sok cikkben vélem felfedezni, hogy a várakozások az idénre a hullámzásról szólnak. megfontolandó mindkéttő irányra játszani, elcsípni egy felfelét, vagy lefelét, óvatosan pakolgatva a téteket. talán úgy több a sikerélmény.
Igazad van, és nehéz a helyzet. Én úgy látom eléggé spórol az OTP és még így is kérdés milyen eredményt tud elérni. Alapvetően mindig optimista voltam, de egy ezer Forintost esést simán bele látok az árfolyamba. Ettől függetlenül nem adom el a részvényeimet, de egyelőre nem is veszek csak kint.
Az Erstés fijjuk január másodikán nyitás után ki tudták ütni a TL81-et. Sőt, magukra nézvést nagyon jó (alacsony) elszámolói árat tudtak beállítani. Nem került ez nekik sokba, nem beszélve arról, hogy a kiütés után még aznap vissza is vehették a reggel eladott rv mennyiséget. A kiütés után 1500 forintot emelkedett az OTP. Kb 500-600 forintos befektetés mellett ennyit lehetett volna fogni a TL81 certivel. Ezt azért nem engedhette meg magának az Erste. Megtehette, ezért meg is tette, hogy lenyúljon a certiért gyakorlatilag ellenállás nélkül. . Most azért nem ez a helyzet. Úgy néz ki usákok szertnének emelkedni. Feltankoltak forintból is. Szóval lehet, hogy vannak olyanok, akik ha rövid távra is, de szeretnének venni. Az Erste így kisebb valószínűséggel tud lenyúlni a TL82-ért. Az már nagyon sokba kerülne neki. Én nagyon kicsi esélyt adnék arr, hogy ma vagy hétfőn kiüssék. Hosszabb távon viszont nem hiszem, hogy életben marad. Még a tavasszal búcsút fogunk neki mondani.
SP tegnap befejezett egy tökéletes alakzatot. Lehet számozni induló LD-nek esetleg WXY-nak. Nekem seckujenda. Az tuti, hogy némi felfelé irányuló mozgás után az SP ennek az alakzatnak az alja alá fog menni. Ami minket érinthet, hogy az SP futi rövid távon hullámozva fölfelé fog mozogni és 6-7-én érhet el az első csúcsát. Mehet majd még följebb. https://invst.ly/-fvt5 . Ma elvileg egy kis gappel kellene nyitnunk fölfele a tegnapi záróhoz képest. Azért túl nagy emelkedésre még nem számítanék. FRS-i szerint hétfőn esetleg kedden kellene rövid távra is aljat fognunk és onnan indulni fölfele néhány napig. . Magamba roskadtam tegnap és elfilóztam az éven belül várt, nyereségre alapozott célárakra. Az rendben is lenne, hogy augusztusi gyj idején érjük el az év/év alapú nyereség maximumát, de a mértéke már nagyon kérdéses. Az, hogy ketten is fejik az OTP-t - mondjuk a kormányunk feji, az MNB pedig nem ad neki szénát enni - hát erősen elgondokodtat a várható nyereség kilátásokon. Így nehéz lesz 400 mrd-os nyereség fölé kerülni és ott is maradni. Nem beszélve arról, hogy mit jelent egy idei 400 mrd a három évvel ezelőttihez képest az infláció miatt. . Hosszú évek után 2017 októberében került először az OTP arra a szintre ahol most járunk. Hány liter benzinért, kenyérért, tejért stb lehetett akkor egy OTP részvényt kapni és mennyiért most? Populista duma, de valahol ezt jelenti az infláció. . Nézegettem a hónapos és a hetes chartot. Hát nehezem mondható rájuk, hogy hosszú távon longosak lennének. Nem jelenti azt, hogy hosszabb rövidebb ideig ne lennének akár nagyobb elmozdulások fölfelé. Lesznek. Szerintem már a gyj-re is látni fogunk egy ilyet, de a trend az nekem nem tűnik longosnak. . Hát eddig én voltam az egyike az éven belüli, a jövő évre magas szintet váró longosoknak. Kezd megbicsaklani ezen várakozásom. Hülye Kuszaszem!!!! Így nem lehet negyedévente 150 mrd fölötti nyereséget jelentenie az OTP-nek.
OTP részvényesek ide!