Topiknyitó: Lou70 2026. 09. 13. 10:48

OTP moderált  

Hátha tudnánk itt közösen egy személyeskedés, floodolás mentes topicot csinálni.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
tampeter hétfő, 17:06
Záró 40.700.-
Lou70
Lou70 hétfő, 16:59
OTP akart lenne, de nem sikerült leírni :D :D
Lou70
Lou70 hétfő, 16:55
Kanyarodjunk vissza az OPH-hez pls.
nemoland hétfő, 16:29
Előzmény: #1951  SREd
...nem az a szomorú....hanem hogy a jelenlegi külügy/kormány "fel sem fogja", hogy mit jelent, hogy "formálisan szöveggel gyalázni kell az oroszokat" - brüsszeli, német , francia...stb..stb... kérés/elvárás egyben a magyar vállaltoknak/gazdaságnak HÁTRÁNYT jelent...ez a szomorú....."határozottan kiállunk"...aztán meglepődünk, hogy nincsen NIS, OTP osztalék kihozatal....esetleg PAKS 2 ......viszont "JÓL kiálltunk"......ez tisztára Gy.rcsánykorszakra emlékeztet...azok se "szándékosan" akartak rosszat....csak nem vették észre, hogy jól átverik őket az "apró" kérésekkel a külföldiek....
Tancsapda65 hétfő, 16:04
Előzmény: #1955  eszpe2
shortfolió szokásos értelmes címe a tartalommal! ami jó nekik csak az számít 
eszpe2 hétfő, 15:58
Előzmény: #1953  Tancsapda65
Köszi, hogy beszúrtad, és elnézést, nem beszólni akartam, csak a pf által címbe kiemelt mondat és a tartalom nekem nem volt így teljesen összhangban.
Firekiller
Firekiller hétfő, 15:57
Előzmény: #1951  SREd
filmszínházat csinált Orbitron
Tancsapda65 hétfő, 15:53
Előzmény: #1949  eszpe2
de majd pont az oroszok haverkodnak a jelenlegi német vezetéssel! Mert szoktak persze...a történelem során sokszor, emellett jogod az észrevételed, legközelebb linkelek, elnézést
eszpe2 hétfő, 15:47
Előzmény: #1950  nemoland
Köszi, hogy betette ide a címet, én csak azért írtam, mert önmagában csak a cím szerintem eltakarja a valós tartalmat és kockázatokat. Metro, Auchan, Nestlé egyébként mind élelmiszer szektor. (Nestlé meg svájci is).
SREd hétfő, 15:41
Az Orbán Viktori közelmúlt miatt szerencsére mi még más megítélés alá esünk, Orbán Anita akcióival szerintem is kár foglalkozni. Egy ilyen földrajzi és gazdasági viszonyrendszerben tőlünk a józan és csendes semlegesség az értelmes hozzáállás. Orbán Viktor ezen a téren leginkább  annyiban tévedett, hogy túl hangoskodó volt, feleslegesen.
nemoland hétfő, 15:40
németek , franciák fegyvert szállítanak ne felejtsd el....
A luminor meg ha nem megy...semmi baj....meg v.milyen isztán.....ráadásul ott többet is hoz majd a banknak....szóval nem kell erőltetni, ha a politika bele akar szólni a Luminor eladásába....nem véletlen adják el......
eszpe2 hétfő, 15:28
Előzmény: #1947  Tancsapda65
Azért ilyeneket is copyhzattál volna a cím mellett (vagy a linket). A teljes kép kicsit máshogyan néz ki:
"ugyanakkor elismerte, hogy a nyugati vállalatok kényszerigazgatás alá vonása vagy államosítása valós kockázatot jelent."
"Ha holnap lehetőségem lenne kivonulni Oroszországból, megtenném"
és
"A kisajítással kapcsolatos aggodalmak nem alaptalanok, hiszen Oroszország nemrégiben állami felügyelet alá helyezte a német Metro kiskereskedelmi lánc helyi tevékenységét, korábban pedig hasonló intézkedéseket hozott a svájci Nestlé és a francia Auchan ellen is. A Kreml ezekben az esetekben azzal indokolta a döntést, hogy az az "ellenséges" országok Oroszországgal szembeni fellépésére adott válasz."stb.
.
Megszólalt a Raiffeisen vezérigazgatója: nem történt kísérlet az orosz leánybank kisajátítására - Portfolio.hu
Balin2020
Balin2020 hétfő, 15:25
Előzmény: #1942  Macus
Eddig is a finomítással volt főleg probléma. Olajat még tudták pótolni a tartalékokból. Finomított termékekből viszont soha nem voltak jelentős tarzalékok. A finomítói kapacitások ugyanakkor jelentősen csökkentek. 
Tancsapda65 hétfő, 15:18
Megszólalt a Raiffeisen vezérigazgatója: nem történt kísérlet az orosz leánybank kisajátítására
ypyapach hétfő, 15:09
Előzmény: #1945  Macus
Ezek mind igazak, én sajnos másik szemüvegen át nézem, egy dinamikus bankból amiben mindig ott volt a "nagy dobás", lesz egy lassú növekedésű, "öreges" bank. Az euban nem látok hatalmas növekedési potenciált, sem bővülés (alig vannak tranzakciók) , sem dinamikus bevétel növekedés téren (túl szabályozás miatt). 
Macus
Macus hétfő, 14:58
Előzmény: #1944  ypyapach
Mondjuk amiatt pont nem aggodok . Luminor , egyeb akviziciok elott megnyilik a sor , europaibb bank leszunk magasabb ertekeltseggel. Kevesebb kockazat stb … 
ypyapach hétfő, 14:14
Előzmény: #1942  Macus
A kieső orosz mennyiséget nehéz lesz pótolni.
Macus
Macus hétfő, 14:12
560
Macus
Macus hétfő, 14:09
Előzmény: #1941  ypyapach
En is olvastam ilyet ! Szoval ez abszolut jo hir. Most inkabb finomitason van a hangsuly
ypyapach hétfő, 14:03
Most olvastam az euronews.com-on, hogy Kpler adatok szerint az olaj kivitel a közel keletről meghaladta a háború előtti mennyiségét a múlt héten. Nem is kellett hozzá béke. Hátha jót tesz a hangulatnak.

Topik gazda

Lou70
Lou70
2 5 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek