"Írásom lényege, hogy éves időtávon történelmi csúcsot láthattunk tegnap, vagy fogunk látni ma"
Ha az oti mostantól csak ismétli (tehát nem növeli) a második negyedéves (rendkívüli tételektől tisztított) eredményét, akkor 10-es P/E-vel 8000 körül van a reális ára. Szerintem ez árazódik be lassan, így arra számítok, hogy megint sávot lépünk egy hónapon belül (7400-7800 közé).
A másik irányt sosem szabad kizárni. Azt írom le, mit tartok valószínűbbnek éves távon, de kénytelen vagyok elmondani azt is mi történik ha mégis a másik következik be. Persze el is hagyhatnám, de Te is tudod, a tőzsde mindig kétesélyes. Csak valószínűségek vannak.
Azt pedig, hogy hol lesz konkrétan a csúcs sose mondtam bizonyosra, mert nem lehet. Sem időben sem térben. A csatitető ma 7340-60 környékén húzódik. Tegnap vagy ma látjuk a csúcsot ki a fene tudja? Mivel ma van hó vége valószínű meghúzzák fölfele, havi csúcson zárva. Hol lesz ez? Érdemes lesz figyelni a nyitóhoz képesti mozgást. Elsődleges egy 60-70 forinttal feljebbi szint. Ha ezen átmenne, akkor következik a nyitóhoz képesti 120 környéke mint megálló. Ha azon is túlmegy lazán lehet 200 fölötti napon belüli elmozdulás, de ez már tényleg bizonytalan.
Ennél azért bonyisabb. Ráadásul kicsit unortodox Elli szempontjából. Azt pedig egyáltalán nem állítom, hogy nem mehetünk 7400 fölé.
Valamiféle 3/5-nek vélem de még 2011-ről indítva az első három hullámot. Ezen belül a harmadik hullámot pedig 2014 márciusától, az akkori 3500-ról indítom. Tudom volt utána kicsit lejjebb is, de én attól bizony eltekintek. Az egy tudatos lenyomás volt, aminek végére egy nem várt esemény is beletenyerelt. (Svájci frank elszakítása az eurótól.)
Szóval ha hullámozni akarsz, akkor nézd meg mi történik a 3500-as aljról indítva. A tavalyi 6100 szint tökéletes harmadik hullámnak, a mostani 7400 pedig ötödiknek FIBO szempontjából.
Az utolsó hullámszakaszocskát 5200-ről indítva, most járunk annak ötödik hullámában. Lehet a harmadik lesz a legmagasabb az előző 7400-on. Ennek az ötödiknek pedig látszólag vége lesz ma. Érdekesség, hogy a negyedik hullámot lenyelte a rés 7000-en. A réstől viszont egy ED alakult ki. Ez már szinte csak 1-5 perces tf-en látszik, no meg kötés alapú ábrázoláson.
Egy szó mint száz, egyelőre még csak a végét látjuk a 3500-ról indított emelkedésnek. Ezután jönnek a legkülönfélébb korrekciós hullámok. Az első időszakban (több hónap) ezek miatt nagyon sok időt fogunk itt tölteni - látszólag oldalazva - a 7300-6500? sávban. Csak aztán fogunk elindulni komolyabban le.
Mindez persze a képzelet szüleménye. Csak egy lehetséges verziója a jövőnek. Száguldhatunk tovább fel 8k fölé is. Én ez utóbbinak kisebb valószínűséget adok.
OTP részvényesek ide!