Az árfolyam a héten 46000 től 47400 végigjárta 2x a egészet és alul fejezte be. Komolyan kérdezem : Aki ebben az ár tartományban akart venni vagy eladni az már a héten meg is tette. Mi lehet az momentum, ami még felfelé tolná újra ? Azt hogy 46000 alá mi tolja az szerintem világos mivel látható volt hogy hol van a csúcs ami után mindig a lejtő jön, vagyis defláció. A vevők várnak a vásárlással, mert később még olcsóbb lesz. Az eladók kényszerpályára kerülnek, a részvény értéke pedig folyamatosan csökken minnél tovább várnak és egymás alá licitálnak az árakkal. Kezdődik a shoros szezon.
Ez megint elháritásnak tűnik. Minden negatív hír bagatel. Jó hírek meg nincsenek. Egy nagyobb trend nem -2%os hatalmas volumenű vörös medve gyertával kezdőik, ami egész múlt heti növedkedést megette. Inkább a korrekció.
Es ha nem csak a shortot erolteted vagy hergelni akarsz akkor utananeznel es meglatnad hogy ennek minimalis hatasa van …. Gyakorlatilag elenyeszo . Az extraprofit ado a combos ami lassan majd csokkenhet. Remelhetoleg 2027 kevesebb lesz mint 26
A legfontosabb azonban, hogy nincs már akkora pénz beáramlás, mint tavaly. Csökkent idén az OTP forgalma. Elég a havi adatokat megnézni. Az emelkedéshez pedig egyre több pénzre lenne szükség. Csak egy gondolat.
Összeszedtem, hogy szerintem mik azok az események, amik előre láthatóan hathatnak idén az árfolyamra. 09.22.
MNB kamatdöntő ülés 10.20. MNB kamatdöntő ülés 10.27. Izrael választás 10.28. Fed
kamatdöntő ülés 10.xx. M.o. 2027 évi
költségvetés
11.03. USA időközi választás
11.12. OTP harmadik negyedéves
eredmény 11.17. MNB kamatdöntő ülés 11.20. Moody’s felülvizsgálat M.o. 11.27. Standard
& Poor's felülvizsgálat M.o. 12.04. Fitch felülvizsgálat M.o. 12.15. MNB
kamatdöntő ülés Szerintem messze a 2027-es költségvetés, illetve a kapcsolódó felülvizsgált középtávú költségvetési pálya a legfontosabb. Itt már meg kell mutatni, hogy mi lesz az extraprofitadókal-különadókkal, lesz-e érdemi hiánycsökkentés, és ha igen miből, hogyan akarunk Eurót, stb... Ezek jórészt meghatározzák a hitelminősítők M.o. felülvizsgálatát is. Sajnos csak annyi sejthető, hogy október végéig jelenik meg, és szerintem ez sincs kőbe vésve. De az egész BÉT-re hatással lesz, több éves távon. Másik: USA választások (zárójelben: 1 héttel előtte Izrael is választ). Ha Trump bukja a kongresszusi többséget, szerintem globálisan tolna egyet a tőzsdéken, mivel a kiszámíthatóság javulna. Ha Netanjahu is bukna, az hab lenne a tortán. De ott van a "ha", mindegyik kétesélyes. Fentiek miatt egy hónapig nagy csodát nem várok. (Persze Közel-kelet, és hasonlók miatt lehet 3-4% plusz-minusz.) Utána sok minden eldől, én valamiért optimista vagyok.
És mi van ha véletlen? Mi van ha 47500 a végső korlát az OTP-nél.. ? Végállomás.. nem megy tovább.. Utána mi jön? Viszafordulás ... Meddig? 44000 ig vagy 23000 ig?
Nem tudom mitől különleges. A héten megint 100 forintra megközelítette ath val az árfolyam és képtelen volt átvinni. Párszor vicces, megrántjuk a vállunkat viszont ha így marad végleg, az a célárak nemteljesüléséhez vezet. Ki mert shortot venni 47400 on? Jokerwizard. Mert már hatszor megnyerte azt amit a kiütéssel egyszer bebukna. Én nem mertem volna mert nekem puszta pénzégetés lenne a kO. Egyébként nem csak ő csinálja. Kimutatta a forgalom alapján. 200 darabokkal tolja és valami 30 000 belőle a napi forgalom. Páran megtalálták ezt a kiskaput, a korlátlan pénz szerzést és kihasználják amíg be nem zárul. Ha bezárul egyáltalán. Kell hozzá gyomor. Beze és Lizi is megpróbálták. Nem sikerült tartani a shortjaikat. Jokernek sikerül. Hidegvérű játékos. És van még vagy 100 társa hasonló volumennel Ha csak ez a 30 000 darab állta útját. Miért nem téptek ki ennyivel többet a vevők? Nos. Nekik is az olcsóbb vétel a céljuk. Megegyezik a ts certisekével. Eladók. Nekik jó 47400 on is. Minden darabjuk garantált nyerővel dobva. Szóval kialakult itt egy többszereplős csúnya játszma.
Ez az axióma, hogy a TS78 KO szintje meghatározza Közép-Európa egyik legnagyobb bankjának értékének felső korlátját, ez honnan ered? Mit tud a ma 8 hónapos TS78, amit előtte 77 turbo short warrant nem tudott?
Nem a bosszúról van szó, brává a ts 78 esetén Csupán egy feloldhatatlan disszonanciáról Legyen az oti decemberre 50 000. Reális. Csakhogy decemberre a ts78 kO még csak 47800 lesz kb Szóval ha marad ez a sztori hogy a ts kiüthetetlen, az negálja a decemberi 50 et. De még talán a 48 at is.
