Igen. Érzem darázsfészekbe nyúltam, szánom bánom. A lényeg az, amit már mások is említettek itt, hogy a hírek között megbújhatnak irányított tartalmak, aminek most nagy reneszánszát éljük meg. Akit a téma jobban érdekel annak ajánlom figyelmébe a Cambridge Analytics történetét. Részemről ezt a téma szálat itt most lezártnak tekintem.
en is macira ertettem, majdnem irtam is rá, hogy ne már !!azert lehetett könnyen ugy érteni, mert Ö irasara volt válasz semmikeppen nem evvel ertek egyet: Roli79 "Te is írsz össz-vissza,várod minden irányba,így tévedni biztos nem lehet" mert egészen más alaptalanul irogatva es más bizonyos jelek értelmezése, chartok alapján, gondolatokkal várni valamit. Termeszetesen az sem jön be senkinek sem "mindig", söt. hanem inkabb evvel: JohnDoe2020 "Oda se nekik. Keveset tradelnek az emberek, így igyekeznek eltávolítani azokat akik legalább chartokat feltesznek mankó gyanánt." ha már irok: macibear, multkor irtad, hogy a majusi adagodat még nem vetted meg. ...peig mar juni van :-) adodik a kerdes: mennyire mereven, hogyan igyekszel kezelni a sajat szabalyaidat ? nem kötekedes, valos kérdés. ugyanis en is igyekszem sajat szabalyaim szerint tenni, de ha tul rugalmasan kezeljük, az mar nem szabaly - pedig sokak szerint az a helyes ut, akarmi van aszerint eljarni ! pl. ha negyedevente veszek ETF-et, mennyit probaljak "jatszani" a vetel idöpontjaval ? mindig elsejen 14:52:34-kor ? ez nyilvan tulzas. a negyedev elsö heten belül ? a teljes negyedéven belül ? ...na ezert erdekes nekem, amit irtal, hogy a majusit nem vetted még meg. mert egyfelöl "izgalmas" és lehetöség, hogy a szabalyaink keretein belül probaljunk jatszani (majusban mikor is vegyem meg), na de ha tul rugalmasan vesszuk, akkor nem szabaly lesz, hanem "tradelesi alapon" - engem a hosszutav erdekel; bukoban nem adok el, akkor azt majd a ded-köb-ük unoka adja el :-))) neha komoly nyeröt eladok, de egyertelmüen a felhalmozasi szakaszban vagyok 35+ éve, hogy meddig azt persze nem tudom, de elég szélesen diverzifikalt portfolioval probalkozok (semmiböl sincs 15%-nyi, most epp 24 féle elem 1% fölött, stb.), abban keves az egyedi reszveny (de azert van 3-4-5)
Természetesen, én is úgy gondolom, hogy tök mindegy, hogy parlamenti vagy rendeleti kormányzás van, úgyis azt csinálnak, amit akarnak, ugyanakkor formálisan nem mindegy. Igen, hagyjuk a politikát, meg egyet is értek, hogy ha megszűnt, akkor 10 éve.
Semmilyen szinten sem szeretnék politikai vizekre evezni, már megbántam azt a posztot. Távol tartom magam a politizálástól. A célom az volt, hogy demonstráljam, hogy ismert nagy hírműsorokban is lehoznak olyan hírt, amit rögtön cáfolni lehet, így igazábol a hír nem hír már, hanem egy sugalmazás, vélemény/hangulat formálás.
Amikor valaki pozit vesz fel abban tényleg nincs semmi rossz, viszont a rémhírterjesztéssel kapcsolatosan szóba került a neve, ami könnyen meglehet, hogy alaptalan vád. Én ezt elbírálni sajnos nem tudom. Rossz szemmel azok tekintenek rá akik kapcsolatot vélnek felfedezni a shortolás és a rémhírterjesztés között. Egyébként nem olyan rég beszéltek a CNN-ben arról, hogy Magyarországon megszűnt a parlament. Ez így elhangzik a riporter hölgy szájából 5:10: https://www.youtube.com/watch?v=DuCx7ZyUnfY aminek, ha akartak volna utána tudtak volna nézni. Talán ez is jól mutatja, hogy média befolyással meg lehet támogatni árfolyamokat fel is le is.
Természetesen igazad van. Vannak baklövéseim. Sose tagadtam azokat. Az időtávra azért szeretném felhívni a figyelmedet. Lehet, hogy látszólag ellentmondó várakozásokat írok be, de ha időtáv szerint megvizslatod azokat, alkotnak valamiféle koherenciát. És igen ez valóban megtévesztheti, megzavarhatja nem csak a kezdőket, de még a tapasztalt trédereket is. . Ráadásul mindenkinek más a kereskedési stratégiája. Van aki évekre gyűjtöget. Ha visszaesik 10-20%-ot akkor vesz és tartja. Másik véglet aki reggel nyitáskor belevesz a gap-be és 100-200 forint emelkedés után 10 perc múlva el is adja. A kettő között pedig ott a legkülönbözőbb idő vagy szint szerint kereskedő tréder. A napon belüli, a néhány napos vagy a %-os változásban hívő. A hírek, vagy fundás elemzések alapján pozíciókat felvevőkről nem is beszélve. Az egyiküknek hamis, a másiknak telitalálat egy-egy chartom. . De hozzáteszem azonnal. Senkit nem biztatok az én meglátásaim szerinti kereskedésre! Sőt ...!
OTP részvényesek ide!