szerinted ezzel a réstöltéssel el is érkeztünk ide?? végülis a következő rés majdnem ezer ponttal van feljebb, amihez jelenleg gyengécskének tűnik nekem a papír...
Megpróbállak komolyan venni. Szóval: Az állmpapírok (meg minden más kötvény) hozamát ÉVES szinten adjuk meg. Ez az összehasonlíthatóságot biztosító konszenzus. Tehát, amikor azt írom, hogy 8,72% az állampapír hozama, az azt jelenti, hogy évente hoz 8,72%-t (azzal a feltételezéssel, hogy a kapott kamatokat ugyanezen a hozamon be tudod fektetni). Tehát ezt 1/1 összevetheted a THM-mel. 9% alatti THM-mel nem éri meg a banknak kockázattal súlyozottan hitelt kiadni.
Ne mááá.. ezt ide mered írni.. 5 év és 8,72% hozam ???. Az évi 1,7% hozam kb. évi 10% infláció mellett!!?? Ha én évente nem csinálok magamnak 35% t a tőzsdén, nagyon elégedetlen vagyok!
A pmáp is közel (ha nem túl) +10%-ot fizet kockázatmentesen (kivéve államcsőd esete),tehát jónak nem rossz,de nem lesz standard.Évekig szinte semmi osztit nem akart adni.2-3% talán emlékeimben.Az a 3400,kicsit merész szerintem,de lelked rajta.
Most bepakoltál a MOL-ba itt 3k-nál , azért kell kis bátorság is.... Oké nagyon jó oszti.. Mondjuk lehet simán igazad lesz, aztán utólag fogom én is a fejem, hogy lehettem ilyen hülye mikor olyan egyértelmű volt minden.... Sok sikert!
Sajnálom azokat akik nem látják a különböző részvények és piacok összefüggőségét és azok egymásra hatását!... És szem ellenzővel nézik az egyes részvényeket mintha azok függetlenek lennének mindentől?
Én alapvetően otp-s vagyok de leginkább pedz hajhász és most az mol 10% osztalék csábít! Ha valaki ezt nem érti, úgy kell neki! ....-Leírtam az összefüggést!
OTP részvényesek ide!