Csatlakoznék Kedves Lou Nem gyanús hogy panna cotta ugyanazokat az elírásokat követi el mint a fórumból kitiltott jokerwizard? Aki miatt ez az új fórum létrejött? Van értelme ennek itt amíg joker és panna cotta ide járhatnak?
Szia Lou! Örültem az új fórum nyitásának, annak reményében, hogy az esti fórum végigolvasásnál nem kell feleslegesen végigpörgetni a tartalom 2/3-át nickek alapján, mert számomra feleslegesek. Nem vagyok szószátyár a fórumon, de azért azt megfogadtam, hogy ha írok OTP témában, akkor innentől itt teszem. Viszont jó lenne, ha valóban lenne különbség a két fórum között, mert ha nem, akkor igazából rosszabb helyzetben vagyunk, mint előtte (kettőt kell figyelni feleslegesen). Nálam a második, harmadik alteregó alatt írogatás például vörös vonal lenne. Egyszer volt afférom egy SnoopDogg avataros emberrel, aki ezt csinálta, ami szerintem rendkívül sportszerűtlen. Szerencsére eltűnt (vagy új néven ír, bár a stílusa nem ismerős azóta). Szóval köszi az új topikot, jó munkát, a társaságnak meg sok nyerőt!
Nem értem mit foglalkotok annyit ezzel témával? Olyan mintha nem is profitot akanának akik itt OTP vesznek, hanem valamiféle bosszút, elemi gyűlület sugárzik a kommentekből. Úgy érzem mintha csak azért akanátok 48000es árfolyamot hogy végre lőjjék agyon. Már régen más részvényebn kamatozna a pénzeket ha nem fűtene a bosszúvágy. Nem értem miért kell ennyi és ilyen intenzív érzékeket belevinni mert ez a racinális döntések és a profit közé áll. Azt se jobb ha valaki egy részvénybe szerelmes és nem tudja elengedni, még ha gatyája is rámegy. Az OTP pont ilyen kis kurva, legombolja rólad a zsetont amikor a csúcson megveszeted a 52000 célár miatt, aztán kiderül majd h szétlövi a feled 44000 nél és viszi a kocsit meg a házad. Közben a jobbnál jobb nőket, (részványket) ahol sokkal jobba kamatozna a pénzed észre se veszed mire az élet elmegy melleted , minden pénzed az OTP re költötted de nem hallhatsz meg mígy a ts78 életben van mert az hiszed csak egy short válasz el az OTP52000től.
Ha arra vagy kíváncsi hogy egy hedge fund, amerikai spekulatív fedezeti alap hogyan csinála a technikai shortokat akkor azt bizos nem netBokerebrel. Ebben a volumenben ez csak a kisbeketetők számára van kitalálva. A klasszikus nagy volumen , magas tőkeáttétel a határidős OTP piac közeiktatásával és erős dollárral 300k $ elég hogy 10.milliárdos napi OTP akcióra (short vagy long). 1 határidős konratkus 200 OTP részvént jelent. Ha megnézed a kötéslistát vagy a oderbook-ok ha tele van 200 dbos vételekkel , vagy eladásokkal azok majdem mind hatridős ügyletből származik. Ha megnézed a decemberi OTPs lejératot ott voltak az ügyketek, amit a volumen jelez.. Ezen a héten volt csak jeletősebb kikvidizás.. Most pénteken egy 800 feletti konrtakt, aki 160 000 db OTP részény 6-7 milliárd HUF. Az decemberi ár pedig még mindig több mint 200 forintal magasabb mint az azonnali piacon. Ez volt kb pénteken. Csötörtökön pedig a lividitás vadászat. A lakossági shorot kiütése, eladása (TS) és felolni az árfolyamot a csúcsra (FOMO csapda). A "hiányzó elem" a pénteki zárón az index követő alapok OTP részvények nagy menniségű kényszer eladása. És a lakossági TL, TS ezekhez képest elgyanagolható mennyiség de pl a 38M forgalom az is 30.000 OTP részvények felel meg és a többiben is forgalom. A kérdés hogy mi lesz hétfőn és szeptember végéig. A kamatstop akármeddig próbálták szönyeg alé söröpni elég jelentős tényező lesz még s Q3ban is, a kormány sem fogja 200 ezer kiterkársult alól kihúni a szőnyeget és ez a banknak kell legyelni. Lényegében a aktív vevők nagy része most bevásárolt , csütörökön 47000 felett, tegnap pedig 46000-ig. A vevők ettől lefelé vannak. Hétfő reggel még lehet kis korreció , de utána 45000 alatti sáv jéccik. Aki eladta a csúcson az most jó ideig nem ide hozza a pénzét.
Jó lenne az 50 000. Egy gond van ezzel. A ts78 mindenkori kO szintjén nem tud felülemelkedni. Meg kell várnunk amíg az a kO ár felkúszik az emlegetett 50 000 szintig? Mert feljebb megy minden héten... Talán csak véletlen. Talán csak egy 85 napos mozgóátlag húzódik ugyanott, ami nem hagyja. A lényeg. Kőfalat alkot az árfolyamnak. A shortosok annyiszor nyerhettek már vele hogy ha tényleg kiütnék, akkor is pluszban lennének vele.
Van benne racio nem is keves ! 450 ezer vevo nagyon sok ugye … temelem vegetert ezzel az eladoi nyomas aztan mehetunk fel , de az oldalazassal is kibekulok 46 ezer kornyeken ha ev vegere 50 k meglesz :D
OTP moderált