A hasonlat ebben az esetben nem értelmezhetó mert a különbség az, hogy a certit promptban azonnal el tudod adni, míg az ingatlant nem. A certinek megvan a maga kockázata amit kezelni kell.
És tegyük fel hogy a kiütés után vettem TL90-et 6.000-en nem tudtam hamarabb mert ugye olyan terhelt volt az erste rendszere ... és nem volt másutt eladó TL ... vagy buktam 500Ft. részvényenként vagy még nyertem is 1.000-et
Igen mehet nullára.A TL112 ára a pénteki záróval (34210) 4681Ft. Ha az OTP részvény ára leesik 29529-ra akkor a TL112 ára 0 lesz. De mielött leesne 30029-re az erste elkezdi a BÉT-re szórni és akkor lesz nulla a vége ha nem tudja eladni 29529 áron ha eltudja magasabban akkor megkapod maradványértéken ... Szóval a Te OTP részvényed pont ugyanannyival fog kevesebbet érni mint az Én bankszámlám. Én a TL112-n bukok 4681Ft.-ot darabonként mint Te a 34210 Ft-os OTP -en ... Persze az TL100 20225.04.07-én 0 Ft. sokan emlékszünk rá, de ez nem nekünk fájt hanem az Erste-nek mert nem tudta eladni az 500Ft.-os sávon belül ... https://www.erstemarket.hu/termek/116303/EBOTPTL100
A certifikát veszélye, hogy nullára eshet az értéke. Szerinted az OTP részvény értéke mekkora valószínűséggel esik 0-ra? A certikkel meg már az idén is megtörtént már párszor...
A certifikát veszélye hogy túl tudod magad vállalni. Devizában akár 40x többet tudsz venni. OTP-ben csak 7,31 szer annyit mint amennyi pénzed van. De ha adnának ingatlanra is ilyet lehetőséget hányan vennének 7,31-szer annyi ingatlant Magyarországon 2025-ben mint amennyi pénzünk van? Csak úgy bemondásra! Nem kell semmi csak egy befektetési számla. Lásd Lehman Brothers
Én egy kicsit másképp, Erste NetBroker Pro. Ma vasárnap sajnos nem látszanak a kötések és ajánlatok. Jobbra fent a BÉT kötés lista szűrve van OTP-re és a részvény adatok Forgalom darab-ra állítva ... TL vagy TS fogy jobban :-) https://ibb.co/m5sLBsLb És van képernyő MTEL és Futures-re is hasonló módon ... egy katt. Nem tudom meddig fog ez működni, az ÚJ Pro-t még nem használom.
OTP részvényesek ide!