Topiknyitó: Spiller 2025. 07. 26. 21:32

Állampapír, tőzsde, befektetés.  

Csak tematikus topikok vannak, görcsösen, szemellenzövel ragaszkodnak a topikinditók a témához (teljes joguk megvan hozzá). A mai világban minden mindennel összefügg. Érdemes egy szélesebb konszenzusba helyezni a dolgokat. Megnézni egy hir mire hat, hathat. Ma már sokaknak van megtakarítása vannak akiknek már jelentösebb ez az összeg, nem engedhetik meg maguknak, hogy ne alakitsanak ki egy diverzifikált portfóliót. Tehát jöhetnek a befektetéssel kapcsolatos gondolatok, konkrét történetek. Gazdasági hirek. Egy kis vérszivogatás is belefér. Jöhet egy-egy gondolatkisérlet egy tanulságos videó. A rosszinduatot a trollkodást büntetem.
Akinek kell használja és adjon hozzá ha tud.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Placi82 2026. 01. 07. 18:41
Előzmény: #399  Placi82
Aszimmetrikus, fragmentált többpólusú világ lett mára 2-3 domináns főpólussal  és mellette sok kissebb  regionális hatalom mint EU országai, meg hol. Ide csapodunk hol oda csapodunk. A NATO pedig annyit se ér mint a papír amire rá írtak  főleg az 5os cikkely 
Placi82 2026. 01. 07. 18:37
Előzmény: #398  FatFIRE
Az EU nak már semmi se  tesz jót. Konyec. 
A most kezdődő nyugati kollateralis válság start pisztolya eldordult, amikor Kína által beinvesztalt több 10 milliárd dollárt venezuelaba és a kőolajmezokbe és a nehéz Venezuelai olaj finomitasaba, és jon Trump, mint a Hunok hadai es beleszarik az egészbe. És felosztja  a sajatjai között a világ kőolajkeszetenek a felét. Szóval nem is folytatom tovabb😉
FatFIRE 2026. 01. 07. 15:18
Nem tudom, hogy látjátok, de szerintem az EU-nak jót tenne, ha Trumpék bemasíroznának Grönlandba. Persze az is lehet, hogy a sokadik kijózanító pofon sem lesz elég, csak a hülyére veréshez.
FatFIRE 2026. 01. 06. 17:24
Előzmény: #354  Spiller
"köszönöm. Igazán értékes infó."
👍
Ehhez képest a különböző pártállású médiumok semmit nem írnak az AI bárki által hasznosítható képességeiről, csak hülyeségeket.
Placi82
Rengeteg irodista munkahely esetében semmilyen gazdaságilag indokolható érv nem lesz a munkahely fenntartása mellett. Ez közepes képességű ember az AI korában ilyen munkakörökbe teljesen felesleges lesz. Kemény világ jön.
Placi82 2026. 01. 05. 17:07
Előzmény: #390  Spiller
Miért menne fel az olaj ár?  Hát jonn az SLB, HAL , és tarsaik és szépen 0.9 miliő hordó helyett 3 miliő hordót fognak nem sokára a világpiacra borítani, a Venezuelai savanyú kènes nehéz olajból. Ez jobb mint a könnyű édes  brent olaj.
Szerinted??:) Hát gondolkodjunk Spiller baratom..
No megyek vissza tozsdezni.
Kérdés van , itt vagyok
Placi82 2026. 01. 05. 17:03
Előzmény: #392  Spiller
Kezdődik a kollateral válság. 
((Dax al nem foglalkozok Nemetorszagnak  a fundaja off. Kicsinálta ez az utóbbi két kancellár főleg a Blacrockos. 
Francia Macron se kutya mondjuk , az is  ugyan az  alom. A Vorospajzsos fészekből kelt ki , vagy 5 évig.
Ergo én most csak árupiacon nyomom. Rendes korrekt FIRE most mar megvan, saját erőből..😄
Spiller 2026. 01. 05. 16:39
Előzmény: #391  Spiller
Ja és nyomtam egy DAX shortot még ez certi
Spiller 2026. 01. 05. 16:38
Bitcoin ETF-et lezártam 6EUR/db nyereség. 85knál veszek egy pakkot 74knél és 54knél is. 
Spiller 2026. 01. 05. 16:17
Nem tudom mire az örömködés a tőzsdéken. Venezuelát megszállták és megy fel az olaj. 
ORK
ORK 2026. 01. 05. 11:53
Előzmény: #386  Placi82
hogy nem reagálnánk semmit?...Dehogynem. Kiadna az EU egy közös nyilatkozatot, hogy mennyire elítéjük és a nemzetközi jogot is be kell tartani :DDDDDDDDD
Spiller 2026. 01. 05. 10:56
A katonanak az a dolga vágya harcoljon. Nem a sorallomanyu nem az osszefogdosott sereg hanem a hivatasosok. 
Freszelés 2026. 01. 05. 07:51
erre gondoltam, lehetseges h nem ment at az uzenet. nincs az az europai aki felaldozna magat barmiert is. azok az idok elmultak. igy viszont nem lehet haborut nyerni. 
Placi82 2026. 01. 05. 00:37
Előzmény: #385  Freszelés
Ohh, de álmodoztok
Megpróbálom egy szemleletes példán keresztül bemutatni. 
Aki ismer tudja hogy távol tartom magam a hazai politikáról, de most kicsit belemaszok. 
1) Életbe lép az 5ik cikkely. 
2) Pityu miniszterelnök úgy reagál mint Z, mozgositas etc, hadiállapot. Engem is be akarnak rántani, mert beleesek korosztalyba nézd meg  Németország (180.000) vagy  Anglia (76.000)hivatalos hadállomqmyat es abból vond ki felét akik adminisztrátor titkárnő etc.... 
Szóval kell mozgositas. Elbirod  képzelni  hogy engem betuszkolnak egy buszba és a magyar honvedek addig vernek míg ki nem megyek az Oroszok ellen a frontra, ha nincs elég pénzem? 
Azonnal felbomlik parlament, milliók fognak tüntetni a parlament előtt, elorehozott választás és Vikrorka 95%al nyerne . Mert apám, anyám testvérem, feleségem családja, mindenki oda szavaznak. És azonnal kilepnek  az egészből. Ugyanez Franciaország, olaszorszag, etc... 
Megbuknak  a háborúpartiak, sőt bíróság elé is fognak állni, jogilag. 
Gondold el. Egy Franciaval nem lehet azt megcsinalni, húsdarálóba küldeni meghalni amit egy falusi Ukran melegítős szegény Ukrán férfival, az Ukrán  erőszak szervezetek Egy Francia férfi  azért beperelne mert elveszed a telefonját. Macront ott logatnak fel ahol érik..... Mert a Franciák ilyenek. Azok forradalmi felvilágosult nép. Azok nem fognak menni sehova főleg nem. A frontra. Olaszok dettó, Belgak dettó, Ausztria dettó 
Szóval ha ezt nem bírod el képzelni akkor nagyon meg fogsz lepődni. És nem tudom szemleletesebben elmagyarázni..... És ha te kimegy tüntetni hogy nekem márpedig mennem kell az orosz dronok elé. Akkor ra fogsz fázni... A többiekkel együtt........ 
Mi már nem megyünk megdogleni  semmilyen Z.ert se Mindics ért. 
Trump múltkor azt mondta hogy isteni szerencse hogy nem adott Tomahawkokat Z  nek.
Engedjük el, USA most biztosítja a puffer zonajat, Oroszok is azt teszik. Egyenlőre azt teszi amit mond Putyin. . Keleti megye kell neki.... Ha durvulni akarna, nagyobb fegyverarzenalja van mint Izraelnek. 
Csúnyábban nézne ki Kijev, mint Palesztin. És senki nem reagálna semmit sem. 
Freszelés 2026. 01. 04. 23:57
Előzmény: #384  Placi82
tokmindegy mi van leirva..  amikor helyzet van, akkor derul ki. Bajban ismerszik meg a barat.
Placi82 2026. 01. 04. 23:53
Előzmény: #383  Placi82
Aki ezt nem hiszi el cafoljon meg jogilag az 5 os cikkelyt illetoen.
Tudom meglepő. De így van ahogy mondtam jogilag!!!!!! Nem sokat ér az egész papír NATO, most szólok. Ha baj lesz!!! 
Ismétlem lehet ide citálni az 5ik cikkely angol vagy magyar szöveget és értelmezni. Állok elébe  Én anno megneztem. Le is írtam vagy 2  éve még az Ukrán-orosz topikba. Nem hitték el... Lehulyeztek..
Mainstream úgy hivatkozik rá és minden nyugati  újságíró mint valami kőbe vesett haduzenetre. 
Pedig l.f. szt. 
Alig ér valamit. 
Placi82 2026. 01. 04. 23:48
Előzmény: #381  Spiller
Azt tudtad hogy a NATO 5 - ik cikkeje, nem sokat ér, amire bátran szembehugyozza EU az oroszokat.
Ha egy NATO tagállam őt támadás ér  az nem  automatikus háború,!!!!!!!!!!!!!! hanem minden tag maga dönti el, milyen formában segít, kötszer, katonai erő, légvédelem, logisztika, hírszerzési, vagy lelki támogatás és tábori ágyak, kórházak, etc.....
Minden tagállam maga dönti el milyen típusú segítséget ad. Szó sincs katonai hadbalepesrol.  Szóval, akik nagyon ugrálnak azok úgy járnak hogy a végén rabasznak a fene nagy harciassagra... Trump most maga alá gyűri egész Amerikát Kanada tol Tuzfoldig. Atlanti szövetség nem fenntarthato neki. 
Szóval így ugráljon az EU. 
USA most alakítja ki az új befolyás ovezetet. És EU nem igen lesz benne. 
Placi82 2026. 01. 04. 23:39
Előzmény: #379  Spiller
https://telex.hu/kulfold/2025/11/22/ukrajna-timur-mindics-korozes
Engem ez zavar, csupa "" Ukrán" a vezető beosztásban, a húsos fazék körül. :)) 
Amugy kinek is a csatornája futott be Z?  Ki finaszirozta a nép szolgája című sorozatot ? Ehh elfelejtettem , Valaki megnezhetne wikipedian. Aztán a többieket is. Egy valami közös bennük. Khm:)) 
Amugy Z nem azt ígérte az Ukrán népnek hogy kibekul az Oroszokkal. Nyugat és kelet összekötő kapocs lesz, amiből gyümölcsö haszna lesz Ukrajnának. rendet teremt, virágzó jólétet, Oroszokkal kölcsönös szimbiozist és véget vet a Donbasszi ellenségeskedesnek. Vet vet a korrupciónak. Sose látott mertekure duzzadt
Ehelyett mi lett???  Semmi ezekből. 
Egy választáson az politikai párt ami semmit se tart be az ígéretekböl, sőt homlokegyenest a mást csinál az  nagyon durván megbukik egy demokráciaban!!!! . 
Na akkor bizzuk az Ukrán népre, tetszett e nekik ez a rezsim tettei vagy nem. . Na ezért nincs választás...... Ezt hiányolta USA elnöke is. 
Spiller 2026. 01. 04. 23:33
Előzmény: #379  Spiller
Ehhez hozzájön még az EURO ami stabil erős valutaként kiszoríthatta volna USD-t a kereskedelmi elszámolásokból. Európa erősödését az euro széleskörű felhasználását Kína technológiai előnyét mind civil mind katonai területen nem engedhette usa.  Ha kialakult volna Az EU Kína Orosz és Brics+  kereskedelmi útvonalak usának reszeltek volna egy távoli elszigetelt rokon lett volna akinek messziről integetünk. Ki ne akart volna ehhez  a szövetséghez csatlakozni, jöttek  volna India Törökök.. Előbb utóbb kialakult volna az európai védelmi rendszer  így a NATora sem lett volna szükség.  Erre kellettek kollaboránsok akik elvégzik ezt a piszkos melót (lásd a lenti felsorolást).  Dobrev is elkottyantotta pár éve, ideje lenne már az atlanti kötődésű európai unió létrehozásáért dolgozni.  Ne feledjük balosok is voltak a davosi dzsemboriban. 

Topik gazda

Spiller
3 1 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek