Topiknyitó: Spiller 2026. 05. 01. 16:38

magyarpéter és a tisza kormány  

Gondoltam itt össze lehet írni kisbarátunk és a kormány dolgait. Nálam a Tisza az a folyó a másik nevet melléknévként használom . Eseményeket, politikai és gazdasági lépéseket töprengéseiket fogom berakni. Ha pozitív azt is be fogom írni. Itt nincs helye a mééé mit csináltak a zorbánék. Ok az volt elmúlt most ez van. Az ideálishoz kell mérnünk nem egy rosszhoz.
A szubjektív véleményem a legényről: jelleme a tudása a képességei nem alkalmasak egy ország vezetésére.
Aranytartalék: Magyarország aranytartaléka 110 tonna, ami történelmi csúcs.
Devizatartalék: "A nemzetközi tartalékok összege 58,7 milliárd euró (2026. márciusi adat), ami kismértékű csökkenés a februári 59,8 milliárdos abszolút rekordhoz képest."
Ezen felül van az állami tulajdon: reptér, részvények, horvát kikötő, közművek, olajtárolók..stb stb..
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
hekki
hekki kedd, 12:20
Előzmény: #306  hekki
Szerdától jelentősen emelkedik az üzemanyagok nagykereskedelmi ára: a 95-ös benzin bruttó 14 forinttal, a gázolaj pedig bruttó 7 forinttal drágul. 
hekki
hekki hétfő, 20:40
Szerdán benzin ára +10ft
Spiller szombat, 23:26
Előzmény: #302  Firekiller
06.14.én leirtam. Keresd vissza ha érdejel.
Spiller szombat, 23:20
Előzmény: #303  Zanza2
? Az én igényeim szerinti 51%
Zanza2 szombat, 22:47
Előzmény: #299  Spiller
Akkor ki(k) van(nak) a maradék 49%-ban?
Firekiller
Firekiller szombat, 20:23
Előzmény: #300  Spiller
ja az aranykonvojos Orbi kamuakció se volt semmi. Arról mit gondolsz?
ronaldinyo szombat, 19:02
ma délelőtt mit csinált a 3 grippen gép budapest felett-2km el?
Spiller szombat, 18:05
Az megvan..jáaaaa mégsem lopták el MIG alkatreszeit. most rövid hir valasztaskor nyargalasztak rajta.
Spiller szombat, 18:03
Előzmény: #298  Firekiller
Jelenleg tisza nulla nálam. A vezetö jellemtelen kispalyas luzer. A kormányában nem látom az eszet. Erös sunnyogast kamuzast latok. Ha kirakjak az összes kártyat akkor kiderül. A külügyi csajszi talán. 
Firekiller
Firekiller szombat, 13:57
spiller te azt írtad választások előtt hogy 51% fityesz vagy. Tisza hány %-ban vagy?
Spiller péntek, 23:52
Megszólalt Kapitány István: teljesen helyreállt Magyarország biztonsági kőolaj-tartaléka
Es honnan töltötted fel szerencsétlen
Spiller csütörtök, 21:36
Csak egy utolsó. A sorsitok múlik rajta. tisza es a megvaltotok azt mondja volt itt 16ev diktatura elnyomas amivel ellehetetlenültek az emberek. (most hagyjuk hogy emberetek lubickolt ebben a fertoben es boldogan tapsikolt) Ez a lózung azonnal felmentest ad, felmenti a lustakat azokat akik nem jutottak egyről a kettőre. Aháaa szoval ezert volt. Igen mar tudom, mindig is ereztem. Csak az a gond cukormokus most ujrarajzoljak a tengopályát es ezen a palyan is teljesiteni kell. Most az a gondolat figyu én ratok szavaztam most tí jöttök. De Ami nyakon vág az az lesz már nem lehet másra fogni a luzerseget. Hatalmas lesz a csalódas es még az elszámoltatasból sem lesz semmi meg a visszaszerzésböl sem. Az ügynokaktak is felhigul hiszer erős pál is ott van benbe..a magyarpeti nagypapa. Szoval izgalmas lesz.
Spiller 2026. 07. 08. 22:17
Sok tiszas ertelmiseginek kezd elég kinos lenni a Parlamenti tisza. Mondjak ok megvolt most jobbnak kulturaltabbnak kéne mar lenni és belevagni a munkaba.  Persze a csöcselek nem ilyen ahogy a forradalmak csürhéje mindig vert kivan es allatabb lesz allatnal (bocs allatok) sok tiszas azt mondja még ez kell a nepeknek egy darabig még ez megy. Mondom figyu de nem lehet túlsagosan is elvezi a megvaltótok ezt a szerepet. Mondjak remélik csak jó szinesz. Én azt gondoltam van egy agytröszt akik megtervezték a lépeseket, van egy itinerük és nyomnak egy ritmust smiben érezni a jobbitas szandékát. Nem érzem a végtelen felsöbbrendű tudast sem a kormanytagokban. Heheresznek beszologatnak es legalabb annyi a helyesbités mint a rendelet. Röviden egy kisstilű bosszúallast latok. Azert decemberre kivi leszek mi lesz. Sokan az alacsonyabb kasztokban már érzik ezekkel is csak többen vannak de ebben a fazisban még maguknak sem merik bevallani. Sejtik megint a kurac rossz vegén talLjak magukat. "De legalabb jól ereztük magunkat" mondogatjak az orruk alatt.
