Volt egyik nap egy telexes cikk, hogy az OTP veszi a saját részvényeit. Ezt kirkták a FB-ra. Azt a sötétséget ami az alatta lévő kommentekből jött... Teljesen megmutatja, hogy mikroökonómiát kellene tanítani középiskolában, nem hittant
Amiről beszélünk az nem más, mint a pénzügyi tudatosság teljes hiánya, ami honpolgáraink jelentős hányadára igaz... Na itt van a probléma, amit keresel, de nem találod... az állam feladata lenne megvédeni a polgárait. a szóban forgó témában például úgy, hogy megfelelő jogi keretrendszert biztosít, megfelelő szabályzókat tart fent. Erről írtam az előbb, hogy ezek nincsenek meg!
Amúgy devizahitelezés meg miegymás..... nem igazán értem hogy hol a probléma? Az én pénzemből mentsük ki őket? ugyanaz mint a kamatstop...... felelőtlenül felvették a változó kamatozású hitelt aztán igazából megmentettük őket és egy forintot nem buktak. Én anno lakáshitelnek fixet vettem fel, lehetett volna változó is, nem szorítottak fegyvert a fejemhez. Szóval azért tegyük hozzá hitelt felvenni nem kötelező. Új autóra, lakásra... ha nem tudom fizetni akkor nem a bank a hibás. Felvettem mert tudtam vissza tudom fizetni, nem 80% nyit hanem 20 at mondjuk . Ki lehet ezt számolni. Na de ennyit mára a fél off topicról
csak ismételni tudom magam: Dobrev, meg az egész DK legalább annyira demagóg mint a Fidesz... A bankszektorban dolgoztam, amikor Fletó volt a főmufti... többek közt jelzáloghitelezéssel foglalkoztam... iszonyat sok család ment tönkre az önerő nélkül adott deviza hitelek miatt, miután 2007-2008ban kirobbant majd kiteljesedett a gazdasági világválság (aminek ugyebár szintén a jelzáloghitelek, pontosabban az amerikai subprime hitelek bedőlése volt az origoja) De a történelmi hűség kedvéért azért rögzíteném az alábbi tényeket: 1, a devizahitelezés lehetőségét még az első Fidesz kormány alatt vezették be 2, a 2002-es Fidesz bukó után kb 2 nappal a Járai féle MNB hirtelen túl lazának gondolta a monetáris politikát és ad hoc 300 bázisponttal nyomta fel az alapkamatot Szóval a Fidesz és a szocik, kiegészítve az szdsz-el, együtt, közösen lökték az emberek tömegeit a devizahitelek halálos ölelő karjaiba... Rövidre fogva, mert erről regényeket lehetne írni: amióta az eszemet tudom, nem volt tisztességes szabályozás a hazai pénzügyi szektorban! Törvények mindig voltak, ami mögé lehetett bújni, továbbá voltak - előre beépített - kiskapuk, melyeket a csókosoknak építettek be a rendszerbe... Tucatjával léteznek (és korábban is léteztek) olyan jogszabályok, ahol a jogszabály szövege 4-5 sor, majd másfél oldalon olvashatod a kivételeket.... Na mindegy, lényeg a lényeg: demagóg ez is, az is... és ez qrvára unalmas kezd lenni!
Ez semmi mas mint politikai fogas. Dobrev ugyanugy szarik ra mint csanyi, ez a "level" kizarolag azert szuletett meg hogy verje a mellet, hogy az mszp kiall az emberekert. Valojaban semmi tobbet nem fog tenni. Ha annyira sajnalja a csaladot, akkor fizesse vissza helyettuk es meg van oldva, de ilyen soha nem fog tortenni.
En ertelek de azert mert a fidesz kreten miert az otp a hibas? Tovabba nezzuk mashogy , adsz kolcson valakinek , aki nem akarja vagy tudja fizetni , teged erdekelne?
Ez egy szörnyű tragédia, amit viszont nem az OTP magatartása idézett elő. Büntetőeljárás keretében kell kideríteni, hogy a kórházi dolgozók közül valakit terhel-e büntetőjogi felelősség. Ha igen, akkor a büntetőügy után alsó hangon 50 millióra kell perelni a kórházat és abból vissza lehet fizetni a hitelt is.
azért ez gyenge érv... olvass picit utána mondjuk a "nürnbergi törvényeknek"... más kérdés, hogy Dobrev is teljesen demagóg! Viszont a te érvelésed is gyenge... főleg 15 évnyi 2/3-ad és több évnyi rendeleti kormányzást követően... próbáljunk azért két lábbal a földön állni
Nonszensz dolgokkal puffogtatnak mindig . Mint az europai minimalber … jol hangzik mint igeret , de a valosagban hogy lesz mondjuk nemet szintu minimalber itt ? Stb … ez csak ilyen probalkozas de gyenge …
Mashogy mondom , elolvastak a felteteleket , megjegyeznem amit a dobrev irt kretenseg volt . Nem kenyszeritettek senkit hogy felvegye a hitelt stb … a bank miert rossz ha a torvenyek szerint cselekszik ok meg maguktol vettek fel a hitelt?
OTP részvényesek ide!