"Károkat". Trump szerint nekik jó, olajuk van bőven, az emelkedett ár pedig "prémium profit". Gyakorlatilag nem is érdekük, hogy ez a háború leálljon. EUR USD 1.2>1.14 Még a dollár is erősödik mellé.
Meg fogják oldani a szaros védelmét, És az amerikaiak további csapást mérhetnek, Irán energetikai létesítményeire…. Mondjuk amilyen idióták az arabok az se érdekli őket.. De talán Ott is van egy értelmes ember,
Jelen információk alapján ennyit látok bele ettől függetlenül nyilván más is történhet. Amerikának lassan nincs mit bombázni a gyakorlati része lezajlott. Az egész háboru átfog fordulni egy stratégiai háboruvá aminek a fő mozgató rugója a Hormuzi szoros lesz. Az a kérdés ezzel mekkora gazdasági károkat tud még okozni hosszabb távon vagy ameddig nem indul meg a forgalom.A részvény ezeket a károknak fogja árazni
Sokan kérdezhetnék, miért az olajat mutatom, ez az OTP topic. Mert valójában most mindent az olaj mozgat. Olaj emelkedik: esés van. Olaj esik: emelkedés van. DAX - USA - OTP: dettó ezt csinálja. https://kephost.net/p/MjMyNTYwMw.png Az OTP csak leszúrt, és próbál emberkedni, jó jel, az olaj meg "esik", próbál. Brent 100 felett 2022ben volt utoljára. Ha a zöld karika letörik, OTP Patt. Ha a narancs karika letörik, Irány a réstöltés: Buy the Dip: olaj 95-94. Látszik a képen, hogy miről beszélek.
Trumpli nyilatkozat itt annyit ér, mint az Ukrán békefeltételek. Nem érték el a célt. Potyognak a gépeik (persze baráti tűzben...). Ajánlatot kell tenni a Irán felé (nem a sajtón keresztül). Ford- on meg kigyulladt a konyha. Mi más... Irán nem Venezuela.
Ha májusban leminősítés jön akkor már nem érdemes belevenni, mert ki húzná fel utána az árfolyamot. Lehet évekig egy helyben áll majd. Illetve itt a nem a május a lényeg, mert ha nem oldódik meg néhány héten belül ez az Iráni ügy akkor az egész világon pánik jön majd.
Szerintem egy "átlagos" Trump nyilatkozat ide már kevés, nézd meg, most is próbált javítani tegnap, de az olajat már nem tudja 1-2 bemondással csillapítani (ha akarja egyáltalán, mert most mondta, hogy USA-nak az mégsem annyira rossz, 1 hete meg mást mondott... erről ennyit). Ha már az oroszokkal is újra megy az üzletelés akkor itt szerintem egy elhúzódó háborúra és nagyobb kiesésre kell számolni a szoroson át történő szállítást tekintve. Úgy látom, hogy az olaj ára igen nagyban befolyásolja a bankszektort, szenved a Raiffeisen és Erste is (tavaly novemberi szintre visszaesve).
Ha 101.6 fölé nem jön már az olaj, akkor vége van. Átfogós piros 1h, ami kegyetlenül akarna észak fele menni. Én már a 101.35-ben is reménykedek,h elakad. És akkor jön az újabb -1.5 egység. OTP 35K DAX megállt a tegnapi alj felett. NQ is pattant.
nekem otp long certiből pedig tl115 és tl100 van a dilemmám hasonló én tegnap eladtam mindegyik felét és shortot vettem rajta, hogy valami módon zárjam a bukót nem realizáltam volna bukót, ha nem lenne háború, a korrekció megállt volna sztem valahol itt de van háború, ez nem lesz sztem Venezuela a tl115-nél szerintem rezeg a léc erősen ezek a hírek, amik jönnek, nem nyugtatják meg a piacot, a valós, izmos longhoz szerintem béke boldogság kellene ez meg nagyon távol van
Ha igy nézzük hogy nem jön semmi pozitiv hir ebben a hónapban ebből a mostani zakóból nagyon maximumt még egy TL Ko-t kitudnak préselni de többet biztos nem.
OTP részvényesek ide!