Én 2027 re gondolom ,hogy teljes évben termelnek a portfoliók de 26 ban is lesz durván egy fél év! 2027 ben várok egy komoly osztit és utána minden évben!
Ha megnézed a 25-ös félévest, akkor a közvetlen fedezet 200k-val maradt el a 24-es félévestől, mert koltsegoldalon is volt egy jelentős csökkenés, nem csak a bevétel csökkent. 132 Ft főként az arfolyamdifi miatt nem lesz, de a lényeg, hogy a működés nem nagyon változott, a lengyel kapacitás pedig visszaállhat addig.
Tudom hogy 2024- ről írtál,de én szándékosan írtam a 2025-ről,mint nem teljes évről.Nekem általában mindig visszafogottabb elvárásaim vannak a jövőre nézve.
Egy momentumot, étvágyat hozhat ez a lengyel kör(ök), ha bármelyik lengyel intézményi, alapkezelő stb.régiósan bevásárol frissen, 1% bő 1m EUR és kivett 500ezer db részvényt…hmmm, lehetetlen? Szerintem ez sem… Top bérlők közé bejön a Goodyear, …Bank Pekao, SPAR stb. ha jól emlékszem mellé… jó lesz ez
2025- ös év nem hozhatott 132 ft- ot a kieső lengyel bérlők miatt,maradjunk a tényeknél.Amennyiben sikerült pótolni,nem számolhatsz teljes évet.Én kb 80-100 ft- tal számolnék reálisan,persze a 2026-os év már lehet 120-130 Ft a lengyel Dekada és a mostani vétel nélkül.2027 tavaszán már reális lehet a 170-180-as EPS.
Az eps-t és az ingatlan portfolió méretet nem kapcsolnám 1/1 De legyen igazad, számomra nem reális, de stabil 150+ is szép és megnyugtató, ezek 50mio-s deal-ek lehetnek, hitel, kamat, értékelés érzékenység stb., a likviditása és a kötvény minősítésre is figyelniük kell, szóval ez komplexebb mint beállítani egyszerűen :) szerintem De up a várakozásom…
Nem gondolom a 200 reális, még a bővüléssel sem, mint alaptev eredmény, ez nagyon rózsaszín, felesleges ilyeneket bedobni… Ingatlan értékelés mindig fogja mozgatni, de ettől függetlenül, szerintem a reális horizont a 120-150, amit mozgat az előbbi tétel évente, de ez nagyon lebutított gondolkodás, nem elemzik…
Továbbra is egy érdekes kérdés marad az ingatlanok értékelése, mivel az IFRS szerint azt hozam alapon kell megtenni. Amikor kijön majd a 200 Ft -ra EPS (kb 25M eur az összes rv-re), remélhetőleg 2027-re, az ingatlanok pedig 250-270m eur-en szerepelnek majd, az alapkamat addigra csökken, hol lesz reális a 10%-os eszközarányos hozam? Tőkearányosan meg 20...
Pozitív 2-3hét lehet, a dinamikától is függ, a túl gyors se jó, de a 800 felett szerintem nem kérdés a napokban :) aki eladta majd most veszi, másokkal egyetemben, ez a tőzsde …
A másik oldallal lesz ez reális, miből és mennyiért? Ezt nem ingyen adják, cash és adósság, ennyi szimpla megtérülés matek… a jó üzlet pénzbe kerül, ez így teljes, és logikus, de szerintem is pozitív, stabil cashflow, jó bérlő, horizont ok… a számok majd jönnek és a piac ítél, előre meg rövidtávon a lelkes várakozás hajt addig
Ez bomba hír.Komoly beruházás, biztos bevétellel. Szerény számításaim szerint, évi kb 50 euró/m2/év hozhat, ami 380 ft-os euróval számolva kb.20-25 Ft árbevétel/részvényt jelenthet. Ami még fontos, hogy a cég így jelen lesz lengyelben az iroda, logisztika és ha sikerül eredményesen lezárni a Deka üzletet akkor a kiskereskedelmi szegmensében is. A két beruházás együtt 60-70 Ft /rv növekedést jelenthet. Szakmai cáfolatokat, kiigazításokat természetesen elfogadok. Nem szabad eladni, komoly növekedēs előtt áll a cég. A kitartás lehet kifizetődő lesz.:))))) Remélem hétfőn nem esünk , hanem ez a hír 750 fölé viszi minket.
Szerintem is:) 2000 alatt nem eladó:) A mostanival már meglesz az 50-50% magyar-lengyel ingatlan arány . 2024-ben 32% volt a lengyel(157e nm2x0,32=50e nm2) , most meg +56e nm2-rel ~50% lesz(106e/213e nm2). Egyre kevésbé számít a magyar szitu(választások..).
Appeninn topik