P/E-ben régiós bankokhoz képest olcsó. Bankadó/különadó szerintem marad még, de idővel csökkenhet vagy ha csak nominálisan ennyi marad és nem emelkedik 3-4 éves távon az is jó. Ukrajna. Ott ha lesz béke bármikor (1-2 éves távon), a teljes régió fel fog értékelődni (5-15% csak ez a tényező, ha nem kerüli a tőke a régiót). Ha valóban lesz komoly szándék az eurozona csatlakozásra, az országkockázati felár jelentősen csökkeni fog, csomó tőke ide fog találni, ami eddig nem talált ide. És akkor komolyabb akviról még nem is beszéltem, amire szintén van esély. Egy akvi ami 5-10%-ot emel a profiton már elhozza az 5000 EPS-t és akkor minden más amit írtam ahhoz képest plusz. Nagyon nagyon simán lesz 60e az OTP, mármár konzervatív mondás ez.
Köszi a biztatást. Már 4000 ret esett a csúcsáról, ez nekem -4 Milla. :(( Jó lenne ha megállna már vègre! Csak mèg egyszer menjen fel, örökre elfelejtem.
Gemini DeepSearch ... se megerősíteni se cáfolni nem tudom -> A stagflációs környezet miatt a hitelminősítők (S&P, Fitch) figyelmeztettek az európai bankok romló eszközminőségére, a szűkülő kamatmarzsokra és az emelkedő működési költségekre. -> Én nem értem mi ez a "nagy" korrekció.
Eu bankok 8-12 pe között vannak, a max itt is 12 lehet szerintem, akkor meg a 60ezres árhoz 5ezer eps kéne ami most 4450ft. Igy jelenleg 53ezer a max szerintem. Ezért érdekelt hogy számoltad ki a 60ezret. Esetleg ugy értetted, eléri ebben az évben az 5ezer eps-t és jövő ilyenkor lehet 60ezer?
A saját elképzeléseim alapján igen nagy (97 %) a valószínűsége hogy már láttuk az alját. A vizsgált csökkenő trendek (171 db) 97 százaléka kisebb volt mint a mostani csökkenés. https://imgur.com/a/DzcScI9
OTP részvényesek ide!