Spiller 2026. 07. 05. 13:02
Előzmény: #291  TheSnake2020
Nekem mar78% körüli aranyban van a valtozó allampapir most kb 7,3% a kamata, azert alakult mert van 7% os es 6,5% os fix de utobbit csökkentettem ha devizakat vettem. Romanok jó  hozamot fizetnek eurban usa is 4,5%  körül usdben. Euban jellemzöen 3,5 % kamatok vannak 6-6,5% huf kamat alatt nem fog müködni mert devizat vesznek. Masreszt nem zarom ki infla emelkedest egyreszt eus hatás masreszt tisza adózas hatast. Nem veletlen hajtjak népeket a fixbe. Ha 6% ala megy tutu devizaba viszem es veszek osztalek papirokat etfeket.ha meg jön egy 30% eses a piacokon azonnal beleulok 2/3 pénzzel. 
bigyula 2026. 07. 05. 12:58
Előzmény: #292  Spiller
Az idei évet majd jövő év első negyedév végén lehet nézni. De 9%-nál sokkal kevesebben ne várj! Talán 7% alá kerülhet az elemzők szerint. A kötelezettség-vállalások átnézése folyamatban van, további csontvázak előkerülése várható kb. nyár végéig, illetve a jövő évi költségvetés beterjesztéséig (ősz).
.
A tartalék egy dolog, holt tőke az aranytartalékkal együtt (ami még költséggel is jár). Ha pl. azonnali adósságcsökkentésre használnák, lenne értelme, mert csökkenne a Holdról is erősen látszó 4000+ milliárd Forint/év adósságszolgálat/kamatfizetés.
Spiller 2026. 07. 05. 12:46
Előzmény: #290  bigyula
Éveset kell nézni mert aki okos tudja vannak ciklikussagok.  Raadasul meg kellene vizsgalni a kötelwzettségvallalasok es sterzödesej milyen pluszt hiznaj es a szamlakat amik kiadasok voltak az mennyi beruházás es mennyi vagyonelem vagy tartalek energia.es esetleg a tamogatasokat kell kifizetni a szolgaltatóknak. Ha már penzügyi fórum es esetleg nem a f@szkodas a lényeg. Ha vettel szenet marciusban télre vagy vettel autot februarban es nagymamanak kifizetted a gyerekeknek altala fizetett fünyiras kompenzaciojat akkor is ronda az egyenleged de évesen jó lehet.  De a soha nem latott tartalek mellett is megy a tiszaskodas a romhalmazozas. Ez a választoik szinvonala erre van szükseg. 
TheSnake2020 2026. 07. 05. 11:14
Előzmény: #288  Spiller
Nem ez a lényeg.  Az a kérdés,  hogy a piac milyen kamaton hajlandó finanszírozni a hiányt.  Nos itt azért akadtak bizonyos gondok. Ráadásul a mérlegen kívüli tételek,  Paks, Budapestben-Belgrad stb. valószínűleg a másik listán is előkelőbb helyre emelték volna Magyarországot
bigyula 2026. 07. 05. 09:58
Előzmény: #288  Spiller
"A költségvetési hiány egyszerűen azt jelenti, hogy az állam többet költ, mint amennyi adóból és egyéb bevételből befolyik hozzá. A különbséget hitelből kell pótolni.Az OTP elemzői felidézik: évekig nagyon nagy, 7-8 százalékos volt ez a lyuk a gazdaság teljesítményéhez képest, majd 2024-re sikerült 4 és 5 százalék közé leszorítani, majd 2025-ben 4,7 százalék volt. Ez a környező országokhoz képest átlagosnak számít.Idén viszont fordult a trend. Csak az év első három hónapjában akkora hiány keletkezett, amely az adott időszak GDP-jének 9 százalékát tette ki." (index)
.
Sikerült a romhalmazból megint egy viszonylag jó számot kihalászni, és azt hangoztatni. A többivel mi van/volt?
Spiller 2026. 07. 04. 16:43
Csak a gyengébbek jedveert.
"Magyarország államháztartási hiánya 2025-ben bruttó hazai termék (GDP) arányosan 4,7%-os volt"
  • Románia: 7,9%
  • Lengyelország: 7,3%
  • Belgium: 5,2%
  • Franciaország: 5,1%
  • Magyarország: 4,7%
  • Szlovákia: 4,5%
  • Ausztria: 4,2%

