kacsavadászat :-) "Az IDF jelentése szerint Irán nyugati részén lényegében akadály nélkül repülhetnek a gépeik, de ezzel párhuzamosan Teherán környékén is bombázzák az iráni fegyveres erők parancsnokságait."
Fizikailag nem kell lezárni de elég gondot okoz egy vegyszer szállító és egy olaj szállító tanker leégése a szoros mellet. Nem kell több egy kapitánynak sem mert ha behajózik ugrik a biztosítás és a milliós kárt már nem téríti meg senki. De 2 hajó már lángokban és 1 talán el is süllyedt eddig. Maga a tény a rádiós blokád és a tűz a vizen amit drón vezérelt robbanószerrel ellátott csónakkal megoldottak. A már meglévő több millió dolláros kár túlvan a hisztéria keltésen.
1. Szétlövik az olajinfrát aztán vihetik azt a hajók, amit találnak... 2. Van tengeralattjárójuk is, nem is egy. 3. Tengeralatti bázisaik is vannak... 4. Ha minden befuccsol egy sima drónnal is szét tudnak lőni egy hajót. 5. Most kértek a kínaiaktók hajó elleni szuperszonikuss rakétát, de egyébként nekik is van. 6. Trump Floridában f@sik, hogy jól végződjön a buli, különben sz@rban lesz.
Egyszerű a kérdésedre a válasz, de tudom, hogy Te is tudod: Mert Észak-Korea odabacna atommal, és úgy már nem lenne olyan vicces ez a megelőző csapásos színjáték...
A vicc az, hogy belementek volna a mostani tárgyalás során, de szénné lőttek őket közben, szóval... . Nem ez a lényeg, hanem hogy Iránt meg akarják semmisíteni ez volt a terv és kész, a tárgyalgatás, csak színjáték volt. A ballisztikus rakétaprogramot is le fel akaták volna számoltatni velük, abba sose mentek volna bele, főleg egy kormányváltásba nem. . Én azt nem értem, hogy Észak-Koreától hirtelen miért nem fosik most senki, pedig felajánlotta, hogy ad atomot Iránnak...
trump elsüllyeszti a teljes iráni haditengerészetet, aztán mehet tovább a forgalom a hormuzi-szoroson, ha beindulnak, akkor a héten elbúcsúzhatnak a hadihajóiktól az irániak
Amügy nagyon nehéz megérteni . Az irániak nem zárták le . Csak egy olyan helyzetet teremtenek Ami miatt a vállalatok nem engedélyezik a hajóiknak az átkelést 👀😂
Akkor olvass utána, mert az azeriek komoly szerepet játszottak a 8 hónappal ezelőtti Irán elleni támadás során (ezt Irán is sokszor hagoztatta). Azerbajdzsán Izrael és Törökország szövetségese is egyben. ( a kettő között szokott közvetíteni, amikor morcosok egymásra) Azerbajdzsánból megy Izrael felé jelentős mennyiségű olaj a törökökön keresztül. Azerbajdzsán kicsivel több mint fele siita a másik szunnita. Azerbajdzsán izraeli technikát hosztol komoly mennyiségben drón stb és hasonlók. . Alakaul... elvileg hatótávon belül vagyuk battameg. :( Már korábban - ma reggel - csapást mértek, egy olyan Iraki bázisra( ha jól tudom Erbil), ahol magyar katonák is voltak, remélem mindenki megúszta! https://www.portfolio.hu/global/20260302/megkapta-a-fenyegetest-irantol-europa-ha-kell-az-oreg-kontinenst-is-loni-fogjak-821692
USA - Irán háború
Start 2026 január 18 hajnali 3?
https://oroszhirek.hu/cnn-trump-iran-elhagyasara-szolitotta-fel-az-amerikaiakat/