De az oroszokat miért kellene 0-ra írni? Szerintem még az ukránt sem kell. Nézd majd meg milyen profitot fog hozni 2022-ben az orosz. Arra is kíváncsi leszek, hogy meddig lesznek ezek a szankciók. 1 hónap? 3 hónap? 1 év? Nem hiszem, hogy olyan sokáig fog tartani ez a konfliktus. Szerintem nyárra lesz valamilyen béke, utána pedig a durva szankciók mennek a kukába.
Meglátjuk. A minimum cél nekem is a holnapi realizálás, de inkább tartanám jövő hétre. Kicsit stresszes volt az elmúlt 2 hét, én azért elég sokat ugrálok long és short irányba is. Most inkább beleülnék, legalább egy napra.
2021 III. negyedéves szerintSaját tőke oroszban: 223.530 Saját tőke ukrajnában: 146.907. Kb. ezt kell majd céltartalékolni, ez durva negatívba viszi az első negyedévet és a 2022-t kb lenullázza. Ebbe nincs benne semmi más kockázat csak az, hogy orosz és ukrana 0-ra írva. Kire hogy hatnak majd ezek a számok, nagyon nehéz megmondani, ezért akinek pozija van, az inkább lovagoljon hullámokat, emelkedik elad, esik vesz, majd a végén pozitívba lesz. Nekem nincs pozim ezért csak mozi.
Furcsa, hogy 10 ezer alatt nem vetted meg. Azért ott tényleg extra akciós volt fél áron. Akárhogy számolunk, ez az egész sehogy nem jön ki arra, hogy 9 ezret érjen az OTP. Túl kicsi hozzá az ukrán és az orosz kitettség. Ráadásul szerintem az orosz 2022-ben is pénzt fog hozni. Az ukrán OTP-vel lehetnek majd gondok, de nem kezelhetetlenek. Tudjátok, hogy én már 18K-nál is shortoltam és szerintem nem ért annyit az OTP. A célárak meg egyszerűen nevetségesek voltak, az átlag valami 24K. Minden elemzőház vételre ajánlotta, talán egy volt, amelyik "csak" tartásra. Eladásra egyik sem. Azonban azt nem gondolom, hogy nem ér 16K-t az OTP. Nálam valahol ott lehet az értéke. Ezért 10 ezer alatt ajándék. Még a mostani árfolyam mellett is rendkívüli a diszkont. Ahogy a profik mondták itt, ilyen 2-5 évente van egyszer. Aki nem élt és él vele, az lemarad. Aki igen, az majd pár hónap múlva meséli az akkori 16K vevőknek, hogy neki van 10K alól. Így születnek a legendák.
Az Erste Investment brókercég közgazdászai szerint még így is rekord nyereséget jelent majd holnap az OTP... Hát én kíváncsi leszek mi lesz a jővőhéten, illetve hogy mi lesz az árfolyammal ha a háború még 2-3hétig kitárt... (ezen a héten lehet már nem megyünk 11k alá..) No meg a következő jelentésre mert abba már erősen benne lesz a háború által okozott kár, stb... SZVSZ még messze nem láttuk az alját...
Soha! Long beszállót keresem, tegnap kimaradt, pedig már ott voltam, most figyelek és várok. Inkább kimadok egy 10% emelkedésből, mintsem benne legyek egy mínusz 20-ban.
És ha szétbombázzák több más épülettel együtt a kinti OTP fiókjait? Az is nagy költség ám. És akkor a lebegő államosítást se felejtsük el Oroszban, és ha győznek, akkor ukránban is.
OTP részvényesek ide!