Másik kollléga azt írta, hogy nem látom a gigantikus zászlót. Én akkor is a 42100-at írtam, de nem vitázom, mert jól írod, nem játszottam meg, nem OTP-zek.
Nincs még 5 napja, amikor az volt a duma, hogy eszméletlen long trend, patt jön. Az offtopicról: a DAX meg az olaj pozícióid is a nemzetközi kitekintést segítik? De engedjük el, általában már átscrollozuk jópáran a bableves longpumpát, csak láttam, hogy megszólítottál, azért reagáltam.
"Europid típusú ember nem szaporodik"- már megbocsáss, de az ok-okozat azt a jóléti társadalmak sajátja, nem embertípus(sic!) függő.Ez fontos különbség különben helytelen következtetésekre vezet, Amúgy sok hasznos gondolat volt. Köszi R:41440-
Néhányan már 43500-ról fordulatot vártak, én meg lefele vártam, már 4-5 napja is. Az offtopic célja, hogy lássák a külső tényezőket is, amik nemhogy nem segítenek, még inkább rontanak a helyzeten. HA elindul az USA-ban egy fordított irányú rotty, 16-17. nap long gyertya után, akkor hamar visszavehet 2 nap alatt 4-5 gyertyát, essenek csak 4-5%-ot, amikor az OTP már eleve esik. Tökéletes a példa a 27000-ről indított lavina. Nem tartotta meg a 23100, hanem nyílegyesen bezuhant 18800-ig. Most már kevésbé várható ilyen, de ez a 16-17. nap long gyertya, egy idő után visszanyal. Amúgy pont a Goldman Sachs mondta - ismét offtopic - hogy a nagyok és a piac tele van-volt shorttal, tehát egy gigantikus long jöhetne, csak emiatt. Mert nem eladással reagáltak a pánikra, hanem shorttal. Pont ezt láttad az OTP-nél is félig, Március 30-tól tisztítótűz, ami az OTP-nél már rég végetért, USA-ban még tart, DAX- már 3 napja nem tart. Szerinted miért tolják őket? Azt se értetted amit írtam korábban: az esés előtt szét kell csapni a shortokat. Mert a gigantikus short állománnyal "prémium" szintet lehet emelkedni, USA a tankönyvi példa. Ha elfogy a short állomány, ha már nem lesz értelme toligálni a gyertyát északra, akkor vége van, és Robotka fordít. Mentségemre szóljon, 4-5 napja csak esést vizionáltam, nem emelkedést. Nem 2 irányba tippeltem.
Sajnos a népesség növekedése, nem azokból a nemzetekből jön ahol megtakarításra lehet számítani. A legszegényebb országokban és népcsoportokban ugrik meg a népesség, nem a jóléti országokban. Dél és Közép Amerika, India, DK Ázsia... Az Europid típusú ember nem szaporodik (mert az pénzbe kerül). Mert bennünk van az építés, gyűjtögetés, felhalmozás. Ha mi szaporodnánk túl, már 200k lenne az Oti. :) Szval sztem nem ez van a háttérben. A pénz vonza a pénzt. Egyre többen akarnak többet-többet keresni. Ezért hajtja felfelé a piacokat. Új piacok nyílnak a meglévők mellé dollár millicsillárdokat termelve. IT, Ai... ezek eddig nem voltak, de mindenki benne akar lenni. Egyre több a pénz is. Egyes országok, csak úgy gyártják a pénzt. Egy szó mint száz, szépen fújódik a piac... aztán pukk. Nem most, majd vmikor. Alap tanmese (dokumentum) film a The Big short. Pont ez van benne. Eljön az, majd vmikor.
150 db vagy esik/vagy patt lesz beírásból mindig lesz 1 olyan, amire lehet mondani, hogy "én megmondtam". De tegyél bele tétet és a realizált eredmény minden önfényezésnél jobban igazolni fog. Miért venné komolyan bárki a bableveses okoskodást, ha még te sem hiszel benne annyira, hogy legalább jelképes összeggel megjátsszad? De amúgy engem csak a sok offtopic cuccod zavar és csak azért is leszarod, ha megkérnek itt sokan, hogy ne tedd.
Ma már nem egészen egy perc alatt tudsz a mobilodon adni-venni. Szexi dolog invesztornak lenni, veszik az ETF-eket, ismert részvényeket, ami viszi fel a piacot.
Hallgasd végig a cikket. A Hedge Funde-ok gigantikus short veszteségen ülnek, azzal, hogy fedezzék a brutális veszteséget, elkezdték a fordítottját, veszik tovább, ezt látod! (USA), amikor ATH ATH ATH a végtelenségig. Csakhogy 1x véget ér a story, amikor is ez a sok fordított pozi: long irány irányába elindul. Én NQ shortot tartok. És most utalok be még pénzt, hígitok.
Egyébként nem csak Usa hanem minden tőzsde miért annyira bullos... sokkal nagyobbak az emelkedések és tovább tartanak. Szerintem az lehet hogy már több mint 8 milliárdan vagyunk és sokkal több fogyasztás sokkal több megtakaritás és befektetés. 50 éve csak 4 millirárdan voltunk, gondoljatok bele tök egyszerű ez de van alapja ....tehát nem érdemes a 70áes évekhez kötni a bullokat.... de sok elemző azt csinálja
Amit nem árazott be a piac, hogy újra élessé válik a háború. 11:15 erősen robbant a piac, nem csak a pozitív hangulat oka, hanem a hedge fundok shortjai miatt. a számok miatt fordult az irány 12:00-13:00 ez a brutális long valamikor leépül. Fel lehet kötni a gatyát!
Egy kis magyarázat: https://youtu.be/rpjhpnykyxs?t=300 5 perctől, bár nem OTP. Az olaj drágult, az S&P index mégis ment felfele. A chip szektorba formálisan egy piaci robbanás - crash felfele történik. 16 napon keresztül az index egy irányba ment felfele, 3 hétnél több. Historikusan ilyen emelkedést, még soha nem láttak, 38,7%-al. Az eddigi statisztika azt mutatja, hogy voltak ilyen hosszú időszakok. Az eddig leghosszabb ciklus: 2014-ben14 nap 2017 11 nap 2016 10 nap ami sokkal feltűnőbb, ilyen erős árfolyamnövekedést még soha nem láttunk. A piacnak be van árazva, hogy nem lesz újabb konfliktus "vége van".
ok. de ~35E-től ~45E-ig emelkedett, ha csak szimpla visszateszt lenne akkor ~41E körül vége kellene lennie sztem. -egyébként én erre számítok/remélek, hogy ez lesz az alja, ez alá nem megy, ha nincs a hírekben változás.
OTP részvényesek ide!