Üdvözlet Tisztelt Fórumtársak!
Ebben a fórumban az USA részvénypiacára fókuszálunk és mindenre ami ezt befolyásolja. (Természetesen időnként más témák is beleférnek).
Örömmel várjuk minden ötleted, gondolatod, (különösen: részletes indokolással, pl. mely részvényt miért szemelted ki, mi a terved vele, milyen hozamokra, ívekre számítasz, milyen időtávon, miben mekkora arányú kitettséget vállalsz, hogyan súlyozol? Stb.).
Nem baj ha a vélemények különböznek (hiszen ezért is vagyunk itt). Ameddig a véleményünket kulturált módon tesszük közzé, azzal csak emeljük a fórum színvonalát. (Azzal sincsen semmi baj ha valakit pl. épp likvidáltak a pozíciójából, bitang X.A.R. napja van és nem túl békés lélekkel meséli el min ment keresztül, míg azzal másokat nem sért, hiszen ebből is tanulhatunk s néha jólesik kiadni. Tartós zaklatás, durva személyeskedés, trollkodás esetén, kis türelmi idő után a fórumon kívüli jóval tágasabb tér várja majd azt aki netán...). :)
Ui: a fórum Trump vámháborújának időszakában nyílik, így a jelenben különösen aktuális. (A jövőben pedig örök és jelentős mértékű meghatározója marad a világ részvénypiacainak, valószínűleg az épp jelenleg is folyó -minden bizonnyal átmeneti- bizalomvesztés ellenére is).
Októberi $105 call-okat vettek. 30 percesen a 100MA, Óráson az 50MA (ugyanaz), az ellenállás, igaz a nagy ellenállás, a 100MA az óráson. Valószínűleg elemzői felminősítés jön, vagy valami manipuláció, a részvény borzalmasan néz ki és bennfentesek két kézzel öntik.
segíts légyszi :) én nézem az opciókat, de CRWV-nél abszolute semmi :) extrát nem látok, amit olvasok, hogy elérte a kritikus intézményi fordulópontot és hogy itt volt 96-97 között egy extra dark pool aktivitás, plusz ezt a szintet védik a nagyok, de az irányra nem látok az opciós könyvekben olyan jelzést amit én egyértelműen értelmezni tudnék, P/C arány se kiugró semerre se mit kell(ene) látnom?
igen, én is néztem. A nagy kép még nem változott, adják az egész szektort. A Delta Air kitörést korrekciózza, ha az nagy pluszban lesz és ezt ütik, akkor kell majd elgondolkodni. Én tartom, hál ISTENNEK egész jó beszállóra sikerült, így még nem kényelmetlen a pozi.
Abszolut. Nem is akarom sokaig tartani, beallitottam mar az eladast egy felpattanasra. 15 azert extrem lenne. A chipcsempesz botrany sem vitte 20 ala, pedig ott lett volna para ha az nvda bejelenti „kösszi akkor nem kell több szallitmany töletek“
....nagy kockázat nagy profit - 7milliárdos tőkehigítás ( most jön kik jegyezték le és mennyiért, ez fontos lesz ) - a szakadó árfolyam miatt 10es P/E rendkívűl olcsó - 39milliárdos megrendelés állomány- DURVA de: - brutális tőkeigény továbbra is - nincs cash flow - szűkülő profitmarzs a versenytársak árleszorítása miatt .....ki tudja mi lesz belőle? ugyan úgy lehet 60usd, mint 15usd.
Miért tennél ilyen hettekkel az IPO előtt? szerintem a mostani esésben a space x 75 mdr dollár előteremtése is benne van. persze, jön új pénz, nem is kevés, de csak egy része az
Szóval pénteken space -x, aztán Open AI és Anthropic IPO. nagyjából itt a bikapiac teteje, mindenki pénzé akarja tenni a munkáját. Illetve honnan a francból lenne ezekre hipp-hopp 400-500mrd dollár? Hát úgy, hogy eladnak mást. szerintem érdemes keresni a Nasdaq jó short beszállásokat.
USA részvények vitasarok
Ebben a fórumban az USA részvénypiacára fókuszálunk és mindenre ami ezt befolyásolja. (Természetesen időnként más témák is beleférnek).
Örömmel várjuk minden ötleted, gondolatod, (különösen: részletes indokolással, pl. mely részvényt miért szemelted ki, mi a terved vele, milyen hozamokra, ívekre számítasz, milyen időtávon, miben mekkora arányú kitettséget vállalsz, hogyan súlyozol? Stb.).
Nem baj ha a vélemények különböznek (hiszen ezért is vagyunk itt). Ameddig a véleményünket kulturált módon tesszük közzé, azzal csak emeljük a fórum színvonalát. (Azzal sincsen semmi baj ha valakit pl. épp likvidáltak a pozíciójából, bitang X.A.R. napja van és nem túl békés lélekkel meséli el min ment keresztül, míg azzal másokat nem sért, hiszen ebből is tanulhatunk s néha jólesik kiadni. Tartós zaklatás, durva személyeskedés, trollkodás esetén, kis türelmi idő után a fórumon kívüli jóval tágasabb tér várja majd azt aki netán...). :)
Ui: a fórum Trump vámháborújának időszakában nyílik, így a jelenben különösen aktuális. (A jövőben pedig örök és jelentős mértékű meghatározója marad a világ részvénypiacainak, valószínűleg az épp jelenleg is folyó -minden bizonnyal átmeneti- bizalomvesztés ellenére is).