Topiknyitó: DavidCamp 2025. 06. 17. 04:56

Balaton-Balaton mi lesz veled?  

https://telex.hu/gazdasag/2025/06/07/balatonfured-tihany-orvenyes-balaton-foszezon-nyitanya-punkosd-riport
Múlt 7en Tihanyban voltam. Csak külföldi túristák. Magyarok sehol. Strandon csak lézengtek. Árak az egekben.
Kinek milyen élménye volt mostanában?
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
slash
slash 2025. 07. 19. 10:22
Előzmény: #119  z0li23
Így van. Óvatosan kell rendelni..:-)
https://www.youtube.com/watch?v=8zyy6w3DnIw
z0li23
z0li23 2025. 07. 19. 08:09
Előzmény: #115  Bolton01

Webshopoknál az a legjobb, amikor megrendeli ugyanazt a terméket több helyről és annak a webshopnak a csomagját veszi át, amelyik előbb odaér. A többit nem veszi át és így kárt okoz nekik. 
https://24.hu/fn/gazdasag/2024/03/11/utanvetes-rendeles-webshop-utanvetellenor-csak-elore-fizetes-rossmann/
nyuszibroker 2025. 07. 19. 07:56
Előzmény: #113  benzeg
Én a strandoknál lévő parkolókra értettem, hogy el lehet kerülni őket. A városokban úgy mint nálunk fizetős. Zadarban én amugy itt szoktam megállni: Zadar. Ravnice 4. tavaly még ingyenes volt.
slash
slash 2025. 07. 19. 06:31
Előzmény: #115  Bolton01
Rengeteg idióta vendég van. Van aki elkezdi a foglalást és a felénél hazamegy.  Ismerem a típust akiről írsz.. borzalom. pénz nincs, de igények azok vannak! Borzalom az egész..:-)
slash
slash 2025. 07. 19. 06:28
Előzmény: #112  nyuszibroker
Hát akkor profik vagytok. Én már idegeim kímélése érdekében inkább fizetek..
Bolton01 2025. 07. 18. 23:01
Előzmény: #104  szieszta

A legnagyobb öngólnak érzem ezt a lemondásosdit, amit mindenki a másikat utánozva bevezetett (persze részben Booking még egyéb hatások miatt is). 
Ismerősi körben nem egy hölgy sportot űz ebből, akárcsak a vacak kuponozásból vagy a webshopok csereberésdiből. Abszurd hogy 6-8-10 vagy még több szállást lefoglal, gyakorlatilag elveszi a helyet mástól, és érkezés előtt 3 nappal, 1 héttel, vagy sokszor 1 nappal lemondja. Szoktam is mondani neki, hogy oké hogy 100-200 fős szállodákat annyira ez lehet nem hat meg, de ha egy család ebből él, és 3-5 szobájából 2-3at ilyen unatkozó "csajok" csak úgy foglalhatnak majd lemondanak, az nettó szivatás. Mert szerencsétlen ki nem adja utána érkezés előtt pár nappal, max "last minute" , ami a következő zsákutca szerintem ...
benzeg 2025. 07. 18. 14:20
Előzmény: #112  nyuszibroker
Tegnap átnéztünk zadarba, meglepni az óvárost. Mondanom sem kell, mindenhol fizetős parkolók voltak. Én meg a parthoz közéleti emeletes házak körül álltam meg. Igaz, hogy plusz kb 400 métert kellett sétálni, de legalább ingyen volt 😀
nyuszibroker 2025. 07. 18. 13:41
Előzmény: #109  slash
Nagyon ritka az a hely, ahol parkolásért fizetni kell.
Mi azokat eddig mindig elkerültük.
DavidCamp 2025. 07. 18. 13:11
https://marcaliportal.hu/kozelben/75973-szigliget-polgarmestere-a-balatoni-foszezonrol-mas-a-valosag-es-mas-a-statisztika
"Szigliget polgármestere a balatoni főszezonról: más a valóság és más a statisztika"
"Milyennek látszik a balatoni szezon így július közepén?
– Véleményem szerint minden eddigit alulmúlt ez a kezdés. "
benzeg 2025. 07. 18. 12:14
Előzmény: #109  slash
Vir-en. Több strandot is ki próbáltunk a sziget minden részen. Sehol sem kellett fozetni semmiért. Na, jó, egy központi strand van, ahol van parkolási díj, de oda viszont nem mentünk.
slash
slash 2025. 07. 18. 11:40
Előzmény: #108  benzeg
Hol vagytok? Nyilván a szálláshely adott parkolóhelyet és közel a part. Ez jó. 
benzeg 2025. 07. 18. 08:53
Előzmény: #107  slash
Mi os az Adriára jöttünk. Hoztunk magunkkal kaját, de azért volt, hogy étteremben kajaltunk. A strand, parkolás ingyenes, ilyen költségeink nincsenek. Szállást már kora tavasszal lefoglaltam, először Trogirba, aztán az idő múlásával talaltam kedvezőbb lehetoseget, így azt lemondtam és átfoglaltam. Az idő tökéletes, a taj szép, a tenger tiszta. Sokan vannak, de sok a strand is, így nincsen tömegnyomor. Jó választás volt.
slash
slash 2025. 07. 18. 08:44
Előzmény: #104  szieszta
Mondom: simán visszamondják a nyaralást ha rossz az idő. Azért egy hét Balaton vagy Adria 4 főre min 500e vékonyan ha minden este étterem akkor 600-700ezerbe is belenyal. 
Adria is kurva drága, ott a strandbelépő a parkolás nálunk 20-30euro/napijegy, egy napágy két főre 30 euró. egy pizza 9 euró, egy étterem 4 főre 100 euro felett. 
Tehát: gyaloglás, hűtőtáska, pokróc, egy pizza este otthonfőzés. Így spóroltál napi 100 euró felett. 
ez van. 
slash
slash 2025. 07. 18. 08:40
Előzmény: #105  fiftififti
Ha már SZÉP kártya . nem is akármilyen szép kártya összeg kell a Balatonhoz. Legalább évi nettó 4-500e feletti összeg kell hogy foglalj ott egy hetet. Én is csak pizzapénzt kapok szép kártyára évi 150 kb lóf. 
fiftififti 2025. 07. 18. 07:41
Előzmény: #103  bronz
Így van, de nemcsak a balatont a wellness szállókat is a szép kártya tartja el nagyrészt. 
Ha ez a lehetőség nem lenne sok szálló- vendéglátóhely lehúzhatná a redőnyt!!!
Az emberek tuti nem fizetnének ki kb. fél milla kp.-t, 1 hetes balatoni nyaralásért!!
Mi idén is, és a következő években is kifizetjük 1 hét balatont kp.-ben🙂
Nyilván nem puccos apartmanba hanem jó kis kempingben, 100-120 ezerből kijön és 30 méterre a víz.
Kaját nem számolok mert azt itthon is megesszük!!
Bár bőven megtehetnénk ,de elvből sem gazdagítjuk a gátlástalan rabló  vendéglősöket.
Nem beszélve arról hogy a mások által visszabüfögött moslékját, mi együk meg a újra, horror áron 😃
Mert azért tudnék mesélni mi folyik ott , az ismerős felszolgálók sztorijaiból!!
Igen, grillezünk, sütögetünk. Italokat is aldiból , lidlből mindezeket harmat-negyed áron mintha parton vennénk!
Szóval mindent meg lehet oldani manapság is olcsón, csak a nagy kényelemből napi 1-2 órát áldozni kell rá, hisz úgysem lehet a reggeltől estig a napon aszalódni 😃
szieszta 2025. 07. 18. 07:32
Előzmény: #102  slash

