minden növekedéshez pedig hozzájön az emelkedő hitel-felvételi kedv. Több bevétel (OTP). Tehát az 1200MRD lehet egy "gödör", és jön a 2500MRD. kb. Macus,ha 2000 MRD bevétele lenne az OTP-nek, akkor mennyi a fair érték az OTP-nél rv?
Ezt a béke-rallyt már 5x eljátszották-beárazták. Szóval erre nem fognám a rallyt. Mint a FED kamatcsökkentéseket is megelőlegezik, a hatásukat. Aztán ha nem jön a várt hatás, majd akkor fentebbről esnek. Igazából a nagytőke irányít, amikor önteniük kell, akkor nem szabad benne lenni. Lásd 27000-18800, milyen olyan gazdasági "romlás" történt, ami miatt esett az OTP 30%-ot? profitrealizálás....... 18800-27000: eszméletlen mennyiségű pénzek jöttek be. Ki kell pörgetni a bandát, leöntötték. Majd 18800-25000 között visszaszálltak, egy részével, jóval olcsóbban. Én úgy gondolom,h minden egyes öntésnek ez a lényege. Drága, eladják, olcsóbban visszaveszik, amennyit tudnak. Onnantól ez az "alsó" szint, egy fontos támasz, ami alá már nem engedik, mert onnantól sérül a pozijuk.
Nyilván én sem tudom a tutit. De: - olajár csökkenés jót tesz az európai gazdaságoknak. (Még az USA-nak is pedig azok alig importálnak olajat) - az infla csökken, ha nehezen is és ezzel a kamatok is. - fentiek miatt idénre már picivel nagyobb GDP növekedésre (és igy reálbéremelkedésre) számitanak az okosok, ami a lakosság vásárlókedvét is meghozza. - az elemzők még mindig biznak a békében. Annak ellenére hogy mindenki látja Putyin "békeharcosi" elszántságát én is optimistább vagyok ma mint tavaly. Az oroszok egy hordó olajért rubelben majd feleannyit sem kapnak reálértékben mint 1 évvel ezelőtt. (Olajd árcsökkenés, rubelárfolyamemelkedés, orosz rekord infla.) ha ilyen árak lettek volna 2022-ben el sem kezdik a háborút. Most meg igyekezniük kell végre befejezni. Ha végre tűzszünet lesz, az ad egy nagy lökést az európai gazdaságnak. - az utógyártóknak nem lesz nehéz a tavalyinál jobb évet zárni idén. De ha igaz lesz a vásárlóerő növekedés, akkor kétszámjegyű lehet az autógyártás növekedési üteme idén.
Nézd meg a DAX tegnapj napját, a doji egy pihenő is lehet, túl sokat ment, oldalazik. Vagyis csak pihen. DAX: a kis doji után ismét északra ment. Venezuelai olcsó olajnak örülnek. + lásd: venezuelai index ment 75%-ot, már egyből lecsapott rá USA,h kereskedhető legyen: indul az újabb fomo.
Milyen olyan gazdasági esemény történt, ami miatt a DAX pár hete még 22920 volt most meg a 25000-et út tartja, mintha nem lenne holnap? Németország hitelből fújja a lufit. Venezuelát elfoglalta Trump kb. olcsó olajár - csökkenő infláció. decemberben jött 1 fontos csökkenő inflációs adat, ami miatt nagyon boldogok lettek (0,3%-al kisebb, mint a várt), ennyit számít? És ha most jön egy ennyivel több? akkor meg roló? Én kb. azt mondom, ennek a lebillenésnek profitrealizálás volt az oka, 24000-24500-es longokat ki kellett szórni, kidobálták, shortokkal nyertek bőven 23000 körülig. a 24000-24500 körüli realizálásokat, és még a 23500-eket is átváltották 23000-23700 körüliekre, "short nélkül", irány észak, nagy tf-en tele volt shorttal, egy kis SC a népnek. Ettől még nem fog több autót eladni a VW a BMW vagy a Merci, csak mert az olajár olcsóbb lesz, vagy mert 0,3%-al kisebb az USA infla. A német autógyártók mentek 25-30%-ot, mire? Arra,h talán jobb év lesz, mint a tavalyi?
A P/BV tényleg nem számit, de vannak elemzők akik ezt ennek ellenére mindig megnézik. Ami számit: - a tőkearányos nyereség, ami az OTP-nél kiemelkedő ROE = 20-23% (Sok banknál 10%) - a tőzsdei érték és a következő év nyreségének hányadosa: P/E. Ami még a jelenlegi szinteken is valszeg 8,3 alatt van. (Ha 0 2025-ös évre adnék becslést akkor 8,5, de 2026-ban valszeg 8 alatti lesz a mai árfolyamon számitva.) Ez pedig a régiós bankok átlagos szintje alatt van
a dax egy komolyabb 1h emelkedés után elkezdett csökkenő 1h tetőket gyártani, OTP ugyanez másolja jelenleg. 830-850 között maradt 1 pici gap, ha a Z-t nem nézzük. 35070-37070 2 nap alatt, legutóbb ilyen mértékű emelkedés 4 nap/3hét alatt zajlott le. Kicsit erősnek érzem, dehát jól van. Szerintem lassan ideje lenne korrigálnia. Legolcsóbb TS kicsapva, hol van a következő?
OTP részvényesek ide!