Meg 1: képzeld el a szituációt hogy az előző kormány 4-5 éve azt mondja, fejleszti Paksot. Hát szerintem a legfinomabb jelző is az lenne, hogy nem támogatták volna. Biztos Te badsector1 is emlékszel /Te ne emlekeznél/ hogy az atom az egy szitok szó volt az Unióban. ...mostanra már persze nem... De ha a mostani kormány a szélenergiat látja befutonak, hát legyen az. Veled ellentétben én nem a Fidesz vagy a Tisza megoldásának szurkolok hanem a hétköznapok megélhetésének javulására.
Talán nem figyeltél eléggé mélyen tisztelt badsector1. Nem a Fideszt védtem vagy támadtam. És nem a Tiszát védtem vagy támadtam. Pusztán azt kérdeztem hogy lehetett volna erre jobban készülni? Ezt pártoktól függetlenül kérdeztem, mert én - veled ellentétben - sajnos nem tudom mindenre a választ!
újab szart hozott orbán a nyakunkra, akinek a 16 év kecés volt a felkeszülésre, ezért teljesen logikus, hogy te nam akarsz felelősöket keresni, és már most már nem hónapok alatt a hanem hetek alatt várrnál el a nem fidesz-kormánytól, hogy egy több éves projektet levezényeljen. azzal, hogy névtelenül görénykedsz, nem segítesz a fideszen, ez a paksi ügy szerintem igen gyorsan megfelezi a fidesz jelenlegi támogatottságát, meg is érdemlitek.
Nem értettél meg! Nem felelősöket említettem, azt most tegyük félre! Hanem hogy most ebben a helyzetben mit lehetne tenni! Nem vagyok szakember, de erre több hete lehetett keszülni. A hírekben 2-3 napja hallani erről csak. Ugyan ez a dízelnél. Több kisebb kútnál gond van az ellátással, a kommunikáció: a készletek megfelelőek.
Tuzson megint tele hazudta az agyatokat!! https://www.vizugy.hu/Evkonyv/VizrajziEvkonyv_088_1983.pdf -21 cm volt novemberben. Jelenleg -133 cm augusztusban!! Nem nem az őszi alacsony víz a gond, mikor nincs már hőség, és hatalmas energia igény! Június 20,0, július 24,3, augusztus 21,8 fokos havi középpel zárt akkor. Most június 23,5, július 23,8 fokkal zárt. Augusztus első hete közel 30 fokos közepet hoz. Ráadásul nem volt vagy 50-60 aku szemét az országban.
"1983. november 25-én 14 és 16 óra között érte el, amikor -21 centimétert mértek. Ezzel szemben ma éjjel már -128 centimétert mutatott a vízmérce, vagyis a jelenlegi helyzet messze meghaladja az akkori történelmi minimumot.Ráadásul 1983-ban még csak egyetlen blokk működött" ezt nem linkeli, csak ferdít...
"1983-ban csaknem kiszáradt a Duna. Akkor megoldották.Alig avatták fel a Paksi Atomerőmű első blokkját, amikor a folyó vízszintje történelmi mélységbe süllyedt, és veszélybe került az erőmű hűtővízellátása.A válasz nem sajtótájékoztató és Facebook-kormányzás volt. Harmadfokú készültséget rendeltek el, 556 vízügyi szakembert vezényeltek Paksra, 71 szivattyút, 132 teherautót, darukat és közel két kilométernyi csővezetéket mozgósítottak. Szádfalat építettek, lezárták a hidegvízcsatornát, és negyven szivattyúval emelték át a Duna vizét.Az erőmű működését fenntartották.1983-ban napok alatt országos műszaki összefogást szerveztek. "
Jobb is ha befejezed a hogyan csináljunk atombombát paksból cí.ű agymenésedet csak azert, hogy magyar péter miniszterelnök úr kormányát támadhassad öt percig.
Objektíven szemlélve az elvárásaid távolról sem objektív alapokon nyugszanak. Ebben a tévedés nem kis hibát okoz, és valószínűleg EZ az intézkedés jelenleg a legbiztosabbak között van. (lásd TEPCO és a fukushimai erőművet... ott is hoztak olyan döntést, hogy még megoldható a hűtés, még nincs akkora probléma... és nem jött be, senkinek se lett jó.)
Köszönöm a szakirányú bírálatokat. Tehát technikailag megoldható lenne rövid idő alatt, hogy egy-két blokk továbbra is működjön, de a törvények és szigorúbb előírások nem engedik. Itt be is fejeztem, sok sikert mások szapulásához!
Bárki van kormányon, az atomerőmű feladata az lett volna, hogy felkészüljön a Duna még alacsonyabb vízállására. A kormány feladata meg az lett volna, hogy Magyarország működjék. Egy kicsit hasonlít a helyzet ahhoz, ami 2010. október 4-én történt, és Kolontár, valamint Devecser településeket érintette. A tragédia során a Magyar Alumínium Zrt. ajkai timföldgyárának tározója átszakadt, és szétáradt a lúgos iszap. A vörösiszap-kataszrófát a Magyar Alumínium Zrt.-nek kellett volna megelőznie, a mszp-szdsz kormánynak meg az lett volna a feladata, hogy betartassa a környezetvédelmi előírásokat.
...és te hazudod magad "objektív tények alapján gondolkozó középen állónak"... ilyen hozzászólás után sima narancskárosultnak lehet csak tartani téged is... tehát elvárás nálad, hogy a 3 hónap alatt mindent is megoldjanak ami 40 év alatt felhalmozódott. (mert ugye 2 hónapja, objektíven nézve, már tuti volt az időjárás- és csapadékjelentés július-augusztusra) Amennyi felé kell most is tűzoltás jellegű gyors intézkedés, és amennyi mély elmaradás van, jó ha 5-10 év múlva lesz itt valami jól látható előrelépés. valamit tönkre vágni vagy hagyni lerohadni, mindig könnyebb, mint valamit csinálni.
ORBÁN VIKTORT KEDVELŐK!