Elnézést! Pedig még nem is ittam ... Egyszerűen kiakasz a hangulatkeltő propaganda. . Bármikor, bármiről lehet pozitív és negatív dolgokat egyaránt állítani. Szándék kérdése, hogy melyiket emelem ki és melyiket hallgatom agyon. Így működik a manipuláció. Aki volt már olyan helyzetben, előadóként vagy vezetőként, hogy egy közösséget meggyőzzön valamiről az ezt nagyon jól tudja. Vezetőképzőkben ezt a technikát tanítják is. . No de vissza az OTP-hez A tegnapi záró forgalom alig haladta meg a 25k darabot és még maradt 6k darab eladói oldalon. Az SP futi helyzete és a várható mozgása alapján akár kis gap-pel is nyithatunk lefele a záróhoz képest és továbbra is lefele kellene menni. https://invst.ly/-gt9a Tegnap délután abszolúte elszakadtunk az SP futitól. Hiába jelent meg a futi robot, az eladók lenyomták mint a bélyeget. Csak lefelé követtük az SP robotokat, fölfelé egyáltalán nem volt hatásuk. . Várható, hogy még délelőtt kiütik a TL82-őt. Legalábbis nagyon necces. Aztán forduluk. Továbbra is ott van egy néhány napig tartó emelkedés az indikátorokban. . Messzebb tekintveTegnap megint felmerült a p/e kérdése. Újból megnéztem. A novemberi gyj-t követően a lokális aljon (9 590) 7,61 a lokális csúcson (11 580) 9,19 volt a faék módszerrel számított p/e érték. Az egyébként kijelenthető, hogy a jelentést követő időszakban a p/e egy jól behatárolható tartományban mozog. Nem hiszem hogy a következő időszakban ez ne így lenne. Az más kérdés, hogy mi az a tartomány. A háború óta valahol 7-9 közötti ez az érték. Ha ezekből az értékekből számolunk vissza, akkor a márciusi és májusi gyj között az árfolyam alja 9 100 teteje pedig 11 000 kellene legyen. Megcsinálja-e ezeket az értékeket és mikor az egy jó kérdés. Részemről nem jelentem ki, hogy ez így lesz. Csak bemutattam. Ha lemennénk 9300-ig akkor sem fogom verni a mellem, hogy na én ugye megmondtam!
Tesk https://invst.ly/-gt1i Emlékeim szerint feltettem már valami hasonló rajzot még február 6-14 között - akkor még nem alkault ki a február 14-i csúcs - mondván ha konzervatív ellista lennék akkor így számoznék. Sajnos nem maradtam az ... Ott van a végén a csonka 5. hullám. A korrekciós időszak pedig még csak most kezdődött február 14-én. Azt nem merem berajzolni. Leírni sem hova visz. Pedig még fundásan is kijön. . Egyébként én magamnak inkább ötig szoktam számolni. Az viszont tény, hogy a harmadik egész jól belőhető az első alapján, az ötödikről viszont már ritkábban lehet valami határozottat mondani.
Nagyon bízok abban, hogy az 500 megfoja max leszúr 475-ig. Az is igaz, hogy ennek egyre kisebb a realitása!! Tanulásnak nagyon jó! Köszönöm a támogatást ! a.t.a.t.
Személy szerint azért nem rajzolok E-t, vagyis ritkán, mert igazad is lehet a kis b" vel! Az elliott elmélet túl sokat enged meg, sok a kivétel" stb. és én nagyrészt hanyagolom! Javarészt csak utólag lehet azonosítani, vagy ide, vagy oda...! Könnyen félre visz! Maradok a hármas hullámoknál, amit csak abc-vel jelölök és ezek nem feltétlen az E5 után jönnek! Ez jobban, többször bejön!
Csak kíváncsiságból olyat miért nem rajzol senki, hogy 1-2-3-4-5 ahol a 3-as csúcs felette marad az 5-ösnek és az ötöstől indul meg lefelé? A kis (b) miért nem lehet ötös? :)
Akkor forduljon 305-nél, mint a Richter. Amúgy tudok jó hírt, írtam is ma, forint bika, gáz megint olcsóbb. Mo számára ezek a legjobb hírek. Már csak egy tűzszünet kéne, de az csak álom..
A magas" C 375-nél, egyben megegyezik a hosszú cici támaszával (61,8) 😃 Sajnos hosszú/alsó C is belefér (lsd. Env 21 és 50...)!!! Elkelne valami jó hír.... https://invst.ly/-gotx
Én sem hiszem, hogy rossz jelentés lesz. Pontosabban nyilván nem lesz jó, de a vártnál - aminek volt bőven ideje beárazódni - alighanem jobb lesz. Vártnál rosszabb jelentés többnyire akkor van, ha valamilyen váratlan külső ok miatt nagyon nem elkerülhető. Nem emlékszem, hogy Q4-ben történt volna olyan dolog, ami ezt indokolná, úgyhogy van mozgástér a vártnál kicsivel jobbat jelenteni.
Nem hiszem, hogy rossz lesz. TA alapon pedig egy ABC korrekció C hullámának vége felé tart, egyébként meg egy háromszöget formáz. A C hullám vége egy nagy forgalmú nap lesz, valszeg egy inverted hammer gyertyával. Ez egyébként egy fals letörése (ami egy trend végi kontramozgás is egyben) is lesz egyben a háromszögnek és egyben a TL82 kiütése...nagyon szép lenne ez így technikailag is...
Nem hiszem, hogy rossz lesz. TA alapon pedig egy ABC korrekció C hullámának vége felé tart, egyébként meg egy háromszöget formáz. A C hullám vége egy nagy forgalmú nap lesz, valszeg egy inverted hammer gyertyával. Ez egyébként egy fals letörése (ami egy trend végi kontramozgás is egyben) is lesz egyben a háromszögnek és egyben a TL82 kiütése...nagyon szép lenne ez így technikailag is...
OTP részvényesek ide!