Egyetértve a többiekkel én is szkeptikus vagyok, hogy lesz-e a maradékból sr vásárlás. Egy próbát tehetne a cég, lehet, h páran oda adnák 2.072 alatt is.
Minden a terv szerint halad. Terv feletti EBITDA pipa Megemelt EBITDA-várakozás pipa Márciusban visszakerülés a BUX-ba Áprilisig a maradék srv-keret elköltése + megnött az osztalék eseélye is.
Emlékeim szerint a 2072Ft-os 12 havi célár 2024 októberben elején érkezet (2119Ft-os pedig 2025 márciusban), így szerintem az a korrekt, ha az októberi árhoz nézzük a teljesülést. 2024 októberi elemzés célár: 2070Ft körül volt > ár 2025 október elején: 1670Ft körül volt. kb. -20% 2023 októberi elemzés célár: 1910Ft körül volt > ár 2024 október elején: 1450Ft körül volt. kb. -25% 2022 októberi elemzés célár: 1670Ft körül volt > ár 2023 október elején: 1300Ft körül volt. kb. -22% 2021 októberi elemzés célár: 1450Ft körül volt > ár 2022 október elején: 1050Ft körül volt. kb. -28%
(a célárakat emlékezetből írtam, így lehet benne tévedés)
Igen, ez a hatósági ár nagy rákfenéje ennek az üzletnek. Én azzal soha nem értettem egyet, hogy a távhő ára államilag meghatározott és a cégeknek 5% (ha jól emlékszem) nyereséghányadot engedélyeznek. Ennek indoklása is egy bullshit. Valóban, már csak abban reménykedhetünk, hogy egy jóval értelmesebb kormánya és szakemberei lesznek áprilistól ennek az országnak, mint ami most van.
Évek óta csak kullog a valós ár a célár után jelentős lemaradásban. Az, hogy 1-2x ez változik és egy minimális forgalommal megközelíti, attól még hosszú évek óta a traed sajnos az, hogy az ár messze le van maradva. Ráadásul, ha az amúgy is alacsony napi átlag forgalommal összemérhető mennyiséget akarna eladni valaki, akkor ez fokozottan érvényes. Nem véletlen került ki a kosárból a papír.
Ha piaci árazással működhetne a cég (a projektjeit még akkor indította, amikor még ez volt a felállás), akkor sokan azon búslakodnának, hogy a 2024-ben 6-8.000 Ft-ig elszaladt árfolyamról felezett, és mindenki át lett verve. Amíg Magyarországon arról szól a távhőfejlesztés, hogy tegyél bele gigászi pénzt, de amit azzal spórolsz elveszi tőled az állam (hatósági árazás erről szól - azaz a fejlesztésed eredményét 100%-ban az állam élvezi, míg a kockázatokat te vállalod), addig... Reméljük pár hónap múlva minden megváltozik.
2025.01.17-i 12 havi célár 2.072 Ft. Ma, 12 hónappal később 2.040 Ft-on járt az árfolyam. Ma speciel pont nem jó arról beszélni, hogy sose éri el a célárat.
Bocs, de 12 éve rendszeresen feljön, hogy a panny alulértékelt, jóval többet ér, ehhez képest a célárhoz képest mindig 25-30%-al van lemaradva az ár. Sajnos a vmiért a panny a befektetők által mellőzőtt cég, nem érdekli sem a nagybefektetőket, sem az alapokat (még a zöldenergia alapokat sem). Az utóbbi években láthatólag a vezetés sem tesz semmit a cég további jelentősebb bővülése érdekében. Sok évvel ezelőtt én is úgy gondoltam, mint te, de az élet eddig azt bizonyította, hogy ennek semmi reális alapja sincs.
Sztem túlzottan fundamentàlisan vizsgàlod a céget,én még mindig azt mondom, hogy technikailag (kicsit hàtràb lépve a fàtol)10 euró felett van A valós értéke,főleg ha megnézzük màs europai megújuló cégeket és akkor a trendröl nem is beszélve,sok sikert én nem adnàm el 2100-on,màr nem sok alulértékelt papir van a Béten,esetleg az AW- és a Wabi,de messze a Panyban van a legtöbb potenciàl..
Már annyit küzdöttem és mindíg bebaszott valami váratlan dolog amire nem számítottam. Pl. Miskolc is nagyon nehezen készült el. Aztán Győrnél is egymást kérdezgettük, hogy ki lakik a közelben, ki mit lát stb. Aztán pár éve behírelték, hogy pályázatokat nyertek (igaz korrekten leírták, hogy ez még nem 100%, hogy lesz is belőle megvalósulás), aztán semmi nem történt. Tavaly ilyenkor baromira bíztam a SRV-ben, de az sem úgy sült el, hogy fel ment volna tőle az ár - sőt.. Aztán tavaly novemberben végre ismét örülhettünk. Terveztem, hogy eladom és beszállok a pénzzel MBH-ba. Pár Ft-on múlt, hogy megállt az emelkedés. Vettem MBH-t, be is jött a tervem, de ha a Panny árát is beforgathattam volna, akkor még elégedettebb lennék. Magamnak sem tudom megmagyarázni, hogy miért van már meg olyan régen a Panny és miért nem adtam közben, hanem csak vettem. Pár hónapja betettem 2100-at 2100-on. Ha elkelne is, marad még. De ennél a részvénynél soha nem akkor teljesül semmi amikor én arra számítok.
Ez nagyszerű! Kösz, hogy utána néztél! Nekem sincsen semmi bajom a topikkal, csak furcsálltam volna, ha a célár emelkedik, itt pedig a címben egy régebbi érték szerepel, amikor tudjuk, hogy pont a figyelem ráirányítás az egyik fontos cél a Panny részvényre!
Úgy látom, lehet módosítani a címet, szóval nem kell másik topik. A címben tehát mindig benne lesz az aktuális célár. Jelenleg úgy néz ki, hogy osztalékfizetés nélkül olyan évi 300 Ft-tal kellene nönie.
PannErgy célár: 2.521 Ft
Felértékelődési potenciál: 37%. (2025.10.06.)