Reggel megnéztem hogyan alakultak az indikátorok és az ár a 2007-es 10 970-es csúcs után. Az indikátorok hasonlóan mozogtak, de akkor az ár aljak egyre lejjebb kerültek, most pedig megálltak valamivel 10k alatt (9510...9830). Elvileg okot adhat a bizakodásra, hogy most nem szakadunk tovább. A helyzet azért nem ennyire rózsás. Még szakadhatunk, megállhatunk újból ebben a 9500-9800-as sávban, de még nincs itt az ideje a nagy emelkedés elkezdésének. Még kell egy lejtmenet ugyanis. Valahonnan ... . Nézegettem Eorocent Tesó expanded flates (EPF) verzióját is. (Van benne valami, mint korábban írtam szerintem most valamiféle B hullámban vagyunk május óta és a DAX után szabadon ez akár egy EPF is lehet). Ezek szerint is le kellene nézni 9500 környékére, akár kicsivel alá, onnan fel 10 700 fölé, majd beszakadni 9500 alá jócskán. Ez stimmelne az időbeli várakozásommal is. . Csak az a fránya funda ne lenne ....
Ha nem esik az árjegyzői sávba nincs kötés. Tenné be piacira. Akkor kapna ha valaki eladja piacin, vagy az árjegyzői sávba teszi be ajánlatát. Lehet itt venni a napokban jó sokat, úgy fogják dobálni, ha letöri a 9830-as sávot, hogy fel se bírja szívni a "kiskakas bögye".
Hát az meglehet ... Talán csak azért nem ütik ki, mert
van olyan nagybüfi aki megvédi a befektetését. 300 ezer darab van a
kereskedőknél, túl sok haszon pedig nem lehet rajta. Néhány óra volt
csak amikor ennél sokkal olcsóbban lehetett venni. Az se most volt ....
(május és június 2-2 nap). . Az FRSI-ben szerda-csütörtök
környékén látszik valami minimum. A napi maxok nem kellene nagyon
lejjebb menjenek (napi néhány 10 forint legfeljebb), de a többiben
(nyitó, záró, minimum) bőséggel van hely. Ráadásul ha tisztességesen
viselkedik a napi alj, akkor 9550 környékére le kellene nézzen, ha csak
tüske jelleggel is. . Mondjuk m15 alapján vettem egy pakkot, de túl sokáig nem tervezem tartani.
OTP részvényesek ide!