Topiknyitó: Spiller 2025. 07. 26. 21:32

Állampapír, tőzsde, befektetés.  

Csak tematikus topikok vannak, görcsösen, szemellenzövel ragaszkodnak a topikinditók a témához (teljes joguk megvan hozzá). A mai világban minden mindennel összefügg. Érdemes egy szélesebb konszenzusba helyezni a dolgokat. Megnézni egy hir mire hat, hathat. Ma már sokaknak van megtakarítása vannak akiknek már jelentösebb ez az összeg, nem engedhetik meg maguknak, hogy ne alakitsanak ki egy diverzifikált portfóliót. Tehát jöhetnek a befektetéssel kapcsolatos gondolatok, konkrét történetek. Gazdasági hirek. Egy kis vérszivogatás is belefér. Jöhet egy-egy gondolatkisérlet egy tanulságos videó. A rosszinduatot a trollkodást büntetem.
Akinek kell használja és adjon hozzá ha tud.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Spiller ma, 13:41
Előzmény: #539  slash2
Köszönöm. Ez a pálya. Ha az ember belenyom egy teljesítményt egy dologba és kihasznál minden lehetőséget akkor kizárt ne jusson előre. Vannak a tuggyukkik akiknek minden szar és minden náci amíg nem ők vannak hatalmon. Ezek sírnak tele minden fórumot, békétlenkednek személyeskednek lázítanak, próbálják mérgezni a közbizalmat a közhangulatot. Minden gondolkodó, sikeres vagy tenni akaró ember nekik ellenség mert ők megmondták itt aztán semmit nem lehet másrészt tudsz ellenük érvelni. Ezt nehezen viselik.   
A lusta és gyenge  emberekre vadászgatnak sajnos a mai fiatalok egy része fogadóképes ezekre.  Sajnos sokan csak egy lépést látnak előre. Értelmes ember lát ok okozati összefüggéseket és legalább 3 lépést előre. 
slash2 ma, 07:00
Előzmény: #533  Spiller
Te vagy az egyetlen ember (FR73 , Zoli)   kollégán kívül akivel érdemes itt beszélgetni. Akit érdemes olvasni a sok mérgező, mocsárba visszahúzó, energiavámpír "ember" mellett akik a másik topikokba írnak. 
Ide jó járni. 
Amit leírtál, kettes szinten vagyok: kaptam jó fizuemelést, lakbért emeltem, már foglalják a nyaralót., PMAP kamatok is jönnek. Kis pénzek de a  sűrű fillér elve alapján lesz belőle sok. 
Jelenlegi projektek: Itthon házfelújítás SK, nyaraló felújítás is tervben van. Szintlépés a komfortzónámban. 
Készülök a tavaszra. A fasz tudja mi lesz. Amit lehet megteszem magamért a saját érdekeimért. Leszarom ki mit pofázik. Erős kéz, tiszta agy, tele tárca.  Így készülök. 
Spiller péntek, 23:19
Nem megy a webkincstar app
Spiller péntek, 23:18
Előzmény: #536  Placi82
Eddig is adtam a szavadra. 
Placi82 péntek, 23:05
Előzmény: #535  Spiller
Spiller menj át az ezüst topikba. 
Olvass vissza pár oldalt, a bejegyzéseimet, annyit amennyit bírsz. 
Aztán, beszéljük át ezt a portfóliót, mert nem jó szerintem, ha a kommentjeim  olvasása után esetleg adsz a szavamra.... 
Üdv 
Spiller péntek, 20:10
Kialakult az ideiglenes portfoliom.
- Btc dcazva,  eth egy pakk..etf-ek
- Bif, smc,  sap, eutelsat, mbh  reszvenyek.
- rez etf. 
Kb tozsdeszamla 60% befektetve. A tobbivel rovid tavu  vetelek. Dax short long..dolog volt most ebbol a korbol lemaradtam.
Spiller péntek, 17:09
Előzmény: #533  Spiller
Szomszédban háború akik néha azt mondják akár 1 óra alatt a Balatonon vannak.. Trumpi ha akarja 3mp alatt elfoglal egy országot.. összeborzolja a világgazdaságot..kivet 1000%os vámot.. jönnek a hazai választások.. lop lop katasztrófa közeleg a szlogenje az ellenzéknek..háborúk a világban és káosz. 
Magyarországon zömében matriarchális rendszer van. A nők realisták. Ráadásul már a fiatalabb korosztály is láthatta a covid időszakot.. vagy a 2008as pénzügyi válságot... ki az a hülye aki ilyenkor nem gyűjtöget.  
Spiller péntek, 11:03
tegnap hallottam egy "szakértőt" aki végre látja mi van a gazdaságban. Mióta ugatom. Elég nagy merítésem van a táradalom teljes palettáján azonnal érzem a változásokat. Ujjam a gazdaság ütőerén. :)
1. A cégek alap üzemmódban vannak. Nem rajzolgatnak kamaszos chartokat a falra mint célt.  Nem kell mindenáron növekedni. Kis kockázat. Ülnek a pénzeken . Beruházás csak akkor ha van egy erős vízió és le akarja kötni a cég feles kapacitását. A meglévő kapcsolati tőkéjét működteti.  Kihasználja ezt az időszakot az átszervezésre a hatékonyág növelésre a rendrakásra. Ha jó vétel van csak akkor vásárol. Amúgy ez nem egyedi. 12 EU országgal vagyok kapcsolatban, évente találkozunk, dumcsizunk. Mindenki ugyanezt mondja.
Nem kell mindenáron fejlődni növekedni.  Általában nézem a konkurens cégeket, megnézem a mérlegüket. Van cég aki 50%-al növelte árbevételét.. de a költségei nem arányosan nőttek a nyeresége csökkent a korábbi kevesebb forgalomhoz mérten is. Pluszba felvett 3 embert.   
2. az emberek is túlélő/felhalmozó üzemmódban vannak (ez inkább olyan mint a mókus tél előtt) . Sokat dolgoznak jól keresnek és a mai középkorúak már örökölgetnek is.  Felhalmozzák a pénzeket, befektetik de megélik az életet. Magasabb  tudati színten élnek. Nem feltétlen az eszetlen fogyasztás nekik az elsődleges. Minőségre törekednek. Tudatosan táplálkoznak. Környezettudatosak. Nem kérnek szatyrokat. Akciókban vásárolnak, kuponokat appokat használnak. Sokat kirándulnak kint vannak a természetben és ezt próbálják átadni a gyerekeknek. A hétköznapi örömöket és nem csak a fogyasztás a legújabb legjobb dolgok számítanak.  Az is tapasztalat akinek kevesebb pénze van az akar többneklátszani..akinek több van és tanultabb annak kevésbé számítanak a külsőségek..nem kell évente a legújabb telefon.. a ruházat is kortalan de stílusos minőség.  
Ezek meglátszanak a fogyasztásban, de látszik a megtakarításokban van pénzük. Aki akar az most felkapaszkodhat előre léphet. Széles palettán lehet jól keresni.  Egy folyamatnak vannak nyertesei vesztesei.. mindig ott a 80/20  
Adrian8 szerda, 13:04
Előzmény: #528  kkv14
Mivel nincs gázhiány és (tavaly) olcsó is volt, mindenki annyit rendelt, amennyit akart. 
Európa baja nem a gázhiány, hanem az idiótán erőltetett zöld átállás és dekarbonizáció. Nem önmagában, hanem az idiótán erőltetett módon pont akkor, mikor versenyképesség csökken a húzóágazatokban is.
Adrian8 szerda, 12:56
Előzmény: #528  kkv14
Ebben igazad van. De lényegtelen, mert az akkor számít, ha gázbehozatal elakad. De az más, mint írtam, gáztárolók puffertartályként működnek javarészt.
Nem tudni, mennyi német gáz van máshol letàrolva, mennyi jön stb.
Nem 2 bites dolog ez, hogy X % van éppen bent oszt csókolom.
Adrian8 szerda, 12:45
Előzmény: #527  Spiller
Tudom, én is ezt írtam. 
A többit nem értelmezted, amit hozzá írtam.
A Magyarország -10% nem a kong az ürességtől kategória, amennyiben a kommunikáció az, hogy nekünk van elég.
kkv14 kedd, 22:24
Előzmény: #524  Adrian8
A lakosság számának aránya, a tározók kapacitásának aránya neked mindegy?
Spiller kedd, 21:04
Előzmény: #524  Adrian8
Spiller kedd, 20:53
Előzmény: #525  FatFIRE
Köszi. ETF az ázsiai vagy részvények?   Igen, kb 2 éve (már a harmadik) gondolkoztam a dubai ingatlanon.. akkor még Magyarországról nem volt felkapva.. oroszok ukrik zsidók vették egyfajta menedéknek.. Jól van ügyes vagy. kontazűr vs dubai. :)
FatFIRE kedd, 11:17
Előzmény: #523  Spiller
A belvárosi lakásokról már tudtok, Dubaiban Off-Plant és meglévőt is vettem, mindkettőt frekventált helyen (a Burj Khalifa közelében). Van még egy ázsiai fókuszú részvénycsomagunk (ezt bővítjük folyamatosan) és némi aranyunk. Az LNG miatt vett amerikai papírokból most szállunk ki, ezek csalódást jelentettek, mert intenzívebb emelkedésre számítottam és a dollár is gyengélkedik.
Adrian8 kedd, 02:27
Előzmény: #519  Spiller
Szinte mindennel egyeértek, de a kong az ürességtől a tároló...az fidesztől jött, amit kérdeznek, még az sem igaz.
Gáztározás komplexebb, mint ahogy beállítják. Egyrészt, amikor bejön a hideg, mindenkié hirelen fogy, mert pufferként használják tárolókat, nem csupán stratégiai tartalékra. Másik, hogy tárolókból tárolókba jön-megy, másokét tároljuk, mások is miénket, áramlik minden mindenhova. De mikor hideg bejön, átlagosan megindul fogyás mindenhol, ahogy beröffentik fűtést, egyszerre figyasztják a bejövőt és a tárolókat együttesen.
Tehát tél bejöttével/vége fele természtes, hogy fogyóban; a magyar szintén fogy. Számszerűsítve jelenleg német 30% környékén, magyar 40% környékén vagy. 10% különbségnél szerintem nem kell eljátszani, hogy mi dőzsölünk, míg német éhenfagy.
Spiller kedd, 01:24
Előzmény: #518  FatFIRE
Farfire. Milyen bef portfoliod van? Ha nem titok. 
Spiller kedd, 01:19
Előzmény: #520  Spiller
Igen, jo otlet volt van sap.  Vettem bitcoint reggel..szepen hozott dax long certi meg nem adtam el.. 
Spiller kedd, 01:13
Indiat ezert nem tartjak sokra..barkit barmikor eladnak..sok ember rejtett gazdasagi ero, de a kasztrendszer miatt soha nem viszik semmire.
https://www.portfolio.hu/global/20260202/hatott-a-fenyegetes-leterdelt-trump-elott-az-atomhatalom-ez-akar-az-ukrajnai-haborunak-is-veget-vethet-815300

Topik gazda

Spiller
3 1 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek