Nem vitatkozni szeretnék veled. Sőt egyet is értek abban hogy lesz korrekció. De, hogy ez nem fog 7000 alá esni az tuti, de még 8000 alá se szerintem. Persze ha nem jön megint vmi kitalált világvége.
Pomperj:
előzmény (#996226: HPeter76) | válasz erre | 2016. március 24. - 14:55
A termeszet torvenyeivel ( es az ember- tomegek viselkedes leginkabb termeszeti ) nem lehet szembe menni.
Egy ideig keslekedhet a torvenyek ervenyesulese; aztan megvalosul akkor, amikor mar alig szamit ra valaki.
Most ezt fogjuk latni, nagy valoszinuseggel, az OTP araban.
Az embertomegek "arveres" jelleguen mukodo tozsdein a Fibonacci szabalyszeruseg az egyik legfontosabb torveny. Lehet ra szamitani.
Ahogy az arveres vegen, amikor sokan licitalnak, a gyoztes gyakran tul dragan vesz meg a bagyon kivant festmenyt, ugy a tozsden is tul dragan veszik meg az ertekpapirt a bull piac vegen. Mondjuk, mint most a het elejen.
Aztan jon a lehiggadas, es vele Fibonacci. Most is egesz jol kiszamithato, hova megy a lehiggadaskor OTP ara.
pomperj
Nos, én benne voltam elég jól, azt hiszem. Teljes tőkével július óta 6313-as átlaggal, és 8800-nál realizáltam Trump beiktatása előtt pár nappal. Úgy gondoltam, hogy ez az idióta fog okozni pár problémát, és ez hatással lesz a tőzsdékre. Eddig beigazolódni látszik, hát majd meglátjuk, bejön-e. Természetesen lejjebb visszaszállnék, szerintem a 9-10 ezres szintek 2-3 éven belül meglesznek.
Pajtikam, 6950 szintig voltam long.
Azota neutral. Es ma is az; lasd blogban.
OTP erdektelen regota azoknak, akik value alapon invesztalnak.
Majd szolok, ha valtozik.
Nem János, én azzal nem szórakozok, hogy kinek milyen várakozás jön be. Ez számomra szent. Mindenkinek van egy elképzelése, ami vagy bejön, vagy nem. Ha bejön megsüvegelem, ha téved békén hagyom.
Kritikus jelként nem tudom mire gondolsz. Én a tickes ábrámat figyelem és az azon látszódó rajzolat alapján várom a további irányt.
Épp most vagyunk abban a pozícióban ahonnan elindulhat felfele. Ha most nem teszi meg (néhány száz kötésen belül), netán alámegy záróig a mai aljnak, akkor már tuti a short a további napokra.
"Most gyorsan megcsinalunk egy listat azokrol, akik nagy bull-ok voltak az elmult heten es az elmult honapban? ;-)"
A kérdést úgy is feltehetnénk, hogy akkor megcsinálunk gyorsan egy listát azokról, akik már a 6000-ben sem bíztak és hónapok óta eséssel pánikoltatnak?? Ja, hogy ennek ellenére 9000-nél jártunk,,az ugye nem számít???
Láttad volna a csütörtöki és a pénteki képernyőimet....
Excelben van egy grafikonom, amin ábrázolom az utolsó 5-6 ezer esetleg akár néhány 10 ezer kötést kvázi realben. Az egyikre egész jól sikerült elhelyezni egy legyezőt. Végig azt néztem, hogy az árfolyam átviszi vagy sem az egyik legyező vonalat. De végig rajta pattogott a csúcsokkal.
A másik ablakban pedig csak okézni kellett volna az eladást. Ha úgy láttam volna, hogy töri a legyezőmet, akkor eladom. De nem láttam úgy. Délutánra pedig már lenyugodtak a kedélyek.
Ahhoz képest, hogy USA hogy nyitott és DAX mit csinál jól muzsikál OTÍlia. nem is csoda, hisz egyik legjobb bankpapír, nem vmi trágyalé, amibe állami - magánbefektetői pénzt kell tolni.. korrekció lesz benne, de 8400 alá még kicsit most fölösleges várni, nem?!:) bár van aki szerint 5000-et ér. és ezt nyomja a népbe fórumon, én meg h.márciusban 9200 felett leszünk ezt:) és 8600 alatt nem. ilyenek ezek a fórumok, hogy nagy belevárakozások, belemondások is elférnek a virtuális térben. az igazi mutató a számlám.
OTP részvényesek ide!