Hmmm, erre nem számítottam. Idén már nem lesz 50000. Úgy néz ki, beütött a sz...r, ahogy a Luminor miatt vizsgálni kezdték az orosz kapcsolatot. Lehet, hogy nem volt véletlen, hogy amíg a régiós bankok mentek felfelé a nyáron, az OTP gyakorlatilag július első hetében megállt. A 44000 valóban mindig megállította, remélem, elég erős támasz, hogy ne menjen alá. Én 46000-nél vagyok boldog, alatta nem annyira, bár lehet, hogy túlgondolom a dolgot.
Ez egyelőre "csak" egy nyilatkozat, hogy vannak ilyen irányú elképzeléseik. Nem véletlenül csak a médiának mondta, hogy csak másodkézből kapjunk infót róla, gondolom jelentleg még csak ennyire komoly a dolog. Viszont arra elég vot, hogy generáljon egy pánikeladást, amiben benne volt sok stop akna is szerintem, és láthattunk egy gyönyörű öngerjesztő zuhanást. Ha ma még nem is, de a hírvezérelt hirtelen pánikból talán holnapra jöhet némi megnyugvás, ezen a szinten azért azt gondolom, hogy sokan már úgy vannak vele, hogy érdemes lehet venni, hiszen ebben a sávban mozog már egy ideje a papír, a 44k többször is megfogta.
Igazad van én leragadtam a technikai kérdéseken, ennek van egy könyvelesi, jogi aspektusa is. De a legfontosabb: a politikai akkarat ha nem akkarják akkor semmilyen formában nem fogják engedni. Vagyis kifújta a maci ....
Az lehetett az esés első korrekciója, gondolom volt pár bekészített ajánlat, illetve pár vevő, aki örült, hogy lecsaphat rá olcsóbban. Én is vettem 100 BUX2612 kontraktust a mélyben, mert nem volt cashem OTP certikre. Remélem nem hulló késbe nyúltam és megnyugtatják a piacot, hogy nem eszik olyan forrón a kását.
Az első visszarántás még nem szokott teljes nyugalmat hozni, ott még jönnek azok az eladók, akik bepánikoltak, úgy érzik nem tudtak kiszállni időben, megörülnek annak, hogy visszább jött az árfolyam, majd ott kezdenek el kiszállni, ezzel ismét lenyomva az árat. Na, ezek után jöhet egy kis konszolidáció, esetleg még egy - két ilyen kör, aztán talán, reményeim szerint jön a valódi megnyugvás, majd a sáv aljáról tornászkodhatunk felfele. Nagyon remélem, mert én kivártam a második körös pánikeladásokat és kb. az alján vettem bele. Szóval, irány észak. Én szurkolok :D
Lehet én értem félre a célt de tegyük fel van 200 nyerőd. Ezen veszel olajat majd eladod a magyar félnek. Kiment 200 és bejött 200. A clégben ugyanúgy ott van a 200 pénz. . Vagy az a cél hogy a magyar OTP tartozik magas pénzzel az orosz leánynak amit nem fog kifizetni neki hanem a nyereséggel szemben elszámolja? Szóval nem kiutalná hanem elszámolna egymással szemben az osztalék követelést az olajvásárlás kötelezettségével? . De alap probléma továbbra is ugyanaz. gha az orosz fél nem akarja engedni a nyereség kifizetését oroszországból akkor ezt a módszert sem fogja engedélyezni és nem ad el így olajat a magyar félnek. Szóval minden azon múlik hogy az orosz fél mit akar.
Jó lenne, ha igazad lenne, mert ha eladjak fájni fog az a profit, ami eltűnik. Plusz az egyszeri leirasok. En tovabbra is azon a véleményen vagyok, hogy nagy amatorség belengetni egy bizonytalanságot, ilyen hibát nem követnek el. Eddig legalábbis profik voltak. Szerintem meg van mar a dontes, a mai nyilatkozattal elkezdődött a hozzaszoltatas az eladashoz.
Jó lenne, ha igazad lenne, mert ha eladjak fájni fog az a profit, ami eltűnik. Plusz az egyszeri leirasok. En tovabbra is azon a véleményen vagyok, hogy nagy amatorség belengetni egy bizonytalanságot, ilyen hibát nem követnek el. Eddig legalábbis profik voltak. Szerintem meg van mar a dontes, a mai nyilatkozattal elkezdődött a hozzaszoltatas az eladashoz.
Szerintem nem az a helyzet hogy le akarják vágni hanem hogy levágatják velük. Az orosz fél megüzente hogy milyen szép kis vállalat. nagy kár lenne ha történne vele valami, inkább átveszem megvédésre.
Nem veszít persze nem ezt mondtam. Arról beszéltem hogy ki akarsz hozni 200 milliárd nyereséget de nem engedik. Hogy teheted meg. ha egy másik ügyleten oroszországon belül 200 milliárdot buksz a magyar cég meg 200 milliárdot nyer rajta és így hoztad haza a nyereséget. Nem az a gond hogy van rubelünk de nem tudjuk mire költeni hát vegyünk belőle olajat akkor. Az hogy nyereséget a bank nem adhat át az anyabanknak politikai tiltás miatt ( pontosabban engedély kell hozzá amit gondolom feltételeznek hogy mostantól nem fogunk kapni ). . Ha tegyük fel nulszaldón veszi a kinti cégtól a magyar fél az olajat akkor az a 200 milliárd nyereség attól még oroszországban marad.
OTP moderált