Topiknyitó: Lou70 vasárnap, 10:48

OTP moderált  

Hátha tudnánk itt közösen egy személyeskedés, floodolás mentes topicot csinálni.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Macus
Macus szerda, 08:11
Előzmény: #179  thewrewk
Szerintem abszolút reálisan látod a dolgokat ! Chatgptvel kiszámoltattam egy otps táblázatot, majd bemásolom ide . Statisztikai alapon januárig emelkedhetünk október-novembertől kezdve. (illetve most szeptembertől) Én év végére 50-51 köré várom. (ha a háborúnak vége lenne talán több is lehetne) Januárban az előzőek függvényében elég széles sáv lehet de mondjuk 51-53-54. Majd utána korrekció . 2027 év végére valahova 60k körnéykére várnám. Ami bezavarhat a p/e , a forint erősödés miatt mondjuk lehet 11 es p/e lazán, de potenciálisan átmenetileg alacsonyabb lehet az eps az árfolyamhatás miatt. Nyilván ezt ellensúlyozni tudja az organikus bővülés és ami a legfontosabb az inorganikus tehát akvizíció.
thewrewk szerda, 07:45
Előzmény: #160  Eger
Kinek mi ma reális várakozása dec 31-re illetve január 31-re?  Ha minden jól alakul én várnék 50.900-at év végére , az még 8% plusz ( ezzel éves szinten 40% körül lennénk ), januárban pedig még várnék egy 4-5 %-os emelkedést január 30-re, ami 50900- szor 1,04:=53.000. Szóval 10% még év végéig, januárban meg egy erős 4 %. Érvem: a múlt és a tapasztalat alapján ez benne lehet a részvényben, ellenérv : 10-11 PE környékén mozgunk, nem biztos, hogy ilyen árazás mellett ki lehet indulni a múltból, azért eddig minden évben leírhattuk, hogy a fundamentumokhoz képest alulértékelt, 50-53 ezer környékén azért ezt már nem lehet leírni egy közép - kelet európai bank esetén. Kinek mi a reális becslése?
thewrewk szerda, 07:35
Előzmény: #165  Eger
Kedves Eger! beteszed majd egy hónap múlva ugyanezt a grafikont, hogy akkor hol tartunk? Én hiszek va valószínűségben, startisztikában és a múlt elemzésében , bizonyos hibahatárral működik, én legalábbis sokszor ez alapján hozom a döntéseimet ( hogy viselkedett a múltban különböző körülmények mellett ). Macibearnél is szerettem, amikor ilyen összehasonlításokat megosztott velünk.
thewrewk szerda, 07:31
Előzmény: #172  Uhura
Igazad lehet abban, amit írsz. Én még tapasztalatból nyomom csak,  20-25 éves vezetői - gazdasági meg tőzsdés múlt van mögöttem, ez vitt el odáig hogy idén kipróbálam a  FIRE életmódot.Hol lehet ezeket megtanulni? Nekem is nyitnom kellene az általad leírt eszközök felé, meg lehet vagyunk itt még páran, akik hasonlóan hozzám még " dinoszauruszok " és fejlődni szeretnének.
thewrewk szerda, 07:25
Előzmény: #173  Uhura
Hu, ez kemény volt , amit írtál :). Nem sokat értettem belőle, mindenesetre köszönöm, hogy a tudásoddal készült elemzést megosztod velünk. És tök jó stílusban, nem úgy mint Joker. Hol, a fenébe tanultad ezt az IA-os dolgot? 
otp1899 szerda, 07:23
Mi lesz ma( otp)? Fel= Felmegy    Le = Esünk 
direktati szerda, 06:46
Előzmény: #173  Uhura
Persze sok tekintetben én is így gondoltam de mondjuk ennyire részletesen nem ismertem. Mindenesetre nagyon tanulságos azt, hogy az AI mit gondol  összevetni a saját gondolatainkkal. És persze nézni, hogy mi lett a valóság. De mi is a józanságban hiszünk. Nagyon köszönöm!
Uhura
Uhura szerda, 04:06
Előzmény: #159  direktati
