Utolsó osztalékfizetésnél... 1./ Az OTP Bank Nyrt. az Alapszabály 13.5. pontja és a KELER Zrt. Általános Üzletszabályzata szerint
a részvényekre az osztalékfizetés kezdő napjára, mint társasági eseményre vonatkozó tulajdonosi
megfeleltetést kér a KELER Zrt.-től. A tulajdonosi megfeleltetés fordulónapja 2019. május 27., amely
napon a részvénytulajdonos értékpapírszámláján nyilvántartott OTP Bank Nyrt. névre szóló
törzsrészvény mennyiség jogosít a 2018. üzleti év után megállapított osztalékra. A tőzsdei fordulónap
(cum-dividend date, azaz az utolsó kereskedési nap, amelyen még a 2018. évi osztalékra való
jogosultsággal történik az adásvétel): 2019. május 23. Az ex-dividend date: 2019. május 24.
2./ Felhívjuk tisztelt részvényeseink figyelmét, hogy a KELER Zrt. Általános Üzletszabályzata szerint a
tulajdonosi megfeleltetést a KELER Zrt. a részvényes értékpapírszámláját vezető befektetési szolgáltató
által megadott adatok alapján végzi el.
Értem akkor ez a magyarázat. Igazából sose figyeltem, mert nem nagyon napizok, longra gyűjtögetek, de most volt egy pár alkalom, és akkor néztem, hogy hogy van ez. TDT-nél valóban csak 0,1% és az benne is van a jegyzékben 0,1%-kal, ez a sima prompt megbízás volt a fura, hogy 0,2% van a mai vétel-eladásokhoz írva. És akkor össze is adja a vételeket-eladásokat napközben? pl. 100+200+100 db vétel, utána van 50+350 db eladás az úgyis műxik? vagy csak ugyanolyan darabszámot néz?
Ma 10 Mrd forgalom eddig, tegnap ez 1óráig jött össze. 3-5 óra közt volt szintén 10 mrd forgalom tegnap. Korrekcióban is megvették most ennek egy részét. Haboru jelentősen mozgathatja továbbra is, jó lenne megmaradni 13.000 felett. Du.-ra meglehet. Ft is jó erőben.
0,1% TDT-re csak akkor számolódik fel azonnal szerintem, ha az TDT-ként is jelölüd meg. Egyébként sima vételnek és eladásnak veszi és nap végén írják jóvá a 0,2%-ot.
OFF: részlet a random cap. díjjegyzékből: Prompt piaci megbízások teljesítésének díja RANDI, Netboon vagy Mobil alkalmazásokon keresztül (a vételi-, eladási megbízások után külön-külön felszámítandó díj) 0,2 % minimum: 199 Ft a pozíció napon túli lezárása esetén 0,1 % minimum: 199 Ft a pozíció napon belüli lezárása esetén TDT-nél valóban ezt látom, 0,1% a juti, de sima vétel-eladásnál nekem 0,2% van mindkettőre. Ezt most figyeltem meg, mikor nézegettem itt a mai tranzakcióim listáját. Valamit itt félreértek, vagy hogy van ez?
na jah, a US treasury 2y 10y hozamgörbe tegnap invertált. Ez az jelenti, hogy recesszió kb 1 éven belül. És még a globális monetáris szigoritási ciklus elején vagyok. Ettől függetlenül jó az oti hosszúra. 13k alatt már érdemes venni több évre.
OTP részvényesek ide!