Pomperj!
Azért ezek a feltételek nem teljesen korrektek.
Én például az RSI-t és alkalmanként a mozgóátlagokat használom a jóslataimhoz. Ráadásul megvadítva mindezeket egy magamnak kifejlesztett indikátorvalamivel. Arról nem beszélve, hogy nem szinteket, hanem fordulós jeleket keresek.
Napon belüli árfolyamgörbét gyakorlatilag lehetetlen megjósolni. Azt 80%-os valószínűséggel meg lehet mondani, hogy milyen sávban fogunk kereskedni, még tán az aljat és a tetőt is el lehet találni, de a konkrét rajzolatot aligha. Esetleg menet közben ...
Napon belüli mozgáshoz egyébként is baromi kis tf-et érdemes választani (tick, m15) de önmagában azok meg semmit sem érnek.
Az is igaz, hogy vannak időszakok amikor baromi pontosan megírható mi várható, máskor meg csak néz ki az ember a fejéből.
Számomra a mostani helyzet ez utóbbi.
Várhatóan lefele megyünk a jövő hét hétfő keddig, de közben szökkenünk egy nagyobbacskát (aljhoz képest 120-140 forint). Jövő hét elején fogunk egy lokális minimumot viszont fordulunk és egész héten emelkedő trendben leszünk. Ehhez a jóslathoz pedig akkor és ott kell megtalálni a megfelelő szintet.
Magyarul én most várok a pozíciófelvétellel a jövő hétig. Akkor veszek és előreláthatólag legalább öt napig tartom. Aztán meg meglátjuk....
Inkabb lejatszuk "eles teszt kiserletkent", a kovetkezo honapra.
Datumonkent beirom a blogon, hogy a 3 OTP proxy chart: RNE, EUFN, ES EEM egyuttesen mint mond masnapra OTP iranyarol.
Ket dologra lesz jo. Egyreszt, a piacon legjobban informaltak, a nagy Alapok varhato mozgasiranya ugyis meghatarozo, es ez talan segit a kicsiknek egy kis ideig felismerni a trendet.
A regi vicc szerint::
(Az elefant es a kiseger mennek at a hiden. "Hallod, elefant, hogy duborgunk?"
Masodszor, igy legalabb lesz egy masodik honap, amin ellenorzeskeppen, megmerhetjuk a modszer minosegi mutatojat egy fuggetlen masodik teszten. Es aki akar, meg kommentalhatja is, vagy javithatja.
Ok értem nyilván a befektetèsi idô határozza meg a ker stratégiát.
A napi hírek rövid távon mozgatják a rv értèkét(szvsz).
Csányi eladás,Görögök,Eu,Ukrajna,ès van csodás pártunk,MNB,Matolcsy,Rogán stb...
Van pozitív hìrek is csak kevès.
Èn nem vágom annyira a ta kert mint Te.
De a "kezdôk" miatt írtam ezt a 2800 történetet.
Amit egy lehetséges felminôsítés nyilván nem befolyásol.
Az kicsit erős azért. Szar se történt eddig Ukrajnában, csak a fosás volt megint a tőzsdéken, hogy úristen mi lesz, el kell adni mindent a 2 nap szünet miatt.
Jogos! :) Ünnepnap. Attól még tartom a "pénteki" árat. A kettő nem üti egymást. Attól, hogy pénteken zárva lesz a tőzsde otp még lehet 3008-on. De tény nem figyeltem, hogy ünnep lesz.
Ezt a megjegyzesed mar lattam, es megvalaszoltam;-)
Es ne tegy ugy, a "kezdok" kedveert, mintha nem tudnad, mi a kulonbseg a daytrader, a swing-trader es a pozicios primary-trend invesztor kozott;-)
Viszont: itt sok daytrader van, es oket erdekelheti, es az abra alapjan konnyu is kitalalni, hogy mi az az algoritmus, ami ajanlanek nekik, mert 81%-ra eltalalja a masnapi iranyt (zarastol-zarasig).
Daytradereknek ez fontos.
De neked nem mondom meg, hiszen ugyis jobban tudod. Szoval, ird ide, vagy annal jobbat mint 81%, hatha bebizonyitasz vele magadrol valamit;-)
Ha nem, akkor is!
Nagy csodálkozással nézem Én is,hogy a 2800 ft-os részvény ár amit kb: október óta írsz mikor fog teljesülni.
Nyilván a szerdai devhitel bejelentés (hírek) sem fogja mozgatni az árfolyamot:(
OTP részvényesek ide!