Ez egy chatgps 5.6 -os "elemzés" , alapból egy korrelációs vizsgálat és annak back testje utáni "előrejelzés". Egyenlőre a napi célár megadásban jó ez kb 60%-os 5%-10% hibahatárral , irány találata 30%-os de kb 2 hete fút, majd ha végre "hazaerek" csinalok egy Hermeses vagy hasonló felhős agentett és akkor talán már jobb és összeszedetebb lesz, mert 24/7 -ben túrhatja a homokozót és lapátolhat. 
Fenntartásokkal kell kezelni minden ilyen AI "elemzést" mert vannak benne falsh pozitiv attitüdők. Mert úgy senki nem állítja be úgy a chatgpt-t, Claude-ot vagy mást hogy fullba tolja az "igazságot" és ne kedves hanem realista és kemény legyen. Mert akkor kapnánk egy kiégett, kiábrándul szadista bullygoló digitális havert aki mindenhol kioktat és kifikázna, persze ha a cégek ezt engednék. Meg hát ez egy llm vagyis előre következtett olyan mind az "ember" benne van a vakfolt hogy amit nem lát azzal nem kalkulál és amit lát abban is a mintákat keresi ami bizonyos helyzetekben elementáris hülyeségekhez vezet. Plusz hazudik, halucinál mind egy begombázott fizikus. Egyenlőre vegyes a kép. 
Egyenlőre a napi rutin feladatokat bizom rá a cégben is meg olyan dolgokat amik időtrabló , repetitiv, unalmas. A kreatív dolgokat és csinálom :d
Uhura
Uhura szerda, 03:46
Előzmény: törölt hozzászólás
Aki ma nem használ valamilyen segédeszközt , hogy az AI, vagy mindenfajta weboldalak által kinált szolgáltatások, vagy legalább egy api excel tábla egy több instrumentumos portfolió kezelésére, a hírek események követésére az lemarad. Bár van olyan technika amihez kb semmi nem kell és lehet ez a igazán jó. De ezt mindenkinek magának kell megtapasztalnia. 
Peterbond szerda, 03:01
Előzmény: #170  Peterbond
Mol topikban még saját magának is "választ" ez az account.
Peterbond szerda, 02:53
Előzmény: #168  Macus
Hagyad ez egy AI szöveg. ugyanaz amit AIpumával letolt Joker. Ugyanezzel a sablon szöveggel ( 3-4 verzióban ) nyomta tele más topikokat az aipuma accounttal. Csak kattints a névre és meglátod az utolsó 20 hszben miket írogatot.
Macus
Macus kedd, 21:48
Jo meglatas , erdemes lehet figyelni. 
Macus
Macus kedd, 21:47
Előzmény: törölt hozzászólás
Szerintem mindenre van tér lou nem szigoru , csak ne vesse el a sulykot senki. Ha kapcsolodik a temahoz valamilyen modon persze. 
dog kedd, 21:28
Törölt hozzászólás
DxDraco kedd, 20:52
Nagyon erős. Nemzetközi hangulat ellen tud menni,de mèg így is lemaradó. 47300 at figyelem, hogy át tudja-e vinni, ha igen veszek mèg certit.
Eger kedd, 19:08
a 2024-es mozgást "másolja" eddig. Aztán hajrá tovább:
https://ibb.co/cXRmhrYC
Kerekegesz
Kerekegesz kedd, 19:05
Előzmény: #156  Macus
Én is így gondolom + meg van a bizalom az OTP felé, ha pár napig 47 felett zár, és taco is bejön, akkor tényleg van esély pillanat alatt 50-et elérni.
Macus
Macus kedd, 19:05
Előzmény: #162  Macus
Amugy csokken a gap a brent es wti kozott . Kivancsi vagyok trump mikor avatkozik kozbe . A mostani szont folott osszvissz 2 napig jart az olajar , azon ki ul alatta volt . 
Macus
Macus kedd, 18:59
Előzmény: #161  Beze
Kamatemelest mar bearaztak a jo az lenne ha csak egy emeles lenne mert kettore szamit a piac. Az olaj 106 wti … trump nem kap erte dicseretet :D johetne valami taco … 
Beze
Beze kedd, 18:54
Előzmény: #156  Macus
Egekben a wti... Azt hittem jön egy triplacsúcs, de továbbment... USA kamatdöntés jön. Spx és dax is fordulóponton. Ha beborulnak nem fogja tudni magát megtartani. Kéne egy galamb fed és Trump 🌮 mert baj lesz.

Topik gazda

Lou70
Lou70
2 5 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek