Te még mindig véded a történelmi bűnt elkovető narancsokat? Nézz a számokra. Nem hazudnak. Mintha orditva lett volna hogy az MNB nem teheti meg azt a QEt mint a FED, kanyarban elozni nem célszerű, nem ugatunk az oroszok mellett a szovetsegesunk elleneben, nem vetunk ki kommunista idoket idezo adokat. Nem keverjuk a jegybankot a politikaval stb. Itt az eredménye. Szamodra is a csendnek mert visszataszító hogy meg megy a kioktatas. 2008 kutyafule volt ehhez képest.... Udv 17e poziból. Ha jol ertem neked meg reszvenyed sincs.
https://www.portfolio.hu/podcast/20220627/zsiday-viktor-ez-mar-a-masodik-fazis-a-harmadik-torokorszag-552889 Hallgasd meg! A különadó, a külker mérleg hiánya, a választások előtti osztogatás, a forint gyengítése szerepet játszik benne, csak most nincs EU támogatás és vége a világban a pénznyomdának, máris a leggyengébb láncszem szakad, azaz az elqrt gazdaságpolitika eredménye megérkezett + az infláció, főleg a maginfláció, még árbefagyasztás mellett is.
Törölt felhasználó2022. 07. 05. 16:25
Elindult a DAX lassan felfelé. Talán húz rajtunk is picit.
most mondanam hogy szent kleofás(ide nem írom ki inkabb. :D :D ), de lényeg a lényeg, hogy az egesz gazdaságpolitika addig működött, amíg nem volt para a világban. akkor a gyurcsááány vót a hibas, nem egyertelmű?! :D most is ő a hibas ne szórakozzál már. de legalabb az ovodások nem b*zik.
Ez OTP topic. 2009-ben kit okoltál az OTP esése miatt? Ki volt kormányon amikor 19000 lett? Akkor kit éljeneztél? A lejtőre a háború kirobbanása tette. Mennyi is volt a minimum februárban? Nem sokkal vagyunk attól lejjebb. A Ft árfolyam más téma. A logikus az lenne, ha FT gyengül, az OTP árfolyama Ft-ban emelkedne. hiszen olcsóbbá válik a külföldi befektetőknek. A banki adó még közrejátszott, de ha a világban boldogság lenne, akkor azt meg sem nagyon érezte volna az árfolyam, mint ahogy banki adó mellett lett 19000. Barátomat figyelmeztettem még decemberben, hogy szálljon ki az OTP-ből, megismételtem februárban. Nem tette. Pedig a viharfelhők gyűltek a világban, sokan írtak erről az elmúlt egy évben. Azon kívül, hogy rengeteg pénz van a világban, ami keresi a helyét, semmi pozitívumot nem tudnék mondani. Így most megy a csodálkozás, hogy esnek a tőzsdék és esik az OTP. Szerintem 3-5 éves távlatban ismét jó lesz, csak nem mindegy persze, hogy valaki visszakapja majd az évekkel azelőtti pénzét vagy megduplázza, triplázza azt. Így nem mindegy mikor száll be. Nézzen rá mindenki az árfolyam elmúlt 1 évi görbéjére, hogy emelkedés vagy további esés várható, beleértve a jelenlegi világpiaci helyzetet.
Te is tudod, hogy ilyeneket nem írtam, ráadásul az utóbbi időben pont a politika áll az árfolyamot befolyásoló tényezők élén, de igen, valóban erősebb a politika a hozzászólásaimban, mint a tőzsde. Egyébként érdekes kérdés, hogy ki miben bízik az Oti árfolyamát tekintve? Én nem tudom elhinni, hogy ennyire leeshet, miközben fél tucatnyi tényezőt fel lehetne hozni mellette, a növekvő kamatbevételeket, a hitelezés szerepét az állami pénzpumpa elapadásával, az oroszországi veszteségek korlátozott voltát, az Oti regionális szerepét, stb. Szóval állandóan azt várom, hogy majd a vevők megjelennek, mert elérte az alját, mert ennél többet ér. Van benne pénzem bőven. Aztán itt a másik oldal, amelyik azt mondja, hogy a forintot még mindig lehet gyengíteni, a különadókkal el lehet riasztani a külföldi befektetőket, a kamatbevételeket egy-egy újabb tollvonással bármikor elorozhatja az állampárt, még mindig fontosabb a lenyúlások rendszere, mint a megegyezés az uniós pénzekről, a nemzetközi helyzet is fokozódik (USA, Németo., stb, februártól jöttek a háborús hatások is), és emiatt nincs itt az alja, mert nincs vevő, csak bizonytalanság, és shortolni érdemes. Szóval kinek van igaza? De, elismerem, jól látod, tényleg több nálam a politikai felhang, szóval jogos az észrevétel.
OTP részvényesek ide!