Pontosabban nem a bérnövekedés hanem a teljesítmény növekedés nélküli kierőszakolt béremelés amit a vállalkozások fizetnek meg.
Ez okozza leginkább az infláció növekedését.
Köszönöm. Hát ez nem néz ki jól...mármint ez azért komoly zuhi. De ha jól értelmezem, akkor ez alapján most nálad hold a papír. Annak, aki bírja idegekkel persze.
No először is bocsánatot kell kérnem!
Ezt a fordulót baromira elkaptad volna ha nem szólok rád.
Régóta várjuk ezt a korrekciót. De vártuk 7500-ről, 8300-ról és 8900-ról is. 8900 után feltettük a kezünket és vártuk a következő ezer forintos emelkedést. Ezt 9400-on ketté törték. Úgy ahogy illik. Egyfajta induló harmadik hullám elején borított az illetékes Citi. Beültetve, kirázva mindenkit. Ügyes!
Meddig jöhet most le? Nem tudom. Az biztos nem négy napig tart mire megfogjuk az alját és újból bika trendünk lesz. A következő hetekben maci a trend és a maci hátán fog lovagolni időnként a bika.
Fut ugye egy running flates verzióm. Annak a célára 10500 környéke, de közben kell egy nagyobb méretű, gyors korrekciós hullámnak leni benne. Elvileg ezt csináljuk most.
(Az a baj ezzel, hogy lehet azt csináljuk, lehet nem. Utólag derül csak ki. Ha bejön az ez irányú várakozás-elképzelésem akkor majd fejsimi az év végén, ha meg nem akkor "nem jött be".)
Ennek a korrekciónak nincs célára. Szinte bármekkora lehet, a lényeg, hogy ne menjen 7400 alá. Addig viszont szabad a választás. Szépen mutatna egy 7500-8000 környéki alj.
Ennek a korrekciónak másik jellegzetessége, hogy hihetetlenül gyors. No persze mihez képest. Nos ahhoz, hogy 24 hónap alatt jöttünk fel 3400-ről 9400-re, illetve 8 hónap alatt 6200-ről 9400-re. Ezt a korrekciót 4-8 hét alatt meg kellene csinálni. Még öt nap sem telt el belőle ...
Nálam ez fut első helyen. Elég régóta.
Ennek a verziónak a befejezése is hasonló gyorsaságú. Az utolsó szakaszt is 4-6 hónap alatt teljesíteni kéne. Ott viszont elfogy a szusz. De nagyon. Onnan kb 6500-re vissza kellene jönni. Valamikor 2018-19 tájékán.
Ha hullámteret nézünk, akkor 8300-7900 közé kellene lenézzen első körben. Eddig is meglepődtem a lefele irányú mozgás intenzitásán, de ha a következő két napban lemegy odáig, befonom a hajam. Pedig FIBO szerint benne van a lehetőség. Hogy közben mit csinál az RSI-vel? Valahogy megoldja.
Az nem gond, ha nem láttok felfutási lehetőséget most majd 10% esés után. Elég ha a menedzsment lát és majd pénteken beszél róla.. link ez is biztos a közelgő armageddont támasztja alá.. jött fél év alatt 3200-at. egy kicsit ha elfáradt se világvége:) lehet temetni, de relaxál kicsi OTÍlia aztán megrázza magát, ahogy csinálta év elején;)
"Inflation is always and everywhere a monetary phenomenon in the sense that it is and can be produced only by a more rapid increase in the quantity of money than in output. "
5. napja esik 5 nap kori illene, lehet 8400ról indul majd 8800-900ra majd újabb 5 napos intenzív impulzív esés jelölné ki a C korrekciós pontot 8K alatt. Szal 2 hét szerintem.
Akkor innen egyenes út a temető, igaz? Egyébként épp azért kérdezem, mert feltűnt, de egy picit komplexebb dolognak tartom a témát, mint kamatemelés durr, kész vége a világnak.
Tekintettel arra, hogy a nullás időszak is eltartott 8 évig, szerintem a konszolidáció is viszonylag lassú lesz, én egyelőre 5 években gondolkodom, ami az én látásmódomban nem a temetőt jelenti az otp-nek.
Itt kérdés te mit értesz sokat és sokáig tartó emelés alatt…
+ az általad felsorolt aggályokkal kapcsolatban, ezek maguktól nem alakulnak így, az infláció növekedését általában valami okozza… például egy bérnövekedés, ami magában hordoz olyan dolgokat, mint növekvő fogyasztás és megtakarítás (van mibű törleszteni). Megfelelő politika mellett, ezek a folyamatok nem feltétlen okoznak káoszt, sőt! bizonyos esetekben a növekvő fogyasztás (és infláció) gazdaságélénkítő is lehet.
Egyébként valóban, ha mindent kiforgatunk és csak a negatív scenariot vesszük figyelembe, akkor lényegében tök mind1 mi a frász is történik a világban, úgyis buborék lesz és csőd, még nagyon mellé sem tudunk lőni, mert úgy 15 évente csak lesz egy (ja és külön köszönet a hangnemért).
OTP részvényesek ide!