Persze, ebben tökéletesen igazad is van, h a bank ok, sőt, láthatóan nagyon ok, DE!!! Addig, amíg ilyen kormányzás van, h nem tudod reggel mire kelsz fel, megy a folyamatos másik tyúkszemére lépkedés, én tartok tőle, h hiába erős a bank, a kormányunk erősebb vele szemben. :(
A nagy hájppal való bekezdés majd az elesés a legrosszabb forgatókönyv. Egyszerűen hiába a szép számok, pont rossz időzítéssel jöttek ki, pont egy nagy nemzetközi hangulatromlás első ciklusában járunk. Reálisan nézve, nem gondolnám, hogy napokig tudna menne az OTP a széllel szemben, mindenesetre legalább történi végre valami.
Sziasztok! Amatőr vagyok. Kérdés, ha az amcsi/eu-s tőzsdék fel vagy le irányt vesznek, az hogyan hat az OTP-re? Úgy értem, ha az Usában a mai munkanélkülségi adat gyengíti a befektetői bizalmat odaát, az jelenthet emelkedést a BUX/Otp-re nézve vagy félre értem az egészet és magával húzza lefelé?
Igazad van, ettől még a kialakult helyzet nem változott meg, Viktorunk szívja tovább a vérünket, marad a bizonytalanság, a vergődés a kialakult ársávban. Ugyanakkor az jól látszik, hogy a bank jól működik, előbb-utóbb van remény arra, hogy minden szebb legyen. Ez azért látszani fog majd az újonnan kijövő elemzésekből is.
Nem tudhatom, h ki milyen elgondolás mentés várja arra az árfolyamot amerre várja (fel v. le) de én úgy gondolom, h ugyanúgy a világvégihez (5-6k), ahogy az eufórikushoz (16-18k) is több kell egy jól sikerült jelentésnél. Itthon szar a helyzet, a kormány napról-napra tudja tetézni, külföld jelenleg elég gatya, nehéz hosszabb távban gondolkodni. (nekem legalább is biztos) Ezeket a tényezőket én nagyobb hatásúnak érzem a jelentésnél. Ahogy reggel is leírtam emelkedést gondolnék mára a jelentés miatt, de jön pl. az amcsiktól adat, ami simán megfordíthatja és tegnap is nagyot zakóztak kint. EU pénz kérdéses, tolódik, stb. Mi túl kis pont vagyunk ezekhez, majd az igazán nagyok eldöntik merre akarják vinni az árfolyamot.
Nem hiszem, hogy újra lemegy addig. Én is venni fogom, ha lefele megy. Már most emlegették kormányoldalról, hogy csökkenteni kell a bankok terhét. Az üzenetnek elég, hogy nem fogják az újabb költségvetési lyukakat az OTP-n leverni.
A sok ballasztot figyelembe véve ez fasza eredmény lett. Tőzsde jövőt áraz.. rafi célárat emel. Ezutáb a jelentés után jön a többi.. kíváncsian várjuk mit mond a menedzsment&idővel a piac:)
A kisbüfi jó része Marikanéni, sose fog eladni 8000en, ahogy a MÁP+ papírja is megvan még. Nem tudom mi lesz, nagy az esélye a le iránynak, de itt már kivárás, újabb vásárlás.
A nyolcezerre eséshez egy olyan kitárazás kellett (tényszerűen benne volt) ami alatt a külföldi intézmények 67%-ról 51%-ra csökkentették a tulajdoni hányadukat szem előtt tartva a szavazati többséget. A tulajdonrészük ebben a jelentésben is 50,05%. A kisbüfiké 16%, azért az is tudja mozgatni az árfolyamot, szerintem ezért próbálkoznak sokan világvége hozzászólásokkal.
Otp jelentés a kisbüfiknek : A kutya és a gazdája /Otp eredmény/ Van egy érdekes történt André Kostolany találta ki ami a kutyáról és gazdájáról szól. Ki megy a gazda a kutyával együtt az utcára hogy megsétáltassa ,le is kapcsolja a pórázról. A kutya örül elszalad messzire megy a gazdájától de a végén mindig vissza talál és a legvégén együtt mennek vissza a házba. Ez olyan mint a gazdaság meg a tőzsde ,egyik a kutya / tőzsde/ a másik gazda /gazdaság/ hiába jó a gazdaság a tőzsde sokszor nem követi rövid távon, viszont hosszú távon mindig megtalálja a gazdáját.Ma jött ki az OTP 2022 teljes eredménye ami nem rossz. Ha kivesszük a bankadót meg több egyszeri tételeket akkor az OTP eredménye a 2008 rekord eredmény 3 szorosa !!!! Ez új rekord ! Az OTP árfolyama olcsó most ,egy részvényre jutó nyereség alapján és külföldi bankok árazása alapján is. De ez a rövid táv /a kutya messze ment a gazdájától,de hosszú távon megtalálhatja azt / Persze rövid távon bármi lehet pl ma nem lepődnék meg ha eséssel indítana a részvény elég rossz a nemzetközi hangulat.
OTP részvényesek ide!