Teljesen igazad van, nálunk is a fürdő kilenckor nyit, fél kilencre megérkeznek az autóbuszok. Hűtőtáskás, fürdőköpenyes, napernyőt cipelő tömeg indul meg, hogy a nyitáskor jó helyet tudjon foglalni. Annyira rugalmas az utazásszervező, ha rossz idő van, el sem indulnak, pedig van, hogy 4 órát is utaznak. A záráskor vissza  a buszba, aki tud, még aludhatnak is hazafele. A szállásoltatók panaszkodnak, hogy csak 1-1 napra jönnek, pedig valamikor a szezonban csak 1 hétre adták ki a jobb szállásokat. Régebben nálunk megteltek a melléképületek, garázsok, még az átalakított disznóólak is turistával. Tanárok fő fizetéskiegészítése volt a kéthónapos turistázás, akár a saját házukat kiadva, kiköltözve  a nyári kiskonyhába, a távolság sem volt gond, mivel hozták vitték, néha még programot is szerveztek a filléres pihenni vágyóknak.
Az is igaz, hogy a fürdő körbeépült apartmanokkal, így már van miből válogatni. Tegnap arra sétálva az 1/3-án kint volt a szabad hely felirat. Az ismerős mondta, már a múlt héten is visszamondták, meg most is a foglalást. Nem nagyon jó az idő a fürdőzésre.
A fejlesztés során óriási gond volt, hogy csakis a fürdőre összpontosítottak, semmi más szórakozásra nem volt igény, így minden kezdeményezés becsődölt. A fürdőt meg 3 nap alatt meg lehet unni, aztán unatkoznak. Az olcsó kifőzdék jól működnek, főleg, hogy a fürdő területén működő büfék is náluk rendelik meg a kaját, aztán tízszeres áron próbálják rásózni a vendégre. Egy ilyen büfés ismerősöm a sült grillcsirkét az áruházban veszi, és már készen tűzögeti fel a grillezőjére, csak melegen tartva.
Kezd visszaütni, hogy sokszor már nem tudtak mit elkérni egy szállásért, meg a szokások is változtak. Aki csak vár az alkalomra, az lemarad. Van egy nagyobb szállásoltató, azoknak jól megy, nekik több utazási irodával van szerződésük, a holt szezonban nyugdíjas szervezetek küldik a "nyaralókat, telelőket", a szuperul felszerelt konyhájuk meg el tudja látni kisvárosunk közétkeztetését egész évben.
bronz 2025. 07. 18. 06:46
Balatont még a SZÉP kártya tartja életben.
Akinek fizetnie kell, az inkább megy külföldre, mert ilyen árakon rablás, ami itthon van.
slash
slash 2025. 07. 18. 05:35
Előzmény: #98  DavidCamp
Ma már nagyon keményen megváltoztak az utazási szokások. Nincs már ingyenes SZOT üdülő beutaló és rossz idő esetén kártya a társalgóban. Napi 30-50e a szállás. A levegőn kívül minden pénzbe kerül. Ha rossz idő van, lemondják a szállást, nem csak nálunk a horvátoknál is. Eleve olyat foglalnak.  Rengeteg a Pestről lerohangáló egynapos nem ott alvós vendég, mi is ilyenek voltunk régen.  Idén szarul alakult júniusban volt brutál hőség a nép még akkor dolgozik. Július első hétvégén jött a hidegfront a nép akkor támadta meg az Adrát is , ott fosnak a FB-on mert ott is romlott az idő. Jobb mint a Balcsin de éppen elmegy.   A szezon rövid a vendég maxolni akar. Legyen brutál jó idő végig és lebarnulva menjünk vissza a melóba hagy irigykedjenek,. én is júli és aug -ban nagyrészt itthon vagyok akkor kell pénzt keresni. a tömegnek le kell menni,. 
z0li23
z0li23 2025. 07. 17. 20:47
Előzmény: #100  DavidCamp
Ez a nyár nem indul fényesen és az időjárás sem kedvez. Kb 4 hét van még a nyárból. 

Topik gazda

DavidCamp
3 1 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek