottak a kinti papirok ) utana viszont vissza kene csorognia 45 ig kb legalabb. Kevesbe jo forgatokony eseten 44700 ig mondjuk lemehet mert szeretjuk a 700 akat. Ott tamasz van , ott kezdtek el gyujtogetni . Hozzatennem ha igy van nem megyunk le , nem azert vettek a nagyok hogy odaig leengedjek
Az OTP Bank Nyrt. esetében nincs nyilvánosan közzétett olyan szabály, hogy eredményközlés előtt automatikusan 30 nappal tilos lenne a saját részvények visszavásárlása.
Sőt, az utóbbi években többször is előfordult, hogy a bank a visszavásárlási program keretében egészen közel az eredményközlés időpontjához is vásárolt saját részvényeket. A visszavásárlási programokat a közgyűlés hagyja jóvá, és azok az uniós piaci visszaélési szabályok (MAR) szerinti keretek között zajlanak.
Ha azt kérdezed, hogy a mostani (2026-os) eredményközlés előtt várhatóan vesz-e még OTP saját részvényt, akkor erre nincs automatikus “30 napos” válasz. A bank addig vásárolhat, amíg:
a visszavásárlási program ezt lehetővé teszi,
nem rendelkezik olyan bennfentes információval, amely kizárná a vásárlást,
Macus értem az otpizmusodat de szerintem.egy irányba látod a dolgot és fel sem merül , hogy van másik irány is. Ettől még elugorhatunk 50k ig de megvan az esély hogy szépen bezárjuk és 43 ig csuszunk.
Időtartama: Általában a negyedéves vagy éves gyorsjelentések megjelenése előtti 30 nappal kezdődik, és a hivatalos eredmények közzététele utáni 1-2 munkanappal ér véget.(A 30 napos blackout period)
Kommunikációs tilalom: Ez idő alatt a cég képviselői nem adhatnak interjút, nem vehetnek részt befektetői konferenciákon, és nem oszthatnak meg új információkat a várható bevételekről vagy profitról.
Saját részvény vásárlás: A vállalatok és azok vezetői a csendes időszakban szigorúan tilos, hogy saját részvényeket vásároljanak vagy adjanak el.
Megjegyzés: A "csendes időszak" kifejezést a piaci elemzők gyakran a laikus vagy nyári uborkaszezonra is használják, amikor a nyári hónapokban (pl. "Sell in May and Go Away") vagy az ünnepek előtti napokban alacsonyabb a piaci aktivitás.
A törvény... A beszámoló készítés előtt 30 nappal, se a bank, se a vezetői nem csinálhatnak tőzsdei ügyleteket a bank részvényeivel : "csendes periódus". Ráadásul bejelentési kötelezettséggel van minden tranzakciónak.. Pl Itt : https://www.otpbank.hu/portal/hu/ir/kozlemenyek/2026
Látom elfogytak a kérdések... ;) De most gondolj bele... Akár a saját helyzetedbe... Júliusban bizton nem az akarod végignézni ahogy lecsorog a korrekció augusztusig és attól parázni hogy mikor szakad be... Már csak egy egyértelmű jelre vársz hogy végre realizálj... És ősszel visszaszeded a korrekció és és jó Q2 után 41.000 nél... ;) onnan meg cél az 52000. Nem?... ;) na ugye
OTP részvényesek ide!