10 év alatt 1 millió munkahely, hangzotta Orbántól...3 év telt el, és szerintem még kevesebben is dolgoznak...
Azt gondolom olyan ember, aki ekkora blődséget mond igen nehezen nevezhető hitelesnek....de a békemenet persze mindet megold:)
Érdekes hír, 159 db-ot nyílván befektetési célzattal vette, a 2000 db-ból meg nyaralni megy. Szerintem semmi jelentősége a cikknek, csak kellenek hírek,meg hogy összezavarják az embereket.
Annak mondjuk volna hírértéke,ha az OTP eladna mondjuk 1M db részvényt a 2M-ból.
Hát még ha 2M db-ot adna el :-)
- USA QE-k kifutása
- Japán tőzsde nem nagyon mutatja, hogy örülne
- Németek: kiábrándító adatok januárban (German Trade Balance, German Factory Orders m/m, German Industrial Production m/m, German WPI m/m,), választási bizonytalanságok nyártól
- Világbank pont most húzta vissza növekedési prognózisokat, és a legtöbb országban is kisebbet várnak, mint fél éve gondolták
- Magyarországon még a recesszió sem kizárt 2013ban, nemhogy 1,5%...gondolom a mindig optimista kormány sem véletlen húzta vissza a várakozását, már ők is 1% alatt vannak
- Export nem tud növekedni, ha nincs aki felszívja azt, mert külföld nem fogyaszt eleget
- belföldi fogyasztás kritikán aluli, a kormányzati intézkedések nem ösztönzik + ingatlaszektor haldoklik
- mezőgazdaság a bázis rossz, így nem lesz nehéz jobbat alkotni
Miközben itt izgulunk, valami magyarázza már el nekem, hogy mi jelentősége van a törzsrészvényeknek? Miért fontos dolog az és még cikk is van róla, hogy XYZ személy 2000 darabot eladott, vagy épp 159 darabot vett..?
4000 körülre szerintem csak akkor megy vissza a gyj előtt, ha komoly negativ fordulat áll be valahol a világban, vagy a környékünkön (Európában).
Viszont:
- annak ellenére, hogy az USA költségvetési problémák olyan megoldása ami nem veszélyezteti a GDP fejlődést és munkahelyteremtést még mindig nem látszik és ott nem számitok negativ fordulatra, csak kisebb korrekcióra a tőzsdén,
- Kina a 4. n.évben újra gyorsitani tudta a GDP-növekedést, igy elmúlni látszik a komoly lelassulás veszélye, (ha lesz is azt majd április elején látjuk,)
- Japán frisspénzt pumpál a piacokba, ez segiti a részvényárfolyamok növekedését. (Bank papiroknál különösen.)
- Németek kezdenek rájönni, hogy erős növekedésük csak Európával együtt lehet. A tavalyi stabilizáló év után itt is növekedést célzó impulzusokra számitok. (Nem véletlen, hogy a jegybankárok sorra nyilatkoznak, hogy ezt nem monetáris eszközökkel kell elérni, mert bizony USA-Japán-szerű intézkedéseket is fontolgatnak.)
- ha idénre látszik már februárban egy kis növekedés Európában, akkor a világgazdaság növekedési kilátásai is javulnak, nőnek a nyersanyagárak és az oroszok ukránok bevételei, (4-5%-os GDP növekedés lehetséges).
- Nyugat-Európai növekedés meghúzza a Kelet-Középeurópai államok növekedését is.
- a Magyar GDP növekedési várakozásai javulni fognak, szerintem legalább 1,5% lesz
Miért?
- növekvő export (lásd entiek)fentiek miatt,
- kis mértékben növekvő belföldi fogyasztás választási okok miatt,
- növekvő mezőgazdasági teljesitmény (a tavalyi rossz év mint bázis miatt.)
OTP részvényesek ide!