Jééé bezzeglengyelek..bezzegosztrakok
Jaaa es egy csomi eus orszag 3% felett van.
Spiller 2026. 07. 01. 23:17

Zabálj paraszt gmot.
"...és a génszerkesztésre vonatkozó uniós javaslatot elfogadták, a Tisza EP-képviselői pedig megszavazták - hívta fel a figyelmet.  A Tisza képviselői szavazatukkal teret engednek a GMO-nak Magyarországon is. 
Mindezt úgy, hogy a magyar családok még csak azt sem tudják majd, hogy génszerkesztett élelmiszer kerül majd az asztalukra !! (Mert nem kötelezö feltüntetni a csomagolasom)- fogalmazott. Amikor pedig a kormányfő ezzel kapcsolatban kérdést kap, akkor az egészet letagadja, mondván ez nem is génmódosítás. Mindezt úgy, hogy a saját környezetvédelmi államtitkára is több alkalommal megerősítette, hogy génmódosításról van szó, nagyon súlyos kockázatokkal - monda Dömötör.  Így néz ki a gyakorlatban az, amikor csak egy pici szuverenitásról kell lemondani: áradhat a GMO - jelentette ki."
Spiller 2026. 07. 01. 23:10
Előzmény: #284  ronaldinyo
Ezt jól összekombinaltad.
Spiller 2026. 07. 01. 23:09
Előzmény: #283  bigyula
Aha. Es az mindjart jobb ársapka. Mégiscsak a mikutyank ársapkaja. :D új sapka jól seper. Teccik
ronaldinyo 2026. 07. 01. 22:16
Előzmény: #281  Spiller
ársapka egy baromság-én benyomnék nekik egy igazságszérumot miért hozták-nyílván egy részt propaganda hazugság meg választási csalás miatt-de mi az igazság -mert választások után is megmaradt-valami nagy átverés van ebben is-
bigyula 2026. 07. 01. 20:00
"És ha fölé emelkedik? Akkor mi zu?"
.
Ha figyeltél volna, akkor tudnád: hoztak egy törvényt, hogy Kapitány István a saját hatáskörében (miniszteri rendelettel) bármikor bevezetheti újra, ha szükségesnek látja.
Spiller 2026. 07. 01. 19:34
nagyon tiszásnak kell lenni ezt ne értse valaki
Spiller 2026. 07. 01. 19:34
Eltörölték az ársapkát a benzinre, hiszen mekkora marhaság mán az miközben olcsóbb a benzin. Tehát ársapkával is lehetett olcsóbb. És ha fölé emelkedik? Akkor mi zu? 
Ország95-ös benzin (Ft/liter)Dízel (Ft/liter)
Magyarország568 Ft585 Ft
Ausztria590 Ft – 610 Ft615 Ft – 630 Ft
Németország730 Ft – 755 Ft720 Ft – 740 Ft
Franciaország700 Ft – 718 Ft730 Ft – 753 Ft

Topik gazda

Spiller
3 1 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek