Topiknyitó: Spiller 2025. 07. 26. 21:32

Állampapír, tőzsde, befektetés.  

Csak tematikus topikok vannak, görcsösen, szemellenzövel ragaszkodnak a topikinditók a témához (teljes joguk megvan hozzá). A mai világban minden mindennel összefügg. Érdemes egy szélesebb konszenzusba helyezni a dolgokat. Megnézni egy hir mire hat, hathat. Ma már sokaknak van megtakarítása vannak akiknek már jelentösebb ez az összeg, nem engedhetik meg maguknak, hogy ne alakitsanak ki egy diverzifikált portfóliót. Tehát jöhetnek a befektetéssel kapcsolatos gondolatok, konkrét történetek. Gazdasági hirek. Egy kis vérszivogatás is belefér. Jöhet egy-egy gondolatkisérlet egy tanulságos videó. A rosszinduatot a trollkodást büntetem.
Akinek kell használja és adjon hozzá ha tud.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Spiller 2026. 01. 24. 15:13
Előzmény: #479  Spiller
Ha már állampapír és csilingelt tegnap a kassza.  Mit várhatunk MP-éktől a félelmetes agytrösztjeitől.  
2-4 dologtól tarthatunk.
1.  minden hozamot adóztatni akarnak így a most ingyenes kamatozású állampapírokat is. Ez az adó lineáris lesz vagy össze kell vonni és 3 sávos szja-ként adózik? Vélhetően a hozamokra lesz egy lineáris 15-22% adó. 
2.  lejáratig tartatják az állampapírokat csak a kamatokat lehet felvenni.. ebben ez esetben ki kellene alakítani a másodpiacát az állampapíroknak. Ebben az esetben nagy lehet a spread. 
3. vagyonadó bevezetés és ebben benne lesznek az állampapírok is.  
4. azonnal csökkentik a kamatokat.. A fidesz pár okból adott magasabb kamatot az állampapírokra. Az emberek kapják a magasabb kamatot ne a karvalytőke.  Ennek a kamatnak egy jó része megy majd fogyasztásba,  ne a bankok használják ingyen a lakossági elfekvő pénzeket,  átalakították az adósságszerkezetet az adósság 30% belföldi finanszírozású lett és ehhez jöttek még az intézményiek és befalapok. A könnyen kezelhető,szinte folyószámlaként működő webkincstári számlák takarékosságra tanították az embereket. A 7% körüli kamat már jelentős és érzékelhető már 1 millió Ft-nál is.  
Spiller 2026. 01. 24. 14:58
Előzmény: #478  Spiller
állampapír kamatok
Spiller 2026. 01. 24. 14:58
Csilingel a kassza. Szépen jönnek a kamatok. Megnyugodtam..megint nem vették el. 
Spiller 2026. 01. 23. 10:41
tegnap vettem 88felett kicsivel BTC-t  azt láttam  88nál mindig egy nagy vásárlőerő ébred.. Egyik BTC elemző sem tud okosat mondani..vagy felmegy vagy le.. a lényeg az.. már nagy cégek vagyonkezelők is veszik.. felfelé benne van a 103.. felmerült egy szcenárió..kezdik felvinni..sokan visszaszállnak.. elmegy ATH fölé..és utána levágják a malacokat..megy 75ig.. 54ig..valki szerint 28ig is..  
Nekem a szivatós emelkedés megfelel. 
Ha innen lefelé megy akkor 75nál 55nél veszek.. 
BTC ma már integrált része a befektetési piacnak.. a diverzifikáció része..
Egy veszélye lehet..ha bejön egy új arany alapú valami.. vagy a BRICS+ elszámoló valutája féleség.. esetleg 60% arany 40% olaj gáz és még valami.. 
Spiller 2026. 01. 20. 19:56
Előzmény: #474  Spiller
GAPpal esett a DAX vártam egy visszapattanást.. meglátjuk mi lesz...újra akarom nyitni a shortokat. 
Spiller 2026. 01. 20. 19:54
akkor lássuk. 
Dax short certiket 122.123.. ma lezártam szép pénzek voltak. utálom a certiket de jókat mozognak. 
Molt eladtam 2900-2950 vetteket 3550körüli átlaggal
ma vettem MBH bankok egy pakkor 3200felett kicsivel. 
Maradt a BIF az Eutelsat és a Super micro (nem kecsegtetőek az elemzések róluk de van bennük potenciál és lehetnek felvásárlási célpont is) .. 
Figyelem a kriptókat... és van még pár jelölt. 
Ezüstről lemaradtam..nem hittem benne, volt már összeomlás a piacán.. aranyat is 2000felett azt mondtam ááá innen már hova.. vagy otp nekem már 0 22.500is túlárazott volt. 
Nem lehet minden gombócot bekapni de törekedni kell rá. 
Spiller 2026. 01. 18. 11:34
Előzmény: #472  Spiller
régebben elég volt usának a technológiai katonai és pénzügyi erő,  az olajon (petrodollár) keresztüli kontrol. az oroszokkal bírkóztak vagy egyeztek meg a befolyási övezeteken.  Ma már több szereplős a világ és csak partneri kapcsolat számukra az elfogadott.   Ma már fejlődött tanult a gyarmati népség szövetségeket alakít, rájött egységben az erő. Saját kezébe tartja sorsát, vesz aranyat új pénzügyi rendszerek alakulnak és a vezetői már a saját országuknak akarnak jót.  
Spiller 2026. 01. 18. 10:56
Előzmény: #471  hunball2
1. mindig voltak válságok, talán igény is van rá. Minden tisztító tűz után átrendeződés van. Sarjadnak a magoncok.
2. Nem királyság van tehát nem a trumpi talál ki dolgokat hanem vannak tervek elképzelések ezeket akarják végrehajtani.  Te max 1-2 évre nézel előre az országok vezetőinek 5-10-20éves irányokat kell eltalálniuk. Kínaiak 50-100 év távlatban gondolkodnak.
3. Trump végrehajt. Nem tudom hogy lehet olyan befolyásoltnak lenni valaki nem veszi észre a háttérhatalom munkálkodását.  Ha csak a vangard vagy a black rock befolyásokat nézzük már ez sem semmi. A világ szűk rétegének a kezében van a világ vagyonának a 80%-a. kezükben vannak a legújabb kutatások. Miért gondolja bárki ekkora erőforrás mellett ne akarnának királycsinálók lenni. Meghatározhatják a jövőt. Ha megtehetik miért ne tennék? Ráadásul a biomassza a tudatra ébredt anyag csak egymással acsarkodik, emberkedik fel sem tudnák fogni a hosszabb távú lehetőségeket.  Usa hegemóniáját a fejlődés veri szét. Kína, India, arab világ és az új szövetségek. Ma már nem olyan egyszerű az usa képlet. Oszd meg és uralkodj, verd szét a hagyományos társadalmi rendet és nevezd ki az emberedet aki megkap mindent és vedd el a javaikat. Ez volt a modern kori gyarmatosítás.  Trumpi tervet hajt végre. Menti ami menthető. Leveri a cölöpöket az új territóriumának a határain. Ezeket a befolyási övezeteket foggal körömmel fogja védeni a többiben próbálkozik és a próbálkozásokat alkura használja fel. 
hunball2 2026. 01. 18. 02:15
Előzmény: #452  Placi82
1. Összeomlás szerintem nem lesz, csak lassú hanyatlás.
2. Korábbi elnökök és elitek vétettek hibákat.
3. Trump is vét hibákat, nem keveset.
Nem tudom, hogyan lehet annyira befolyásoltnak lenni, hogy valaki elkezd mindenféle háttérhatalomról hadoválni, de teljesen figyelmen kívül hagyja azt hogy Trump mit tesz az USA hegemón szerepének szétbombázásáért.
Spiller 2026. 01. 18. 00:07
Előzmény: #468  Placi82
Nem nylik meg
Placi82 2026. 01. 15. 20:27
Előzmény: #466  Spiller
Az szép lett volna. Így is tiszta 1914 januári hangulat van. 
Kialakult szemben álló   két szövetségi rendszerek egymással szemben, ...... 
A világ maradék része még régen volt ilyen fragmentált... 
Csak egy szikra kell.... 
Spiller 2026. 01. 14. 15:47
Trumpi állítólag ma támadt volna iránra de pár arab ország és a törökök sem engedték át a légterüket usának.  
Spiller 2026. 01. 13. 09:32
Szegénység van na. Plázák a boltok tele meg még ez is.  Aki most nem keres annak vége. 
"Rendkívüli ugrás látható az egyik lakossági állampapír heti számaiban: miközben a teljes termékpaletta bruttó értékesítése 25%-kal nőtt, a legjobban teljesítő kötvény közel megduplázta a heti tőkebevonást. 90,6 milliárd forintnyi lakossági állampapírt vettek a befektetők múlt héten, ez nagyjából megegyezik a 2025-ös év heti átlagával, de jelentős növekedés az idei első heti adathoz képest – olvasható ki az Államadósság Kezelő Központ adataiból.A legnépszerűbb kötvény a Fix Magyar Állampapír volt, ebből 46,36 milliárd forintnyi mennyiség kelt el,a második helyen a Magyar Állampapír Plusz szerepel 21,98 milliárd forintnyi bruttó értékesítéssel. A legnagyobb meglepetést azonban a Kincstári Takarékjegy okozta: a népszerű, papír alapú kötvényből 18,30 milliárd forintért vásároltak a befektetők, ami kereken egy éves csúcsnak felel meg."
FR73 2026. 01. 13. 08:14
Előzmény: #463  Rincewind2
Igen.
Annyit tennék hozzá, hogy az ÖNYP-knél napi befektetési jegy árfolyam van, tehát a hozam úgy ertelmezhető és számítható, mint bármely befektetési jegynél.
Rincewind2 2026. 01. 13. 04:42
Előzmény: #456  Zoldnovegyzet
A hozam is be van fektetve. Az ÖNYP-k magasabb részvény hányadú portfóliói 7-8%-os évesített hozamot hoztak 20 éves távon, ami nem rossz. 10 év után kevesebb friss tőkével is működik, mert 3 évente a hozam felvehető és vissza fizethető a nyugdíjpénztárba, amire újra megkapod a 20% adó visszatérítést. 
Placi82 2026. 01. 12. 09:12
Előzmény: #461  Zoldnovegyzet
Dettó. Ugyan az a véleményem. Vedd ki. Vegyél belőle. nyersanyag value részvényt, foldrajzilag diverzifikalva.!
Üdv 
Zoldnovegyzet 2026. 01. 12. 08:35
Előzmény: #460  Spiller
Köszi.

Topik gazda

Spiller
3 1 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek