Köszi, akkor kb. 1500 dolgozó vesz részt, és a teljes igazgatóság+menedzsment. A Korányi által bemondott számokat nem értem, 35 EUR / 12.600 HUF részvény visszavásárlási árat említett (Bencsik sem korrigálta, azt mondta, hogy helyesek Korányi feltételezései), a bank pedig azt tette közzé később, hogy részvényenként 18.118 HUF volt az átlagár. Mindegy. Microsoft Word - 211027_Rendkívüli_138 (bet.hu)
EKB. Ez az első alkalom a járvány kitörése óta, hogy a jegybank explicite kimondta, hogy az infláció tartósan magas lehet, és elérheti a jegybank inflációs célját az előrejelzési horizonton. Emellett szembetűnő, hogy sem a közleményben, sem a sajtótájékoztatón nem szerepelt, hogy az infláció átmeneti lenne. Mitől lenne? A megemelt béreket nemfogják visszacsökkenteni. Amíg keresleti piac van, addig az ára sem versenyeznek, tehát ez sem csökken. Az energiaárak sem fognak. Marad a megemelt jövedelmek elinflálása - magasabb kamatok mellett. A bankok viszont jobban keresnek a megemelt kamatokon !
Beraknak piacin 5k vételt és felmegy 17500-ig szerintem. Bármi lehet. Az tény, hogy hiányoznak a külföldi befektetők. De ha esik nem is jönnek az is tuti.
Ezen gondolkodom én is. Látom én is, ez a gyanús. Fél lábbal már külföldön vagyok legalábbis papír ügyileg, vettem még T-t 950-n. Jobban bízom egy nagyon drága részvény emelkedésében mint az OTP emelkedésében, de tartom még az Oti-t, mert csak hazai és szerintem alulértékelt.
OTP részvényesek ide!