legutolsó
célárak:
·
a legoptimistább
Autonomous Research szerint egészen 39 504 forintig
szárnyalhat a részvény,
·
a JPMorgan 36 500
forintra taksálja a legnagyobb magyar bank papírjainak értékét,
·
a Concorde és a
Santander Biuro Maklerskie pedig egyaránt 34 400 forintra húzta fel a célárat.
·
október 07. HSBC által közölt célár 37 500 forint
maxhell 2025. 12. 08. 09:25
"Megemelte
az OTP célárát a Goldman Sachs. A korábbi 35 500 forintról 36 700 forintra
emelte a Goldman Sachs az OTP 12 havi célárát, amelynek a részvényeit továbbra
is vételre ajánlja." Forrás: Equi
részletek:https://www.vg.hu/penz-es-tokepiac/2025/11/otp-celar-oddo-bhf-reszveny-bankpapir
https://www.vg.hu/penz-es-tokepiac/2025/10/otp-celar-hsbc-reszveny-tozsde-bank
A
TRADINGVIEW bux napos grafikont „saját
szemmel” megnéztem: május 19. 1. nap, a kezdő dátum és június 13. a 19.
nap, amikor is 1-2-3-4 zöld gyertya következett... június 19. 1. nap, a kezdő dátum és július 15. a 19.
nap, amikor is 1-2-3-4-5 zöld gyertya következett... július 22. 1.
nap, a kezdő dátum és augusztus 15. a 19. nap, amikor is 1-2-3 zöld gyertya
következett... október 30. 1. nap,
a kezdő dátum és november 21. a 17. nap. és november 24. hétfő 18. nap. amikor is 1-2-3 zöld gyertya következett... november 24.
hétfő 1. nap, a kezdő dátum és december 17. szerda. a 18. nap, és december 18.
csütörtök a 19. nap, amikor a korrekciót követően az emelkedés elkezdődött...
"nem ilyen mértekben mint amennyire jól sikerült ez a záró." - Szerintem meg kéne már szoknunk, hogy 2-300 Ft egyáltalán nem jelentős mozgás egy 35.000 Ft-os papírban. :)
Én fordítva látom, pont azért, mert 270-280 Ft (~0,8%) egyáltalán nem nagy elmozdulás. A záróban 2 normál napi forgalomnak megfelelő kötés volt, ez sokkal többet rántott volna rajta. 26 mrd nincs "csak úgy" bent a könyvben, ha igen, akkor meg nem 0,8%-ot emel. Csak emlékezz, mekkora felszúrást okoz egy jobbacska short certi kiütése. Szerintem ezt összeszedték az elmúlt napokban és megállapodás alapján ezen az áron gazdát cserélt. Ha cece, akkor az még jobb.
Szerintem jó előjel de hétfőn biztos, hogy visszanéz, engem meglepne az is ha felette zárnánk a mai zárónak. Ez csak zaj, ahogy írta más. A trend persze long de nem ilyen mértekben mint amennyire jól sikerült ez a záró.
Ha lett volna az eladói oldalon ugyanolyan nagyságrendben eladó az adott árszinten akkor nem mozdult volna el ekkorát az árfolyam. Pont, hogy nem volt. A 10-es könyv egy dolog de láthatatla megbízasok is vannak meg a könxv mélység is feltehetően sokkal nagyobb, mint 10, elvileg ez egy liquid papír. Perszze lehet igazad de ennyiből se pro, se kontra nem lehet biztosat állítani.
Egyetértek, csak egy pici korrekció: ajánlatot _beküldeni_ lehet certire is, akár hétvégén is. De teljesülni 9:05 és 16:59 között fog, ha minden egyéb körülmény adott. _ Érdemes nézni az átárazást is, mert már nem 30, hanem inkább 40-50 Ft hetente, de persze függ a konkrét certitől. https://www.erstemarket.hu/termekek/certifikat-kereso?parameters[]=und_11
Sracok szerintem kozelitjuk azt a dilemmat hogy hol kell vosszavenni. A celarakat szinte elertuk…. Ok , abban nincs osztalek tehat adjunk hozza egy ezrest illetve tudom hogy alacsony még az ertekeltseg viszonylag , de hirtelen sokat mentunk egyszerre. Szoval hol kene visszavenni? Ugye januar uj ev aprilis majusig emelkedo trend szokott lenni foleg ev elejen. De lassan fogy a tér felfelé. (Szigoruan csak atmenetileg) kerdes leszve egyaltalan megallo a vonaton vagy haladunk fel mint az urhajo. Ha ezt nezem van tér 37 ig https://www.tradingview.com/x/u1E1PlvN
Ahogy Lou70 mondja.A nyitás előtt is van kereskedés, ami meghatározza a nyitó árat. (tömören így) Bővebben : https://www.bet.hu/Befektetok/beta-piac/beta-piac-kereskedesi-ido Az árjegyző nem jelenik meg 9-kor. 9:05 körül jelenik meg és 17:00-ig, zárásig van. Akkor tudsz kereskedni. Persze amikor nagy a baj, akkor sosincs. Úgy tudom nem tudsz kereskedési időn kívül ajánlatot beküldeni certi-re. Én párszor próbáltam és még nem jött össze.
Azért itt kellett lenni valamilyen alkunak is, mert ekkora mennyiség meg nem lehetett eladói oldalon. Akkor voltak ilyen mozgások régen, amikor Csányi az alapítványoknak adott át részvényeket.
Nem lehetséges, mert a certi kereskedés nyitás után pár perccel kezdődik és zárás előtt kb 5 perccel végződik. Tehát hétfőn a mögöttes termék 9:04 perces aktuális árával kezdődik a buli :)
...Nem lehetett lekereskedni... Hétfői nyitásnál a kibocsájtó a certiknél a magasabb fair árakkal kell h induljon igaz? Abban az egy másodpercben, amíg nincs OTP eladás, addig a mai záróhoz igazodik? Előre beadva megbízást lehetséges a +300 ponton eladni a certiket piacin? Vagy nem?
Hát ez az a Richterrel bajok vannak habár nekem nincs túl sok édesapám pakkjával együtt azt látjuk h vmi nincs rendben a céget nem érdekli a saját részvény vételi ami hatalmas kulcs lenne a részvényesi érték maximalizálása szempontjából!
1vki nagyon buta vagy ráadásul hozzá sem férsz fontosabb infokhoz. Az IB rendszerében látom az intézményi vételeket uúgy az USA ahogy más indexeken belüli egyedi részvényekre vonatkozóan. Az OTP-t veszik a legnagyobb alapkezelők nyilván okkal. Jóval több infoval rendelkeznek mint te, ez olyan h a nyugdíjas Mari néni érti-e jobban az adott bankot v a Bloomberg terminált használó és más egyszerű ember számára méregdrága szolgáltatásokkal rendelkező BlackRock Morgan Stanley és más vezető stratégák! Te okoskodsz és próbálod igazolni a nézeteidet aminek semmi köze a valósághoz! Az az ember vagy aki elmegy egy tó mellett és azt mondja itt hegynek kéne lennie és az is lesz és ki fog száradni a tó hamarosan, de a tó már évszázadok óta ott áll, lehet h átalakul de marad és nem lesz helyette hegy se sivatag hiába üvöltözöl a hangerődtől nem lesz változás! Tehát nem mesterségesen tart itt a Bank, 756e db részvényt vki megvett és ennek oka van!
OTP részvényesek ide!