Topiknyitó: Zoltanovitsch 2025. 05. 11. 09:54

USA részvények vitasarok  

Üdvözlet Tisztelt Fórumtársak!
Ebben a fórumban az USA részvénypiacára fókuszálunk és mindenre ami ezt befolyásolja. (Természetesen időnként más témák is beleférnek).
Örömmel várjuk minden ötleted, gondolatod, (különösen: részletes indokolással, pl. mely részvényt miért szemelted ki, mi a terved vele, milyen hozamokra, ívekre számítasz, milyen időtávon, miben mekkora arányú kitettséget vállalsz, hogyan súlyozol? Stb.).
Nem baj ha a vélemények különböznek (hiszen ezért is vagyunk itt). Ameddig a véleményünket kulturált módon tesszük közzé, azzal csak emeljük a fórum színvonalát. (Azzal sincsen semmi baj ha valakit pl. épp likvidáltak a pozíciójából, bitang X.A.R. napja van és nem túl békés lélekkel meséli el min ment keresztül, míg azzal másokat nem sért, hiszen ebből is tanulhatunk s néha jólesik kiadni. Tartós zaklatás, durva személyeskedés, trollkodás esetén, kis türelmi idő után a fórumon kívüli jóval tágasabb tér várja majd azt aki netán...). :)
Ui: a fórum Trump vámháborújának időszakában nyílik, így a jelenben különösen aktuális. (A jövőben pedig örök és jelentős mértékű meghatározója marad a világ részvénypiacainak, valószínűleg az épp jelenleg is folyó -minden bizonnyal átmeneti- bizalomvesztés ellenére is).
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Zoltanovitsch
Zoltanovitsch 2025. 08. 28. 22:45
Brown Forman (BFb) i  ma jelentett. Itt sincs  nagy reccs z 28,97 -4,86 %  ha most ezzel trend indulna, 25 felé nézném. :) 
Zoltanovitsch
Zoltanovitsch 2025. 08. 28. 22:38
GAP  (Gatyószektor) 
Épp most jelentett...nem túl nagy a reccs de nem ízlik a népnek.
Most -%6  aftermarketben épp. :) 
Lehet visszaverik 20 alá... a gondom a nagyobb időtávis csárton!!! - 10 alá is várható lenne akár.
DE! P/E alapján már most sem rossz!!! (Szektorának egyik legjobbja P/E alapon ...úgy szűrte ki nekem a Finwiz)
Zoltanovitsch
Zoltanovitsch 2025. 08. 28. 22:30
Előzmény: #237  buythedip
Negg. :D Jááájjj milyen cég ez te jó ég??!  Dip Kolléga kb az összes RED flag em bejelez kb. Én ehhez  túl Buffett vagyok! #D 4 Dolla nál talán beszállnék.. :D most így 49, 5 ön picit borsos áron termeli a negatív EPS-t egy olyan szektroban amihez (még)?  lövésem sincs.....:D ...  
(Amúgy itt sztem a befektetési tanács helyett a figyelemfelkeltés szó tökkéletes s köszönöm! Ezek jöhetnek nemcsak nekem,  akárkinek)  :)))Sztem sose tartsuk magunkba az ilyeneket pl. Ez a cég hátha tetszik a rizikótűrősebb embereknek. :) 
Ha mán riszki cucc de eggyel biztonságosabb (Na azt én csak hiszem :D )  a mai zakóparty egyik bestie-je: 
Hormel Foods Corporation (HRL)
De az is 14 nél tán? Most???  hááááttt! :D 
buythedip 2025. 08. 28. 20:20
Zoltanovits, NEGG akciós, 5 kereskedési nap alatt -63%, kezdi az 50 napos mozgót közelíteni, és ez a kicsivel 50 alatti szint ellenállásnak jó volt júliusban (tudom, júniusban meg 5 dollár alatt volt).
Ilyen gambler ötleteket nem szereted? :) Nem befektetési tanács :)
buythedip 2025. 08. 28. 20:16
Előzmény: #235  buythedip
Kifelejtettem, hogy black swan esetén risk-off van, és esik minden.
Szóval a Nasdaq esésnél, ha lesz (egyszer csak lesz) az is kérdés, miért esik (politika, geopolitika, infláció, emiatt kamatemelés, recesszió, vámok megint, pénzügyi válság, stb.), mert attól függően áramlik máshová a pénz: Aranyba, value részvényekbe, kriptoba, Kínába, Európába, más szektorba, pl. healthcare vagy energia.
Én azt vallom, a technika és a fundamentumok találkoznak.
buythedip 2025. 08. 28. 20:09
Előzmény: #232  Törölt felhasználó
Azt hiszem, értelek.
Ami eszembe jut:
-Mindenki perfekcionlista, vagyis én is szívesen vennék mindent a mélyponton és adnék el a csúcsponton, de ezt csak utólag lehet tudni. Havi gyertyák alapján az a nehézség, hogy ha megvárod a hó utolsó napját, rossz esetben már nagy esésen lehetsz túl. Szóval ez ellentmondásos.
-Az is kérdés, hogy milyen részvényeket tartasz, és mennyire korrelál a nasdaq-kal. Value és osztalékfizető részvények agyon vannak verve pl. a relatív magas inflációs várakozások miatt. Ez átvezet a következő kérdésre
-Ami a Black Swan - geopolitikai kockázat, nagy bankcsőd, elnök elleni merénylet, stb. Ez nincs rajta a charton, ami továbbvezet a
-Market sentiment kérdésre, vagyis ha mindenki már a medencében van long irányban, mint most, akkor mégis mi emelné az árat? Ilyenkor magas pont az esés kockázata statisztikai-historikus alapon. CNN fear-greed indikátor hasznos pl.
Opciókat shortolni tudsz, milyen számlád van? Covered call lehet Neked jó stratégia szerintem.
Törölt felhasználó 2025. 08. 28. 17:49
Előzmény: #231  buythedip
Igen, igazad van, ezt nem említettem, a mostani nagy valószínűséggel bekövetkező kamatláb vágást követő jelzés is fontos (ígérnek-e további kamatvágást, vagy sem). Ha nem ígérnek további kamatvágást és zuhanni kezdenek az árfolyamok, akkor valószínűleg eladom minden részvényemet és piros hónapra készülök, de majd a reakciótól függően döntök.
Törölt felhasználó 2025. 08. 28. 17:23
Ha te nagyobb esésre gondolsz, és jósolnom kéne, akkor Nasdaq 100 indexet nézve 2025. február maximum és 2025. április minimumra kirajzolt Fibonacci visszatérés (retracement) indikátor által jelzett 1.6 vagy 2.0 "extension" szintig számítok zöld negyedévekre, utána számítok 1-2 piros negyedévre, a múltból következtetve, és ezekre a szintekre időzített kilépés úgy nézem mindig ideálisnak bizonyult. Én személy szerint azt sem hagyom figyelmen kívül, hogy sorozatban hányadik bika/medve gyertyánál tartunk.
Törölt felhasználó 2025. 08. 28. 17:02
Igen, az 1 hónap időintervallumú grafikonra gondoltam. Perfekcionista vagyok és a legutolsó zöld 1 hónapos gyertyára akarom időzíteni a kiszállásomat, aztán 1-2 piros hónap után megint be fogom fektetni a tőkémet. 2020. márciustól kezdve 5 zöld egymást követő hónap volt, majdnem a 2.0 Fibonacci "terjeszkedés" (extension) szintig ment el, és utána következett 2 piros hónap.
Egyébként a NASDAQ 100 indexen az árfolyam például most ütközött bele az óriási párhuzamos csatorna felső trendvonalába, azonnal reagált rá az árfolyam július 31-én tökéletes pontossággal. (ha esetleg nem látjátok, akkor a 2023. januári minimum és 2025. áprilisi minimum által összekötött szakasz a párhuzamos csatorna alsó trendvonala, és 2024. december maximumhoz illeszkedik a felső trendvonal)
buythedip 2025. 08. 28. 16:44
Előzmény: #230  Törölt felhasználó
Nehéz csúcsokat és mélypontokat megjósolni, mert itt mindig az irracionális faktorok az erősek.
Az 5 gyertyát gondolom a havi charton nézed.
A havi charton látok egy
-RSI divergenciát
-R1 pivot szintet, 23.753, ezt nem vitte át se előző hónapban, sem ebben, és holnap vége a hónapnak
Fundamentálisan elképzelhető, hogy:
-nem csökkent a FED kamatot
-kamatot csökkent, és bemondja, hogy nagyon rosszak a gazdaság kilátásai, és azért csökkentett
-kamatot csökkent, és bemondja, hogy most 6-9 hónapig nem lesz további csökkentés
Úgy gondolom, most több vágás is be van árazva, mert ezek kis lépésekben, sorozatként történnek.
Ha a piac kap egyet, és megmondják hogy egy ideig nem lesz, eshet minden.
Persze felfelé is van még tér:
-25.852 az R2 szint
-emelkedések korábbi nagy pánikokból: 2020 110%, 2022 72%, és most csak 46%-nál járunk az áprilisi pánik óta
-időben nézve a 2020 és 2022 emelkedés is 22 hónapig tartott, most csak 4nél járunk
Párszor megégettem magam az NQ shortolásával, most inkább value részvényeket tartok.
SP500nál elképzelhető forgatókönyv, hogy a big tech-growth oldalazni kezd, és a rali kiszélesedik, tehát az index nem esik, csak más indul meg benne felfelé.
Törölt felhasználó 2025. 08. 28. 16:33
NASDAQ-100 indexen is már sorozatban 5. bika gyertyánál tartunk, ennél több egyhuzamban nem nagyon volt a történelem során. Szeptember 17. jön a FED kamatlábcsökkentés, szerintem emiatt a szeptember és október is zöld hónap lesz, utána 1-2 piros hónapra számítok. Én legkésőbb októberben minden pozíciómat zárom. Ti mit gondoltok, meddig tart ez a bikapiac?
buythedip 2025. 08. 28. 15:40
Előzmény: #198  buythedip
VFC kitört, és tölti be az áprilisi liberation day rést.
Amikor Trump azt mondta, egymillió százalék vám lesz mindenkire és komolyan gondolja.
buythedip 2025. 08. 28. 14:00
Általam figyelt részvények, amiknek holnap lesz ex-dividend:
BAX
KHC
SBGI
WHR
Zoltanovitsch
Zoltanovitsch 2025. 08. 28. 00:24
Előzmény: #222  buythedip
KDP  
Igen! Most már én is nézem a gyertyákat -úgy írtam a hsz. -em ..de ugye új nekem ...tévedhetek... :) 
 ma pl csinált egy nagy forgalmú zöldet (majdnem átlag 4x) de magassága fele sem az előző napinak. Én ezt valahogy korrekciós napnak érzem sokan beszálltak ..de én itt még nem... ;) 
60- 70 % ra tippelem h folytatódik lefelé a trend a kövi napokban hasonló korrekciókkal csökkenő érdeklődéssel és forgalommal .
30 -40 ! hogy patt én innen fel a napokban 
Oldalazásra nem gondolok igazán.
Insider SELL : 2 Giga eladás from director juli legvégén aug elején 33 körüli árfolyamon... a kis zsivány (Gondolom) látta h baj lesz more és menekült ;) (Korábbi nagy eladások is vannak) 
Zoltanovitsch
Zoltanovitsch 2025. 08. 28. 00:09
Előzmény: #223  buythedip
LULU   
legutóbbi insider GIGA SELL: 
"
6/27/2025 Calvin McdonaldCEO   Sell27,049db .   Árfolyam: $235.69    össz: $6,375,178.81

(ez után csak lényegtelen morzsák insider sell buy)
Én most azt mondom  190 felett nemigen kívánok belevenni... a többi a szokásos tőlem: Ha nem jön le hagyom menni... Ha lejön alá vakarózok hol kellene beszáállni... nézem majd csártot jelentés után s én biza a szigorított szűrőmmel a jelentés utáni elemzői célárakat -ajánlásokat is.
(Nem tragédia HA kimaradok Luluból mert más nagyvadakra tarom a lőszert: UNH-t szuggerálom  jöjjön be jól 300 alá ...288 felé MA 50 pl... kb  270 nél lennék bátor,  Novo, Regeneron is nagyon szalad nélkülem.... tehát minden a terv szerint) 
 JA NEM! #D 
Zoltanovitsch
Zoltanovitsch 2025. 08. 27. 23:59
Előzmény: #223  buythedip
LULU Szerintem is kellemetlen lesz a jelentés ...de már nem emlékszem mire alapozom. 
Sebaj íme egy elemzés a néhányból:
"Investing.com -- Az elemzők eltérő hangvételt képviseltek a Lululemon Athleticával kapcsolatban a második negyedéves eredmények közzététele előtt. A Morgan Stanley arra figyelmeztetett, hogy az észak-amerikai eladások lassulása negatívan befolyásolhatja a bevételeket, míg a Bank of America a részvények közelmúltbeli eladásait vételi lehetőségnek nevezte.A Morgan Stanley, amely megtartotta az egyenlő súlyú besorolást és 223 dollárra csökkentette a célárat, közölte, hogy arra számít, hogy a ruházati gyártó elmarad a Wall Street nyereségbecsléseitől, mivel az amerikai értékesítési trendek gyengülnek, és a vezetőség a vámok miatt csökkenti az egész éves előrejelzését.
A brókercég a második negyedévre részvényenként 2,80 dolláros nyereséget prognosztizált, ami a konszenzus alatt van, és közölte, hogy nem lát rövid távú fellendülést az amerikai üzletágban.
„Véleményünk szerint az NTM kockázat-hozam aránya továbbra is felfelé ível egy közelebbi, mint távolabbi amerikai árfolyamváltozási történet alapján, bár a lényeges értékelés újraminősítése még egy esetleges elmozdulás esetén is valószínűtlennek tűnik” – mondta az MS elemzője.Míg a Bank of America megerősítette a vételi ajánlást, bár a célárfolyamot 370 dollárról 300 dollárra csökkentette.
Azt is közölte, hogy a Lululemon értékelése a 2026-os eredmény kevesebb mint 12-szerese, ami történelmi mélypont, és vonzó belépési pontot jelent.
A BofA szerint a második negyedévben 7-8%-os árbevétel-növekedésre való felkészülés, valamint a kínai és nemzetközi piacok stabilizálódása segíthet a részvény újraértékelésében.A Lululemon részvényei június óta mintegy 40%-ot estek, mivel a befektetők aggódnak amiatt, hogy képes lesz-e újraindítani a növekedést Észak-Amerikában, amely egykor a legerősebb piac volt.„Úgy gondoljuk, hogy a részvények eladási hulláma különösen jó lehetőséget kínál egy erős növekedésű, magas haszonkulcsú vállalat tulajdonlására” – mondták a BofA elemzői." 
Bob 2025. 08. 27. 19:53
Intel: amerika 20,47-es áron vette az intelt, még a Softbank 23. Akkor most hol van a támasz? Lehet nem 23 mint én azt tippeltem. Remélem nem látjuk meg.
buythedip 2025. 08. 27. 15:35
Morgan Stanley szerint a LULU jelentés kiábrándító lesz.
Kezd megerősíteni abban hogy jó vétel ezen a szinten. :)
buythedip 2025. 08. 27. 08:47
Előzmény: #220  Zoltanovitsch
Nézném a gyertyákat a forgalommal, egyelőre nem mernék, ettől még megfordulhat akármikor.
buythedip 2025. 08. 27. 08:22
Előzmény: #198  buythedip
Már csak az OMI mínuszos.

Topik gazda

aktív fórumozók

friss hírek További hírek