Sokkal inkább az einstand, elvitt pár ezer milliárdot a piacról (BÉT-ről), a likvidítás csökkenésével, a technológia fejlődésével pedig a magyar traderszakik kimentek külföldi piacokra... inkább ez. Anno simán láttam 500 db-os tételeket a bux határidőben, nem ezen az OTP árfolyamon emlékszek 72 MRD-s forgalmú napra, más volt. A BÉT jelentősen vesztett a versenyképességben (pl ktg, elemzőszoftver stb.).
Akik a 1355 forintos felső kanóc miatt "menekültek", azok biztosan nem 10050-ért akartak megválni a papírtól. Az árfolyam csökkenésére (1 ... 2% mértékig) magam is számítottam, de az a leszúrás vagy tisztességtelen (mondjuk valahol kiütöttek vele egy elfuserált certit) vagy pedig tévedés volt. Ha mondjuk tartósan fennmaradt volna egy mínusz 4 ... 6%-os állapot, akkor elfogadnám az álláspontodat, de így másképp látom. :)
Záróban igen, ma is fognak, de ez a nyitó utáni szakasz volt, hetek óta inkább semmi, 10K-val el lehet mozgatni. Jó szétverték ezt a tőzsdét..... 10 éve még nem ilyen volt.
Azt a qú... Mi volt itt nyitáskor? Ez a lejövetel tegnapra volt várható SP-ben. Mi a fenét bohóckodtak felfele tegnap? Nem tudják ezek hogyan kellene mozognia az árfolyamnak. :)
JAJ! Igaz, hogy a kisbüfit nem tettem idézőjelbe. Viszont a vevők igazi szerencsés, kisbüfik. 10300-tól lefelé 1db 960db-os tétel van és sok 100 db-nál kisebb tétel. Az MSCI átsúlyozás valós indok lehet.
OTP részvényesek ide!